A kiváló minőség és a luxus szimbóluma a Dom Pérignon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Dom Pérignon Pezsgőház

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Dom Pérignon Pezsgőház


2012/09/22

A Dom Pérignon neves márkanév a mai napig egyet jelent a pezsgőkészítés történetével. A kiváló minőség és a luxus szimbóluma is egyben.

Dom Pérignon

 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai sport karórát az elérhető legjobb áron? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat! 


Dom Pérignon

 

A kiváló minőségű Dom Pérignon számos történelmi jelentőségű eseményeket tett már még emlékezetesebbé. Ilyen volt például Diana és Károly herceg esküvője 1981 júliusában vagy John F. Kennedy párizsi látogatása Charles de Gaullenál 1961-ben.

 

Dom Pérignon

 

 

A Don Pérignon történelmi múltja

 

Nevét a XVII. században született Dom Pierre Pérignon bencés szerzetes és pincemesternek köszönheti. Rengetek mítosz és legenda fűződik nevéhez a pezsgékészítésről. Ő használt először vastag falu üveget, parafadugót és dróthálót. Jelentős mértékben hozzájárult a Champagne kultúrához. A luxuspezsgő igazi népszerűségnek csak 1921-től örvend. Azóta a világ egyik legismertebb és legelismertebb francia pezsgőjeként tartják számon. Dom Pierre Pérignon szerzetes szavait idézve "égi ajándék".

 

 

Champagne

 

Champagne-ként arra a borra tekintünk, amelynek második érése magában a palackban megy végbe és amelyet kiváló, Champagne vidékéről származó szőlőfajták szakszerű házasításával és hosszú ideig tartó speciális érlelési eljárással készítenek. Vintage pezsgőt szigorúan csak egy adott év terméséből állítanak elő. Ha az adott év termése gyenge, akkor az évjárat természetesen kimarad. Hiszen a minőség elsődleges szempont, erre nagyon odafigyelnek.

 

Dom Pérignon

 

 

Dom Pérignon ára


Gyakran lehet találkozni előkelő árveréseken a festői kisváros, Hautvillers nektárjaival. Egy nagyobb aukciós hullám 2004-ben indult el, amikor Christies egyik New York-i aukcióján három üveg 1921-es évjáratú Dom Pérignonért 25 ezer dollárba került. Ezután újabb eladási csúcsok születtek. 2008-ban három palack, egy 1966-os, egy 1973-as és egy 1976-os Oenothèque összesen 93260 dollárt ért.

 

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bója

A bója a mederfenéken rögzített úszóképes jelzőeszköz.

Szélbeállás

A hajó orrát szél felé kormányozzuk, majd hagyjuk, hogy a vitorlák lobogjanak és a hajó...

Log

Log - hajósebességet mérõ müszer

Equator

Equator - (lat.=egyenlítõ) az egyetlen magyar tervezésû és építésû óceáni vitorlás,...

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta A Pünkösdi Regatta egy nagyhajós vitorlás túraverseny. Minden évben...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.