Donald Trump szerint a TikTok egy kínai adathalász program.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Donald Trump és a TikTok esete, aminek a végére betilthatják az egész alkalmazást

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Donald Trump és a TikTok esete, aminek a végére betilthatják az egész alkalmazást


2020/08/06

A fiatalok körében a legnépszerűbb videómegosztó oldal a TikTok lett, de ezzel a kínai alkalmazással kapcsolatban több adatvédelmi probléma is felmerült már. Ennek ellenére Donald Trump saját bevallása szerint nem emiatt akarja ő betiltani a TikTok-ot.
 

A TikTok cáfolja, amit Donald Trump feltételez

Létezik olyan, hogy betiltanak egy alkalmazást?

Nos Indiában már betiltották, és az USA-ban is be akarják. Ezt az alkalmazást már több mint két milliárdan töltötték le, ahol rövid, tátogós vagy néhol vicces videókat lehet megosztani, készíteni, vagy kedvelni. A kínai tulajdonos cég, a ByteDance nem igazán örül ennek a sikernek, ugyanis Indiában június végén, és most lehet, hogy az Egyesült Államokban fogják betiltani az applikációt. De vajon miért gond a különböző nagyhatalmaknak az, hogy egy kínai alkalmazást élveznek a fiatalok.

 

Mi a baj a TikTokkal?

Amit legtöbbször fel tudnak hozni a TikTok ellen, hogy a kínai törvények alapján, a hatóságok kérésére a cégnek kötelező lenne az összes adatot kiadni a kínai kormánynak. A ByteDance ezt megcáfolta, hogy ilyen még sose történt, és ha a jövőben a kormány ilyet kérne tőlük, ők akkor sem adnának ki semmiféle adatot. Ezen kívül az is kiderült, hogy az amerikai felhasználók adatait ne Kínában, hanem Kaliforniában, illetve Szingapúrban őrzik. Ez mind szép és jó, de ha figyelembe vesszük azt, hogy a TikTok nemrégiben belekeveredett egy elég komoly adatvédelmi problémába, akkor a cég szavahihetősége nem túl jó. Az derült ki márciusban, hogy ez a videómegosztó alkalmazás figyeli, hogy mit tettünk be a telefonunkon a vágólapra. A TikTok eleinte más alkalmazásokra mutogatott, hogy nem ők az egyetlenek ezen a téren, mikor már eldurvultak az események, akkor eltávolították ezt a funkciót. Később azt mondták, hogy erre a funkcióra azért volt szükség, hogy a spameket ezzel hatékonyabban ki tudták szűrni.

 


hírKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Állókötélzet

Az állókötélzet, az árbocot négy irányban tartott fém sodronykötelek összefoglaló...

Hajózási Szabályzat ("HSz")

Hajózási Szabályzat ("HSz") - a Vízi Kresz, 39/2003 (VI.13.) GKM rendelet  

Akác

Azt mindenki tudja, hogy az illatos akácvirás és a belőle nyert méz milyen hasznos, ugyanakkor...

Csáklya

A csáklya egy rúdra erősített kampó.

Fonyód Vitorláskikötő Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt. Keresztes...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.