notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A kiváló minőség és a luxus szimbóluma a Dom Pérignon

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Dom Pérignon Pezsgőház

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Dom Pérignon Pezsgőház


2012/09/22
Rédei Csilla

A Dom Pérignon neves márkanév a mai napig egyet jelent a pezsgőkészítés történetével. A kiváló minőség és a luxus szimbóluma is egyben.

Dom Pérignon

 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai sport karórát az elérhető legjobb áron? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat! 
Dom Pérignon

 

A kiváló minőségű Dom Pérignon számos történelmi jelentőségű eseményeket tett már még emlékezetesebbé. Ilyen volt például Diana és Károly herceg esküvője 1981 júliusában vagy John F. Kennedy párizsi látogatása Charles de Gaullenál 1961-ben.

 

Dom Pérignon

 

 

A Don Pérignon történelmi múltja

 

Nevét a XVII. században született Dom Pierre Pérignon bencés szerzetes és pincemesternek köszönheti. Rengetek mítosz és legenda fűződik nevéhez a pezsgékészítésről. Ő használt először vastag falu üveget, parafadugót és dróthálót. Jelentős mértékben hozzájárult a Champagne kultúrához. A luxuspezsgő igazi népszerűségnek csak 1921-től örvend. Azóta a világ egyik legismertebb és legelismertebb francia pezsgőjeként tartják számon. Dom Pierre Pérignon szerzetes szavait idézve "égi ajándék".

 

 

Champagne

 

Champagne-ként arra a borra tekintünk, amelynek második érése magában a palackban megy végbe és amelyet kiváló, Champagne vidékéről származó szőlőfajták szakszerű házasításával és hosszú ideig tartó speciális érlelési eljárással készítenek. Vintage pezsgőt szigorúan csak egy adott év terméséből állítanak elő. Ha az adott év termése gyenge, akkor az évjárat természetesen kimarad. Hiszen a minőség elsődleges szempont, erre nagyon odafigyelnek.

 

Dom Pérignon

 

 

Dom Pérignon ára


Gyakran lehet találkozni előkelő árveréseken a festői kisváros, Hautvillers nektárjaival. Egy nagyobb aukciós hullám 2004-ben indult el, amikor Christies egyik New York-i aukcióján három üveg 1921-es évjáratú Dom Pérignonért 25 ezer dollárba került. Ezután újabb eladási csúcsok születtek. 2008-ban három palack, egy 1966-os, egy 1973-as és egy 1976-os Oenothèque összesen 93260 dollárt ért.

 

 

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kereked Vitorlás Klub, Csopak

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található a Kereked Vitorlás Klub...

Szélbeállás

A hajó orrát szél felé kormányozzuk, majd hagyjuk, hogy a vitorlák lobogjanak és a hajó...

Alsó él

Alsó él: A vitorla alsó, a fedélzettel nagyjából párhuzamos éle.

Ejtés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a...

Mannschaft

Ejtsd: mancsaft. A mancsaft a  legénység, versenyzõtárs.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!