notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ legdrágább macskái - A gazdagoknak nem elég a házimacska

hirdetes

A világ 5 legdrágább macskája

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Úgy látszik, a gazdagok nem érik be egyszerű házimacskával, ha háziállatot szeretnének tartani. Most megismerhetitek a világ legdrágább macskáit, amik közül több is vadmacska keverék. Ez azt jelenti, hogy afrikai vadmacskák és közönséges macskák génjeiből keresztezték őket, ami elég bizarr!

Macska

A szépség relatív, mert arra gondolnánk, hogy ez a csupasz jószág senkinek se kell, pedig dehogynem! A peterbald macska nagyon is keresett, éppen ezért a világ legdrágább macskáinak listáján az ötödik helyet foglalja el. A macska teljesen csupasz, ezért azt is gondolhatnánk, hogy nem kell rá túl sok gondot fordítani, viszont ez egy nagy tévedés, csak éppen nem a bundájával kell sokat bajlódni. Mivel ez a macska teljesen csupasz, ezért nincs, ami védje a hideg ellen, emiatt pedig kizárólag lakásban tarthatjuk. Emellett pedig nagyon sok ételt fogyaszt, mert ez is védi valamennyire a meghűlés ellen. A peterbald macska eredete is nagyon érdekes. A nevének jelentése Pétervári szfinx, ugyanis az első ilyen macska Szentpéterváron született egy keleti rövid szőrű és egy csupasz macskafaj kereszteződésével. Viszont a macskát csak a 90-es évek végén ismerték el, mint önálló fajt, azóta pedig egyre népszerűbb.

Macska

Szerintem a perzsa macska az egyik legszebb macska, éppen ezért nem is csoda, hogy annyira népszerű. A természetéről általában el lehet mondani, hogy nem valami hiperaktív, tehát ilyen szempontból nem lesz nehéz dolga a gazdájának, viszont a bundája az más kérdés, mert azzal annál több gond van. Úgy tartja a mondás, hogy a szépségért meg kell szenvedni, csak most ez nem a macskára, hanem inkább a gazdájára igaz. Ezt a cicát ugyanis minimum naponta fésülni kell. Ha elmulasztunk néhány napot, a cica szőre könnyen összecsomósodhat.

Macska

Ez a macska valójában egy minileopárd, viszont a természete egy kiscicáé. 1963-ban tenyésztették ki és egy teljesen önálló fajta. Azt is mondatnánk, hogy a tenyésztőknek sikerült ezt a cicát tökéletesen összerakniuk, ugyanis egy házimacska és egy leopárdmacska génjei keverednek benne. A cicára meglepő intelligencia jellemző, emellett pedig kifejezetten barátságos természetű, még kutyák mellett is tartható. Viszont az fontos, hogy kölyökkorában sokat foglalkozzanak vele, mert sok múlik azon, hogyan szocializálódik.

Macska

Ennek a macskának már kevésbé van megszokott házimacska jellege, szerintem leginkább egy hiúzra hasonlít. Ennek a fajta macskának már közel sincs olyan nyugodt természete, mint a perzsának, viszont attól még nem eszi meg az embert álmában - legalábbis ha jól neveli. A macska egy sziámi macska és egy afrikai szervál kereszteződésének eredménye, a nyolcvanas évektől kezdték el tenyészteni. Ez a macska viszont nemcsak vadmacskás jellege miatt lóg ki a sorból, hanem a termetével is, ugyanis legalább 9 kilót nyom. A macska amilyen jól néz ki, legalább annyi gond van vele, ugyanis rendkívül sok törődést igényel kölyökkorában, hogy megfelelően szocializálódjon. Viszont ha ezt nem kapja meg, nem a kedves oldala fog előtérbe kerülni, hanem az agresszívabb, vadmacskákra jellemző tulajdonságai. Nem egy átlagos macskafajta ez se és emellett nagyon nagy a mozgásigénye, tehát nem egy szobacica, ellentétben a peterbalddal.

Macska

Ez egy csöppet sem átlagos fajta, sőt, a legfiatalabb macskafaj, ugyanis 2006-ban jelentették be a létezését. Az ashera egy igazi egzotikus háziállat, amit az ázsiai leopárd macska és az afrikai szervál kereszteződéséből hoztak létre, meg persze nem hagyták ki a házimacska géneket se. Ez a világ legdrágább macskája, ugyanis egyetlen példányért akár 27 ezer dollárt is kérhetnek, ami majdnem 5 millió forint. Ez a macska méreteit tekintve se átlagos: amikor felnő, legalább akkora lesz, mint egy kutya, vagyis megnő 1,2 méteresre is és 14 kilót nyom. Mivel ez a macska egy igazi ritkaság, ezért igyekeztek belőle a legnagyobb pénzt kihozni, így ivartalanítva adták el őket, nehogy valaki elkezdje tenyészteni. A mai napig ez a legritkább macskafaj. Bár az jó kérdés, hogy milyen a természete, hisz ebben a macskában kevesebb a házimacska gén. Lényegében az ashera macska vadállatok leszármazottja, ami nem túl biztató, mert egy vadállat kiszámíthatatlan.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

A turbófeltöltő javítása

Amennyiben gépjárműve üzemeltetése során turbófeltöltőjének működésében hibát... Tovább

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 204

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív