A világ legnagyobb üvegháza az Éden Projekt a jövőt mutatja.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Éden Projekt, Angila

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Éden Projekt, Angila


2012/11/05

A világ legnagyobb üvegházának számító Éden Projekt Angiliában gyönyörű jövőképet tár elénk. Bizonyítja, hogy a villág számos ökoszisztémáját lehetséges reprodukálni.

A világ legnagyobb üvegháza az Éden Projekt a jövőt mutatja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Éden Projekt

 

 

Egy reménykeltő jövőképet tár az érdeklődők elé az angliai Cornwallban, St. Austelltől néhány kilométerre található Éden Projekt, mely bizonyítja, hogy a világ számos ökoszisztémáját lehetséges reprodukálni. Nicholas Grimshaw nevéhez fűződik az új évezred egyik legkülönlegesebb építménye.  Célja az volt, hogy bemutassa növények és emberek kölcsönös függőségi viszonyát és, hogy miképp lehetséges a természeti környezet megőrzése a közös túlélés annak reményében, hogy a jövőben sem csak üvegházak alatt lehet megcsodálni a világ különféle bioszféráit.

 

 

Éden Projekt, Angila

 

 

Messziről szemlélve buborékokhoz hasonlítható az óriáskomplexum. Többek között Óceánia, Malajzia, Nyugat-Afrika, az Amazonas és Dél-Afrika területeinek élővilágába nyújt interaktív betekintést.

A világ legnagyobb üvegházának számító építmény - melyet sokan a nyolcadik csodaként emlegetnek a világban - turisztikai célpont, tudományos intézmény, oktatási központ és fórum egyben, mely elég hatalmas ahhoz, hogy az esőerdők legnagyobb fái is elférjenek alatta, valamint hatalmas mediterrán tájképek nyíljanak meg az utazó szeme előtt.

 

 

Éden Projekt, Anglia

 

 

Az üvegházak öt- és hatszögű, egyenként tervezett és legyártott, speciális műanyagból összeállított és különleges acélcső-hálószerkezettel rendelkező építmények. Mindezt úgy alakították ki, hogy a napenergiát a lehető leghatékonyabban hasznosítják. A komplexum rendszerének fenntartásához továbbá Cornwall szélerőműveiből nyernek energiát, emellett a vízellátást is megtisztított esővízzel biztosítják. A különleges hely nem csupán túristalátványosság, hanem  filmforgatások kedvelt helyszíne és nagyszabású koncertek otthona is egyben.


Éden Projekt, Anglia

 

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód...

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál.

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké

Sloop vitorlázat

A legelterjedtebb egyárbocos vitorlázat: nagyvitorla (gross) és orrvitorla (fock).

A parafa tömítőanyag

Parafa tömítőanyag: tömítésre és hőszigetelésre a parafát paratölgyből készítik...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.