Erste Private Banking támogatásával csütörtökön kezdődik az egyik legnagyobb magyarországi vitorlás hajóosztály országos bajnoksága

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Kezdődik a Dragon Országos Bajnokság

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kezdődik a Dragon Országos Bajnokság


2011/06/01

Az Erste Private Banking támogatásával csütörtökön kezdődik az egyik legnagyobb magyarországi vitorlás hajóosztály országos bajnoksága. A Dragon osztály hajói a tavalyi balatonkenesei Európa-bajnoksággal hívták fel magukra a figyelmet, amelyen világsztár profi vitorlázók is rajthoz álltak. Az idei megmérettetésre Tihanyban kerül sor, a mintegy húsz hajónak ezúttal a Tihanyi Hajós Egylet ad otthont néhány napra.

dragon bajnokság

Kezdődik a Dragon Országos Bajnokság


Az Erste Private Banking támogatásával tartandó regattára húsz hajót várnak Tihanyba

Ki lesz a Dragon Ob győztese?

A Dragon osztály az elmúlt években az EB-rendezés előtt jelentősen gyarapodott mind létszámát, mind a hajók minőségét tekintve. Ez a folyamat idén is folytatódott, a szervezők nem kevesebb mint négy új egységre számítanak a rajtnál. Az esélyeket illetően megoszlanak a vélemények: a tavalyi bajnok Gömbös Lóránd vezette hajót éppúgy esélyesnek tartják az ismétlésre, mint ahogy bajnoki várományos Kis-Szölgyémi Ferenc is, aki idén már igen jól szerepelt néhány rangos külföldi versenyen is. De beleszólhat a bajnoki címért folytatott küzdelmekbe a tavalyi ranglistagyőztes Tenke Péter és a háromszoros bajnok Lukáts Ákos is.

Dragon osztály

A Dragon osztály a világ egyik legnépszerűbb tőkesúlyos vitorlása, több mint 30 országban versenyeznek ezzel a hajóval. Tavaly a balatonkenesei Európa-bajnokság rendezése igen sok dicséretet kapott, hiszen rendkívül látványos versenyt vívtak az osztály legjobbjai a Balatonon. Az elegáns, klasszikus formájú hajók szinte egyformák, ezért rendkívül fontos a legénység ügyessége és vitorlázó tudása. A fordulatos, izgalmas versenyek és a hajóosztály által megtestesített értékek sarkallták arra az Erste Private Bankinget, hogy a 2010. évi Európa-bajnokság támogatás után továbbra is megmaradjon a hajóosztály főszponzorának.

Dragon hajóosztály legfontosabb versenye

Az együttműködés első konkrét megnyilvánulásaként 2011. június 1. és 5. között Tihanyban kerül sor a hajóosztály idei legfontosabb versenyére. Az Erste Private Banking Dragon Országos Bajnokság házigazdája idén az utánpótlás nevelésében is élenjáró Tihanyi Hajós Egylet. A Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Dragon Szövetség szervezésében zajló idei verseny újdonsága, hogy vasárnapig kilenc futamon dőlhet el a bajnoki cím, és a Novofer Zrt. támogatásával első ízben tesztelik a VHF-rádiók használatát a hajókon.

További információk:
Náray Vilmos - elnök
tel.: (20) 369 2126
e-mail: elnok@dragonclass.hu
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock...

Kikötőmester

A kikötő hajókkal és hajósokkal foglalkozó mindenese.

A parafa tömítőanyag

Parafa tömítőanyag: tömítésre és hőszigetelésre a parafát paratölgyből készítik...

Beaufort skála

A Beaufort skála meghatározását lásd a szélerősség skála szótárszónál.

Árboctalp

Árboctalp: Az árboc alsó, a fedélzeten vagy gerincen rögzített része.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.