Íme Dubai, a világ "leg-leg-leg"-je!

hirdetes

Dubai, a Közel-Kelet „leg-leg-leg”-je

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Most mesélünk nektek a Közel-keleti városról, amely a hetvenes években még csak egy poros kikötőtelepülés volt, mára már azonban a világ legmodernebb metropolisza lett, hatalmas felhőkarcolókkal, és olyan luxussal, amiről máshol csak álmodni mernek. A mese Dubairól fog szólni.

Ismerd meg a várost, ahol a luxus uralkodik!

Már maga Dubai reptere megér egy misét, a 60-as évek elején egy alig két kilométer hosszú, letömörített homoktömegből, meg egy pici terminál épületből állt össze egy egésszé.

 

 

Ma viszont már átlagosan 40 millió ember fordul meg itt évente, mert a legmodernebb reptér lett, akár kétemeletes repülő monstrumokkal, és hatalmas kifutópályával. Akkor sem kell elkenődni, ha késik egy-egy járat, hiszen a terminál tele van jobbnál jobb üzletekkel, ahol órákig ellehet bámészkodni kedvünkre. 

hirdetes


Az utak is hatalmas fejlődésen mentek keresztül,  a 90-es években még elég volt a négy, vagy ötsávos autópálya, kényelmesen lehetett közlekedni az ép ésszel felfoghatatlan magasságig nyúló felhőkarcolók között. Ám a város nagyon gyorsan ki is nőtt ebből, és kevés idő leforgása alatt akár 40-50 épületet is felemeltek. 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek szerelem tenger,óceán utazás
hirdetes