Új megjelenést kap a Dragon - A Magyar Dragon Szövetség 2017-ben világbajnokságot rendezne a Balatonon

hirdetes

Új megjelenést kap a Dragon

Náray Vilmos
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

London/Budapest, 2010. október 25. – A Nemzetközi Dragon Szövetség hétvégi közgyűlésén elfogadta az osztály új arculatára vonatkozó előterjesztést. A több mint 80 éves hajóosztály új emblémája egy hullámmal aláhúzott D, amellyel azt kívánják kifejezni, hogy a Dragon az egykori klasszikus J, 6mR, 8mR osztályok sorába tartozik. Az elképzelések szerint ezt a logót minden nemzeti osztály is átveszi majd, így a Dragon – a szponzoroknak és hirdetőknek elébe menve – egységes osztályként tud majd megjelenni.

 

Dragon osztály


Új megjelenést kap a Dragon
A Magyar Dragon Szövetség 2017-ben világbajnokságot rendezne a Balatonon

 

Az IDA közgyűlése azt is elfogadta, hogy próbaképpen, ideiglenesen – a versenyutasítás adta korlátokkal – engedélyezi a VHF-rádiók használatát a versenyeken. A Magyar Dragon Szövetség és szponzora a Novofer már a jövő évi magyar bajnokság során ki akarja használni ezt a lehetőséget. Így a versenyzők a verseny előtt és a rajteljárás során minden fontos információt a hajókban lévő rádiókészülékeken keresztül megkaphatnak.

A magyar osztályszövetség a közgyűlés résztvevői szerint nagyon jól vizsgázott az idei Európa-bajnokság megrendezésével. A nemzetközi szövetség elnöke szerint a balatonkenesei verseny különösen jól szervezett volt, s a delegáltak egyöntetűen dicsérték a parti és vízi rendezést egyaránt.

hirdetes

A közgyűlés ezen kívül csak kisebb jelentőségű határozatokat hozott. Megpróbálják elérni az ISAF-nál, hogy a bumon elhelyezett hirdetéseket ne legyen kötelező a bum árbochoz közelebb eső részén viselni, mert a dragon osztályban ezt általában eltakarja a spinnakerbum, így a szponzorált felületek sokszor nem látszanak a fotókon. Elfogadták a 2013. évi nagy versenyek helyszíneit, így ebben az évben a világbajnokságot az előző évi olimpia helyszínén, az angliai Weymouthban, az EB Cascaisban, a Gold Cupot pedig Douarnenezben rendezik.
hirdetes

A magyar osztályszövetség bejelentkezett a 2017. évi világbajnokság megrendezésére. A VB-re kétévente kerül sor, 2011-ben Melbourne, 2013-ban Weymouth, 2015-ben Portugália vagy Antigua, 2017-ben pedig a Balaton lehet a házigazda. A végleges döntést a magyarországi VB-ről 2014-ben kell kimondania a szövetségnek.

További információ:
Náray Vilmos
Magyar Dragon Szövetség
titkar@dragonclass.hu
tel.: (20) 369 2126


 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Vorstag

A Vorstag (forstág) az árbocot előre merevítő drótkötél. Tovább

Bavaria 31 cruiser

Bavaria 31 cruiser, technikai adatok Nettó ár: 55 000 EUR Hossza: 9,76... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.