Erste Private Banking támogatásával csütörtökön kezdődik az egyik legnagyobb magyarországi vitorlás hajóosztály országos bajnoksága

hirdetes

Kezdődik a Dragon Országos Bajnokság

Náray Vilmos
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Erste Private Banking támogatásával csütörtökön kezdődik az egyik legnagyobb magyarországi vitorlás hajóosztály országos bajnoksága. A Dragon osztály hajói a tavalyi balatonkenesei Európa-bajnoksággal hívták fel magukra a figyelmet, amelyen világsztár profi vitorlázók is rajthoz álltak. Az idei megmérettetésre Tihanyban kerül sor, a mintegy húsz hajónak ezúttal a Tihanyi Hajós Egylet ad otthont néhány napra.

dragon bajnokság

Kezdődik a Dragon Országos Bajnokság


Az Erste Private Banking támogatásával tartandó regattára húsz hajót várnak Tihanyba

Ki lesz a Dragon Ob győztese?

A Dragon osztály az elmúlt években az EB-rendezés előtt jelentősen gyarapodott mind létszámát, mind a hajók minőségét tekintve. Ez a folyamat idén is folytatódott, a szervezők nem kevesebb mint négy új egységre számítanak a rajtnál. Az esélyeket illetően megoszlanak a vélemények: a tavalyi bajnok Gömbös Lóránd vezette hajót éppúgy esélyesnek tartják az ismétlésre, mint ahogy bajnoki várományos Kis-Szölgyémi Ferenc is, aki idén már igen jól szerepelt néhány rangos külföldi versenyen is. De beleszólhat a bajnoki címért folytatott küzdelmekbe a tavalyi ranglistagyőztes Tenke Péter és a háromszoros bajnok Lukáts Ákos is.

hirdetes

Dragon osztály

A Dragon osztály a világ egyik legnépszerűbb tőkesúlyos vitorlása, több mint 30 országban versenyeznek ezzel a hajóval. Tavaly a balatonkenesei Európa-bajnokság rendezése igen sok dicséretet kapott, hiszen rendkívül látványos versenyt vívtak az osztály legjobbjai a Balatonon. Az elegáns, klasszikus formájú hajók szinte egyformák, ezért rendkívül fontos a legénység ügyessége és vitorlázó tudása. A fordulatos, izgalmas versenyek és a hajóosztály által megtestesített értékek sarkallták arra az Erste Private Bankinget, hogy a 2010. évi Európa-bajnokság támogatás után továbbra is megmaradjon a hajóosztály főszponzorának.

hirdetes

Dragon hajóosztály legfontosabb versenye

Az együttműködés első konkrét megnyilvánulásaként 2011. június 1. és 5. között Tihanyban kerül sor a hajóosztály idei legfontosabb versenyére. Az Erste Private Banking Dragon Országos Bajnokság házigazdája idén az utánpótlás nevelésében is élenjáró Tihanyi Hajós Egylet. A Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Dragon Szövetség szervezésében zajló idei verseny újdonsága, hogy vasárnapig kilenc futamon dőlhet el a bajnoki cím, és a Novofer Zrt. támogatásával első ízben tesztelik a VHF-rádiók használatát a hajókon.

További információk:
Náray Vilmos - elnök
tel.: (20) 369 2126
e-mail: elnok@dragonclass.hu
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Étterem III. kerület

Budapest III. kerületében található legjobb éttermek, melyek kiemelt szolgáltatást... Tovább

Hekk

Mi is az a hekk és mi az a csacsihal? Sokan mondják, a hekk, mint hal nem is létezik.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes