notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ legdrágább macskái - A gazdagoknak nem elég a házimacska

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A világ 5 legdrágább macskája

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ 5 legdrágább macskája


2014/11/11
Petra

Úgy látszik, a gazdagok nem érik be egyszerű házimacskával, ha háziállatot szeretnének tartani. Most megismerhetitek a világ legdrágább macskáit, amik közül több is vadmacska keverék. Ez azt jelenti, hogy afrikai vadmacskák és közönséges macskák génjeiből keresztezték őket, ami elég bizarr!

Macska
A szépség relatív, mert arra gondolnánk, hogy ez a csupasz jószág senkinek se kell, pedig dehogynem! A peterbald macska nagyon is keresett, éppen ezért a világ legdrágább macskáinak listáján az ötödik helyet foglalja el. A macska teljesen csupasz, ezért azt is gondolhatnánk, hogy nem kell rá túl sok gondot fordítani, viszont ez egy nagy tévedés, csak éppen nem a bundájával kell sokat bajlódni. Mivel ez a macska teljesen csupasz, ezért nincs, ami védje a hideg ellen, emiatt pedig kizárólag lakásban tarthatjuk. Emellett pedig nagyon sok ételt fogyaszt, mert ez is védi valamennyire a meghűlés ellen. A peterbald macska eredete is nagyon érdekes. A nevének jelentése Pétervári szfinx, ugyanis az első ilyen macska Szentpéterváron született egy keleti rövid szőrű és egy csupasz macskafaj kereszteződésével. Viszont a macskát csak a 90-es évek végén ismerték el, mint önálló fajt, azóta pedig egyre népszerűbb.

Macska

Szerintem a perzsa macska az egyik legszebb macska, éppen ezért nem is csoda, hogy annyira népszerű. A természetéről általában el lehet mondani, hogy nem valami hiperaktív, tehát ilyen szempontból nem lesz nehéz dolga a gazdájának, viszont a bundája az más kérdés, mert azzal annál több gond van. Úgy tartja a mondás, hogy a szépségért meg kell szenvedni, csak most ez nem a macskára, hanem inkább a gazdájára igaz. Ezt a cicát ugyanis minimum naponta fésülni kell. Ha elmulasztunk néhány napot, a cica szőre könnyen összecsomósodhat.

Macska

Ez a macska valójában egy minileopárd, viszont a természete egy kiscicáé. 1963-ban tenyésztették ki és egy teljesen önálló fajta. Azt is mondatnánk, hogy a tenyésztőknek sikerült ezt a cicát tökéletesen összerakniuk, ugyanis egy házimacska és egy leopárdmacska génjei keverednek benne. A cicára meglepő intelligencia jellemző, emellett pedig kifejezetten barátságos természetű, még kutyák mellett is tartható. Viszont az fontos, hogy kölyökkorában sokat foglalkozzanak vele, mert sok múlik azon, hogyan szocializálódik.

Macska

Ennek a macskának már kevésbé van megszokott házimacska jellege, szerintem leginkább egy hiúzra hasonlít. Ennek a fajta macskának már közel sincs olyan nyugodt természete, mint a perzsának, viszont attól még nem eszi meg az embert álmában - legalábbis ha jól neveli. A macska egy sziámi macska és egy afrikai szervál kereszteződésének eredménye, a nyolcvanas évektől kezdték el tenyészteni. Ez a macska viszont nemcsak vadmacskás jellege miatt lóg ki a sorból, hanem a termetével is, ugyanis legalább 9 kilót nyom. A macska amilyen jól néz ki, legalább annyi gond van vele, ugyanis rendkívül sok törődést igényel kölyökkorában, hogy megfelelően szocializálódjon. Viszont ha ezt nem kapja meg, nem a kedves oldala fog előtérbe kerülni, hanem az agresszívabb, vadmacskákra jellemző tulajdonságai. Nem egy átlagos macskafajta ez se és emellett nagyon nagy a mozgásigénye, tehát nem egy szobacica, ellentétben a peterbalddal.

Macska

Ez egy csöppet sem átlagos fajta, sőt, a legfiatalabb macskafaj, ugyanis 2006-ban jelentették be a létezését. Az ashera egy igazi egzotikus háziállat, amit az ázsiai leopárd macska és az afrikai szervál kereszteződéséből hoztak létre, meg persze nem hagyták ki a házimacska géneket se. Ez a világ legdrágább macskája, ugyanis egyetlen példányért akár 27 ezer dollárt is kérhetnek, ami majdnem 5 millió forint. Ez a macska méreteit tekintve se átlagos: amikor felnő, legalább akkora lesz, mint egy kutya, vagyis megnő 1,2 méteresre is és 14 kilót nyom. Mivel ez a macska egy igazi ritkaság, ezért igyekeztek belőle a legnagyobb pénzt kihozni, így ivartalanítva adták el őket, nehogy valaki elkezdje tenyészteni. A mai napig ez a legritkább macskafaj. Bár az jó kérdés, hogy milyen a természete, hisz ebben a macskában kevesebb a házimacska gén. Lényegében az ashera macska vadállatok leszármazottja, ami nem túl biztató, mert egy vadállat kiszámíthatatlan.kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt....

420

420 vitorlás hajó története A 420-ast a hetvenes évek elején hozták be...

Almádi Öreghegy Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Öreghegyi kikötő....

Állókötélzet

Az állókötélzet, az árbocot négy irányban tartott fém sodronykötelek összefoglaló...

Badacsony - Hajóállomás BH Zrt.

Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötő tudnivalók: Mindenképpen azt ajánlom a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!