Donald Trump szerint a TikTok egy kínai adathalász program.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Donald Trump és a TikTok esete, aminek a végére betilthatják az egész alkalmazást

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Donald Trump és a TikTok esete, aminek a végére betilthatják az egész alkalmazást


2020/08/06
Marx Károly
Donald Trump és a TikTok esete, aminek a végére betilthatják az egész alkalmazást
A TikTok cáfolja, amit Donald Trump feltételez

Hogyan játsszák ki a cenzúrát?


2019 szeptemberében kikerült egy belső dokumentum, amiből az derült ki, hogy a TikTok a kínai kormány kérésére cenzúrázza ki a videókat, és olyan utasításokat kaptak a moderátorok, hogy távolítsanak el minden olyan anyagot, amelyekben a hongkongi tüntetésekről vagy a tibeti függetlenségről szó esik. Volt egy 17 éves gyerek, aki úgy játszotta ki ezt a rendszert, hogy a sminkelős videói közben olyan témákról beszélt, mint a kínai elkülönítő tábor. Ferira Aziz nevű fiatal fiókját viszonylag gyorsan felfüggesztették, mikor rájöttek erre a cselre, de később a TikTok azt mondtam, hogy nem emiatt törölték a fiókot. Annak ellenére, hogy ennyi botrány van a kínai alkalmazás körül, még mindig elképesztően elterjedt a fiatalok körében, ez a rövid viedók közzétételére specializálódott applikáció.

 

Nemzetbiztonsági lépes vagy egyszerűen csak Trump bosszúja?

Mike Pompeo külügyminiszer által képviselt kormányzati álláspont szerint akarják a TikTokot betiltani. Úgy gondolják, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent, de Donald Trump se titkolózott azzal kapcsolatban, hogy a háttérben más politikai tényezők is szerepet töltenek. Trump júniusban a Fox News tévécsatornának azt nyilatkozta, hogy az egyik eshetőség az lenne Kína megbüntetésére, ha betiltanák a TikTokot. Az elnök szerint a kínai kormány titkolózása miatt lett a járvány világméretű. Trumpnak egy olyan elképzelése is van, hogy a TikTok felhasználók segítették a Tulsában tartott nagygyűlés szabotálásában, ahol a vártnál jóval kevesebb ember ment el. A Forbes felmérése szerint a TikTok-felhasználók annak ellenére foglaltak maguknak helyet a júniusi eseményre, hogy biztosra tudták, hogy nem fognak elmenni, így senki sem tudta a foglalásból megbecsülni a kevés résztvevőt. Ez számszerüsítve annyit jelent, hogy a 19 ezer férőhelyes stadionba az elnök végül kicsivel több mint 6000 embernek tudta elmondani élőben a beszédét, de a legtöbben inkább a koronavírushoz kötik ezt a létszámhiányt, mintsem a TikTokhoz.


hírKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Evező

Az evező, vagy másnéven pádli a vitorláshajók tartozéka. A kenu evezőjéhez hasonló, egy...

BAVARIA VISION 46

 A Bavaria 46 Vison bemutatása A giebelstadti hajógyár legújabb modelljét a Bavaria...

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta A Pünkösdi Regatta egy nagyhajós vitorlás túraverseny. Minden évben...

Bilgepumpa

A bilgepumpa a fenékvíz szivattyú idegen elnevezése.

Üzleti ebéd helyszín

Ha szeretné üzleti partnereit elkápráztatni, érdemes egy igazán különleges helyszín...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.