Új megjelenést kap a Dragon - A Magyar Dragon Szövetség 2017-ben világbajnokságot rendezne a Balatonon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Új megjelenést kap a Dragon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Új megjelenést kap a Dragon


2010/10/28

London/Budapest, 2010. október 25. – A Nemzetközi Dragon Szövetség hétvégi közgyűlésén elfogadta az osztály új arculatára vonatkozó előterjesztést. A több mint 80 éves hajóosztály új emblémája egy hullámmal aláhúzott D, amellyel azt kívánják kifejezni, hogy a Dragon az egykori klasszikus J, 6mR, 8mR osztályok sorába tartozik. Az elképzelések szerint ezt a logót minden nemzeti osztály is átveszi majd, így a Dragon – a szponzoroknak és hirdetőknek elébe menve – egységes osztályként tud majd megjelenni.

 

Dragon osztály


Új megjelenést kap a Dragon
A Magyar Dragon Szövetség 2017-ben világbajnokságot rendezne a Balatonon

 

Az IDA közgyűlése azt is elfogadta, hogy próbaképpen, ideiglenesen – a versenyutasítás adta korlátokkal – engedélyezi a VHF-rádiók használatát a versenyeken. A Magyar Dragon Szövetség és szponzora a Novofer már a jövő évi magyar bajnokság során ki akarja használni ezt a lehetőséget. Így a versenyzők a verseny előtt és a rajteljárás során minden fontos információt a hajókban lévő rádiókészülékeken keresztül megkaphatnak.

A magyar osztályszövetség a közgyűlés résztvevői szerint nagyon jól vizsgázott az idei Európa-bajnokság megrendezésével. A nemzetközi szövetség elnöke szerint a balatonkenesei verseny különösen jól szervezett volt, s a delegáltak egyöntetűen dicsérték a parti és vízi rendezést egyaránt.

A közgyűlés ezen kívül csak kisebb jelentőségű határozatokat hozott. Megpróbálják elérni az ISAF-nál, hogy a bumon elhelyezett hirdetéseket ne legyen kötelező a bum árbochoz közelebb eső részén viselni, mert a dragon osztályban ezt általában eltakarja a spinnakerbum, így a szponzorált felületek sokszor nem látszanak a fotókon. Elfogadták a 2013. évi nagy versenyek helyszíneit, így ebben az évben a világbajnokságot az előző évi olimpia helyszínén, az angliai Weymouthban, az EB Cascaisban, a Gold Cupot pedig Douarnenezben rendezik.

A magyar osztályszövetség bejelentkezett a 2017. évi világbajnokság megrendezésére. A VB-re kétévente kerül sor, 2011-ben Melbourne, 2013-ban Weymouth, 2015-ben Portugália vagy Antigua, 2017-ben pedig a Balaton lehet a házigazda. A végleges döntést a magyarországi VB-ről 2014-ben kell kimondania a szövetségnek.

További információ:
Náray Vilmos
Magyar Dragon Szövetség
titkar@dragonclass.hu
tel.: (20) 369 2126


 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Sloop vitorlázat

A legelterjedtebb egyárbocos vitorlázat: nagyvitorla (gross) és orrvitorla (fock).

Fux

A fux az orrkabin neve.

Algagátló festék

Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely megakadályozza a vízi...

420

420 vitorlás hajó története A 420-ast a hetvenes évek elején hozták be...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.