notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ legnagyobb üvegháza az Éden Projekt a jövőt mutatja.

hirdetes

Éden Projekt, Angila

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ legnagyobb üvegházának számító Éden Projekt Angiliában gyönyörű jövőképet tár elénk. Bizonyítja, hogy a villág számos ökoszisztémáját lehetséges reprodukálni.

A világ legnagyobb üvegháza az Éden Projekt a jövőt mutatja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Éden Projekt

 

 

Egy reménykeltő jövőképet tár az érdeklődők elé az angliai Cornwallban, St. Austelltől néhány kilométerre található Éden Projekt, mely bizonyítja, hogy a világ számos ökoszisztémáját lehetséges reprodukálni. Nicholas Grimshaw nevéhez fűződik az új évezred egyik legkülönlegesebb építménye.  Célja az volt, hogy bemutassa növények és emberek kölcsönös függőségi viszonyát és, hogy miképp lehetséges a természeti környezet megőrzése a közös túlélés annak reményében, hogy a jövőben sem csak üvegházak alatt lehet megcsodálni a világ különféle bioszféráit.

hirdetes

 

 

Éden Projekt, Angila

 

 

Messziről szemlélve buborékokhoz hasonlítható az óriáskomplexum. Többek között Óceánia, Malajzia, Nyugat-Afrika, az Amazonas és Dél-Afrika területeinek élővilágába nyújt interaktív betekintést.

A világ legnagyobb üvegházának számító építmény - melyet sokan a nyolcadik csodaként emlegetnek a világban - turisztikai célpont, tudományos intézmény, oktatási központ és fórum egyben, mely elég hatalmas ahhoz, hogy az esőerdők legnagyobb fái is elférjenek alatta, valamint hatalmas mediterrán tájképek nyíljanak meg az utazó szeme előtt.

 

 

Éden Projekt, Anglia

 

 

Az üvegházak öt- és hatszögű, egyenként tervezett és legyártott, speciális műanyagból összeállított és különleges acélcső-hálószerkezettel rendelkező építmények. Mindezt úgy alakították ki, hogy a napenergiát a lehető leghatékonyabban hasznosítják. A komplexum rendszerének fenntartásához továbbá Cornwall szélerőműveiből nyernek energiát, emellett a vízellátást is megtisztított esővízzel biztosítják. A különleges hely nem csupán túristalátványosság, hanem  filmforgatások kedvelt helyszíne és nagyszabású koncertek otthona is egyben.

hirdetes


Éden Projekt, Anglia

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 196

Átlagos értékelés: 4.7