Erste Private Banking támogatásával csütörtökön kezdődik az egyik legnagyobb magyarországi vitorlás hajóosztály országos bajnoksága

Kezdődik a Dragon Országos Bajnokság

Náray Vilmos
hirdetes

Az Erste Private Banking támogatásával csütörtökön kezdődik az egyik legnagyobb magyarországi vitorlás hajóosztály országos bajnoksága. A Dragon osztály hajói a tavalyi balatonkenesei Európa-bajnoksággal hívták fel magukra a figyelmet, amelyen világsztár profi vitorlázók is rajthoz álltak. Az idei megmérettetésre Tihanyban kerül sor, a mintegy húsz hajónak ezúttal a Tihanyi Hajós Egylet ad otthont néhány napra.

dragon bajnokság

Kezdődik a Dragon Országos Bajnokság


Az Erste Private Banking támogatásával tartandó regattára húsz hajót várnak Tihanyba

Ki lesz a Dragon Ob győztese?

A Dragon osztály az elmúlt években az EB-rendezés előtt jelentősen gyarapodott mind létszámát, mind a hajók minőségét tekintve. Ez a folyamat idén is folytatódott, a szervezők nem kevesebb mint négy új egységre számítanak a rajtnál. Az esélyeket illetően megoszlanak a vélemények: a tavalyi bajnok Gömbös Lóránd vezette hajót éppúgy esélyesnek tartják az ismétlésre, mint ahogy bajnoki várományos Kis-Szölgyémi Ferenc is, aki idén már igen jól szerepelt néhány rangos külföldi versenyen is. De beleszólhat a bajnoki címért folytatott küzdelmekbe a tavalyi ranglistagyőztes Tenke Péter és a háromszoros bajnok Lukáts Ákos is.

hirdetes

Dragon osztály

A Dragon osztály a világ egyik legnépszerűbb tőkesúlyos vitorlása, több mint 30 országban versenyeznek ezzel a hajóval. Tavaly a balatonkenesei Európa-bajnokság rendezése igen sok dicséretet kapott, hiszen rendkívül látványos versenyt vívtak az osztály legjobbjai a Balatonon. Az elegáns, klasszikus formájú hajók szinte egyformák, ezért rendkívül fontos a legénység ügyessége és vitorlázó tudása. A fordulatos, izgalmas versenyek és a hajóosztály által megtestesített értékek sarkallták arra az Erste Private Bankinget, hogy a 2010. évi Európa-bajnokság támogatás után továbbra is megmaradjon a hajóosztály főszponzorának.

hirdetes

Dragon hajóosztály legfontosabb versenye

Az együttműködés első konkrét megnyilvánulásaként 2011. június 1. és 5. között Tihanyban kerül sor a hajóosztály idei legfontosabb versenyére. Az Erste Private Banking Dragon Országos Bajnokság házigazdája idén az utánpótlás nevelésében is élenjáró Tihanyi Hajós Egylet. A Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Dragon Szövetség szervezésében zajló idei verseny újdonsága, hogy vasárnapig kilenc futamon dőlhet el a bajnoki cím, és a Novofer Zrt. támogatásával első ízben tesztelik a VHF-rádiók használatát a hajókon.

További információk:
Náray Vilmos - elnök
tel.: (20) 369 2126
e-mail: elnok@dragonclass.hu
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Szótár

Magas biztonsági fokozatú lakat

Kompromisszummentes biztonságra van szükséged? Válassz a világ vezető lakatgyártó cégének... Tovább

Behajózás

Behajózás - hajóra szállni, felkerülni az utaslistára Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.