notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egyre többen betegszenek meg az Ebola-járvány miatt

hirdetes

Pusztít az Ebola

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egyre többen betegszenek meg ebben a súlyos betegségben, ami Afrikában pusztít. A világ pánikol az Ebola-járvány miatt és most a kétségbeesés sajnos nem alaptlan.

Ebola

Már nagyon régóta tart az Ebola-járvány, viszont ahelyett, hogy sikerült volna megfékezni, a betegség egyre erősebb. Ehetei jelentés szerint 3500 megbetegedés történt és legalább 1900-an haltak bele a betegségbe abban a három afrikai országban, ahol a leginkább tombol az Ebola-járvány: Guineában, Sienna Leonérában és Libériában. Viszont a betegség nem állt meg ennél a három országnál, mert ezen kívül az ENSZ szakosított egészségügyi szerve még 3000 fertőzöttről és legalább 1500 megbetegedésről tud. Egyre több a fertőzött beteg és a halálos áldozat.

Ebola

Az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet elnöke egy elég baljóslatú kijelentést tett, aminek a lényege az, hogy a világ vesztésre áll az Ebola elleni harcban. Bár a betegség eddig leginkább Nyugat-Afrikát sújtotta, azért nem szabad alábecsülni. Az elnök szerint úgy van esély megállítani ezt a járványt, ha a gazdag országok még jobban besegítenek és orvos csapatokat küldenek a fertőzött területekre. Úgy számolják a szakemberek, hogy ha jobbra fordulnak a dolgok, akkor fél év alatt lehetséges a járvány megállítása.

Ebola

Az is rontja a helyzetet, hogy a fertőzött országkban még a betegekkel foglalkozó orvosok is elkapták az Ebolát és ágynak estek, ezért még azok is veszélybe kerültek, akik egyébként gyógyítható betegségekben szenvednek, mint a tüdőgyulladás, vagy a malária.  A betegség tönkreteszi a szervezet vérelválasztó képességét és sok esetben halálos kimenetelű, főleg hogy még nincs meg a megfelelő ellenszer, csak a tüneteket képesek valamennyire visszaszorítani.

Ebola

Az Ebola-vírust 1976-ban fedezték fel Kongó egyik mellékfolyóján – innen kapta a nevét. Viszont azóta az idei a történelem eddigi legdurvább és legsúlyosabb járványa. A fertőzés Guineából indult, majd átterjedt Libériába és Sienna Leonérába, utána pedig Nigériába. Ezek után néhányan a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Szenegálban is megfertőződtek.

Forrás: hír24

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 150

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív