notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A kiváló minőség és a luxus szimbóluma a Dom Pérignon

hirdetes

Dom Pérignon Pezsgőház

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Dom Pérignon neves márkanév a mai napig egyet jelent a pezsgőkészítés történetével. A kiváló minőség és a luxus szimbóluma is egyben.

Dom Pérignon

 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai sport karórát az elérhető legjobb áron? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat! 


Dom Pérignon

 

A kiváló minőségű Dom Pérignon számos történelmi jelentőségű eseményeket tett már még emlékezetesebbé. Ilyen volt például Diana és Károly herceg esküvője 1981 júliusában vagy John F. Kennedy párizsi látogatása Charles de Gaullenál 1961-ben.

 

Dom Pérignon

 

 

A Don Pérignon történelmi múltja

 

Nevét a XVII. században született Dom Pierre Pérignon bencés szerzetes és pincemesternek köszönheti. Rengetek mítosz és legenda fűződik nevéhez a pezsgékészítésről. Ő használt először vastag falu üveget, parafadugót és dróthálót. Jelentős mértékben hozzájárult a Champagne kultúrához. A luxuspezsgő igazi népszerűségnek csak 1921-től örvend. Azóta a világ egyik legismertebb és legelismertebb francia pezsgőjeként tartják számon. Dom Pierre Pérignon szerzetes szavait idézve "égi ajándék".

hirdetes

 

 

Champagne

 

Champagne-ként arra a borra tekintünk, amelynek második érése magában a palackban megy végbe és amelyet kiváló, Champagne vidékéről származó szőlőfajták szakszerű házasításával és hosszú ideig tartó speciális érlelési eljárással készítenek. Vintage pezsgőt szigorúan csak egy adott év terméséből állítanak elő. Ha az adott év termése gyenge, akkor az évjárat természetesen kimarad. Hiszen a minőség elsődleges szempont, erre nagyon odafigyelnek.

hirdetes

 

Dom Pérignon

 

 

Dom Pérignon ára


Gyakran lehet találkozni előkelő árveréseken a festői kisváros, Hautvillers nektárjaival. Egy nagyobb aukciós hullám 2004-ben indult el, amikor Christies egyik New York-i aukcióján három üveg 1921-es évjáratú Dom Pérignonért 25 ezer dollárba került. Ezután újabb eladási csúcsok születtek. 2008-ban három palack, egy 1966-os, egy 1973-as és egy 1976-os Oenothèque összesen 93260 dollárt ért.

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hotel Balatonfenyves

Hotel Balatonfenyves – Kényeztető nyugalom egy meghitt, csöndes helyen, a... Tovább

Bandázsolás

A bandázsolás a kötélvég összefonása, másnéven babázás, vagy fuxolás. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 108

Átlagos értékelés: 4.7