notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Íme Dubai, a világ "leg-leg-leg"-je!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Dubai, a Közel-Kelet „leg-leg-leg”-je

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Dubai, a Közel-Kelet „leg-leg-leg”-je


2016/03/09
Ilyés Zsófi

Most mesélünk nektek a Közel-keleti városról, amely a hetvenes években még csak egy poros kikötőtelepülés volt, mára már azonban a világ legmodernebb metropolisza lett, hatalmas felhőkarcolókkal, és olyan luxussal, amiről máshol csak álmodni mernek. A mese Dubairól fog szólni.

Ismerd meg a várost, ahol a luxus uralkodik!

Már maga Dubai reptere megér egy misét, a 60-as évek elején egy alig két kilométer hosszú, letömörített homoktömegből, meg egy pici terminál épületből állt össze egy egésszé.

 

 

Ma viszont már átlagosan 40 millió ember fordul meg itt évente, mert a legmodernebb reptér lett, akár kétemeletes repülő monstrumokkal, és hatalmas kifutópályával. Akkor sem kell elkenődni, ha késik egy-egy járat, hiszen a terminál tele van jobbnál jobb üzletekkel, ahol órákig ellehet bámészkodni kedvünkre. 


Az utak is hatalmas fejlődésen mentek keresztül,  a 90-es években még elég volt a négy, vagy ötsávos autópálya, kényelmesen lehetett közlekedni az ép ésszel felfoghatatlan magasságig nyúló felhőkarcolók között. Ám a város nagyon gyorsan ki is nőtt ebből, és kevés idő leforgása alatt akár 40-50 épületet is felemeltek. 

 

 

Ismerd meg a várost, ahol a luxus uralkodik!

 

Filmbeillő hely ez, és megtalálunk itt mindent, ami elé befér a „leg-leg-leg” jelző: itt van a világon a legmagasabb épület, a világ első, és egyetlen hét csillagos szállodája, az első sivatagi sípálya, és a Föld egyetlen mesterséges szigetéről már ne is beszéljünk, ami luxusvilláknak, és jobbnál jobb szállodáknak ad otthont.


Most térjünk rá egy kicsit a fentebb említett hét csillagos szállodára is, amely a Burj al Arab névre hallgat. A monstrumnak egy külön sziget épült még 1999-ben, és mára már Dubai legfőbb csodájává vált, nincs még egy ilyen a földön a maga 321-es méteres magasságával. Ez azt jelenti, hogy a híres Eiffel-tornyon is túl tör a felhők közé, ezzel elnyerve a világ legnagyobb szállodája címet, ha már a legmagasabb épületéért járót nem sikerült. A 200 méterrel a tenger fölé emelkedő étterembe a világ leggyorsabb liftje repít fel minket.

 


Ebben a városban van a legmagasabb létesítmény is a földön, a Burj Kalifa a maga 828 méteres magasságával. Építése hat évig tartott, és 2004-ben kezdődött, összesen 300 milliárd forintnyi összegnek megfelelő amerikai dollárt felemésztve. Az alkotmány maga 160 emeletből áll, a 124. szinten pedig a világ legmagasabb nyitott teraszát találjuk, 452 méterrel a föld felett.

 


Volt egy időszak, amikor mindenki azt hitte, a világ legmodernebb városa végleg csődbe megy, ám Dubai nem adta fel a harcot, és újra az egekig tört, és emelkedik is folyamatosan, továbbra is a világ „leg-leg-leg”-je marad.

 


érdekességek szerelem tenger,óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Élkötél

A hátsóél kivételével a vitorla élekre kötelet varrnak fel, mely meghatározza a vitorla...

Catamaran

            ...

Mannschaft

Ejtsd: mancsaft. A mancsaft a  legénység, versenyzõtárs.

Balatongyörök Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a DR Zrt. csónakkikötője. Saját...

Fonyód - Keresztes György Kikötő (Hajóállomás BH Zrt)

A Fonyódi Keresztes György Kikötő tudnivalói: A Balaton nyugati medencéjének déli...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!