notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy kényelmes és gyors hajó - A Dufour 44

hirdetes

Dufour 44, túra-és versenyhajó egyben

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Dufour 44 amellett, hogy hihetetlenül kényelmes - mert valójában egy túrahajóról van szó - versenyhajónak is alkalmas, ugyanis olyan teljesítményre képes, ami egy versenyen is megállja a helyét. Viszont túrahajó lévén tervezésénél a kényelmet és a stabilitást helyezték előre.

Dufour 44 hajó

Belső tere

A belső tér berendezésére is el lehet mondani ugyanezt: jellemző a fa elem, amitől sokkal otthonosabbak a szalon és a kabinok. A szalon kényelmes és tágas, nem kell attól tartanunk, hogy nem fogunk elférni. A hajóban összesen három kabin található, ezek közül az egyik dupla kabin. 8-10 ember fér el itt kényelmesen, de persze csak akkor, ha alvásról van szó; ha csak egyszeri túráról, akkor egy nagyobb társaság is szóba jöhet.

hirdetes

 

 

A belső teret elég szabványosnak lehet nevezni: van benne egy hűtőszekrény, ami mindig jól jöhet, emellett van benne egy gáztűzhely és egy sütő is. Ez is mutatja, hogy ezt a hajót elsősorban túrahajónak tervezték, viszont ez egyáltalán nem zárja ki azt, hogy sebesen száguldozzunk vele a tengeren.

 

Ezt a hajót egy olasz tervező alkotta, Umberto Felci, akinek nem egy hasonlóan zseniális remekmű került ki a kezei közül. Bár egy túrahajóról beszélhetünk, viszont itt a fedélzet is legalább olyan tágas, mint a belső tér. Ez a hajó azért különleges, mert egyesítve vannak benne egy versenyhajó és egy kényelmes túrahajó tulajdonságai – vagyis semmilyen téren nem okoz csalódást. Persze egy profi versenyhajót azért nem köröz le, viszont rendívül kényelmes és a teljesítménye se utolsó a sorban. A fedélzet tíkfából készült, ami ad a hajónak egy sajátos hangulatot. A tíkfa azért nagyon jó dolos, mert kevésbé csúszós, ami kifejezetten akkor előnyös, amikor jönnek a nagy hullámok.

Dufour 44 hajó

Modern kinézet

A Dufour 44 kívülről elég szép látvány: hosszú, karcsú vonalak jellemzik és teljes egészében, kívül és belül modern kinézetű. Az embert jó hangulatra deríti a hajó lágy esztétikája, a hajó szinte már versenykategóriás teljesítménye és a tengeren való stabilitása.

 

Kényelmes irányítás

A hajó 13,5 méter hosszú, ami azt jelenti, hogy elég táagas ahhoz, hogy ne szűkölködjünk benne. A hajót kifejezetten könnyű kezelni, ami az elektromos csörlőknek köszönhető. A dokkolás is kényelmes vele, mert könnyű az irányítás. Tehát akár versenyezni, akár túrázni szeretnénk vele, ez a hajó szinte minden terepre kiválóan alkalmas.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Saling

Saling (ejtsd: száling) - árbocmerevítõ keresztrúd Tovább

Rendezvényterem

A tökéletes rendezvényterem megválasztása nagyon fontos minden egyes rendezvény esetén.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 100

Átlagos értékelés: 4.7

hajó