notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Már csak egyféle frizurát hordhatnak a koreaiak

hirdetes

Azt is megszabják, milyen frizurát hordhatnak

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Észak-Koreában egy elég furcsa rendelet látott napvilágot. Az ott élők eddig se hordhattak olyan frizurát, amilyet akartak, viszont most még az a kevés választási lehetőségük és megszűnt, ami volt, ugyanis már csak egyféle frizurát szabad viselniük. Mégpedig olyat, mint amilyen az ország vezetőjének, Kim Dzsong Unnak van.

Frizura

Észak-Korea egy teljesen más világ, akár a kultúrát nézzük, akár az emberek hétköznapjait, akiknek úgy látszik, még abba sincs beleszólásuk, hogy milyen frizurát viselhetnek. Pár hónappal ezelőttiig az egyetemisták mindössze 10 hajviselet közül választhattak, viszont márciusban mindez megváltozott. Először Phenjánban vezették be azt az intézkedést, ami szerint a tíz választható frizura egyre redukálódott. Ez azt jelenti, hogy csakis olyan frizurát vágathatnak maguknak, mint amilyen az észak-koreai diktátornak, Kim Dzsong Unnak van.

Frizura

Végül ez az intézkedés az egész országra kiterjedt. Ez a frizura egyébként sose volt valami népszerű az emberek között, azonban most úgy néz ki, nincs más választásuk. Vannak néhányan, akik nem követték vakon az ország vezetőjét, mert volt néhány fenntartásuk az új, kötelező frizurával kapcsolatban. Sokan azzal érveltek, hogy ez a frizura nem áll jól mindenkinek, mert minden embernek más az arcformája. Ráadásul ez egy eléggé sajátos hajviselet, ami nem volt megszokott az emberek körében – egészen mostanáig. Innentől kezdve úgy néz ki, muszáj lesz hozzászokniuk.

Frizura

Egy Kínában élő, volt észak-koreai lakos szerint pedig ez a frizura amellett, hogy nem örvendett túl nagy népszerűségnek szülőhazájában, sok embert a kínai csempészek frizurájára emlékeztet. Ez a rendelkezés valóban nagyon drasztikus és nem sok értelme van, viszont az NK News hírportál szerint, akik azóta már jártak az országban, nem változott túl sokat az emberek hajviselete. De talán nagyon nem is volt minek változnia, mert az ott lakók eddig se válogathattak túl sok frizura közül.

Frizura

A férfiak csak tíz hajviselet közül választhattak a rendelet előtt, viszont a nőknek egy kicsit nagyobb szabadságot adtak, lévén a szebbik nemről van szó, ők ugyanis 18 hajviselet közül válogathattak.

Forrás: Hír24

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

EGIS Vizisporttelep Csopakon

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található az EGIS Vizisporttelep... Tovább

Csiga

A csiga egy görgős kötélvezető. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 105

Átlagos értékelés: 5.0

sport