Egis Kupa - Lám Dezső emlékverseny 2009 - Beszámoló és eredmény

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Egis Kupa - Lám Dezső emlékverseny 2009 - Beszámoló és eredmény

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egis Kupa - Lám Dezső emlékverseny 2009 - Beszámoló és eredmény


2009/07/13

Forrás: vitorlazas.hu

Most hétvégén, Csopakon került megrendezésre a 2009-es Egis Kupa - Lám Dezső emlékverseny.

Egis Kupa - Lám Dezső emlékverseny

Csopak, 2009. július 11-12.

Egis Kupa - Lám Dezső emlékverseny 2009 - Beszámoló és eredmény

Egis Kupa 2009 - Első nap

Szombaton reggel 10.00-kor időben elrajtolt a mezőny. Szél volt elég, sőt néha még soknak is bizonyult az 5-6 Bft erejű, északias irányű szellő. Két futamot rendeztek up-and-down, illetve háromszög pályán, hajóosztálytól függően. A lassabb osztályoknak betét bóját raktak a hátszél végére, a kreuz bójánál terelő bója volt, amit mindenkinek vennie kellett, utána kezdődhetett a bőszeles viaskodás. A megszokottól eltérően az up-and-down pályán 3 kört kellett teljesíteni, majd a negyedik kreuz végén volt a befutó.

A pályán a bal oldal dominált, középtájon volt egy szélváltó, aki jobb oldallal nyitott az alaposan lemaradt már az első kreuzban. 

A versenyen vegyesen indultak a hajók, One Design flották, cirkálók rajtoltak hol külön, hol a kevés induló miatt egyben. 

Az erős szél mellé néha kisütött a nap, szerencsére a pénteki esős nap után megúsztuk csapadék nélkül a szombatot.

Sok hajó és legénysége nem volt már ilyen szerencsés. Az erős szélnek köszönhetően kijöttek a hajók technikai gyengeségei, sok hajó megrongálódott. A 3 fős Scholtz 22 osztályból az első futamot kapásból csak egy versenyző "élte túl". Egyikünknek a talpcsigája mondta fel a szolgálatot, nekünk a kormányunk adta meg magát és ezzel a szombati napot ki is pipálhattuk, parton szerelés következett...

Az aznapi beszélgetésekből leszűrve nem csak mi voltunk bajban, az Asso mezőnyben is sok minden megadta magát, trapézok, lee kocsik, vitorlák, árboc...

Szombaton sokan biztonsági futamokra utaztak, a Balatonon ritkán fúj ilyen szél, ekkora hullámokkal. Észnél kellett lenni.

 

Egis Kupa 2009 - Második nap

A második nap már csendesebben indult, bár a trükkös északi most is fújt még. Napsütés és 3 Bft körüli szél jellemezte a vasárnapra hagyott utolsó futamot.

A hajókat sikerült megjavítani vasárnapra, a szél fokozatosan gyengültés dél körül már csak 1-2 Bft körüli, változó irányú, erőssen pöffös szél fújdogált. Kezdetben a bal oldal volt a pozitív, majd egy nagyibb leállás után a jobb oldal dominált.

A sok körös pálya miatt az utolsó futam megközelítőleg 2 óra alatt ment le.

 

Egis Kupa 2009 - Eredmény

Eredménylista

 

 

 

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Magas biztonsági fokozatú lakat

Kompromisszummentes biztonságra van szükséged? Válassz a világ vezető lakatgyártó cégének...

Kielwasser

Kielwasser - farvíz

360

360o büntetésnek nevezzük azt, amikor egy hajó valamilyen szabálytalanságot követ el és...

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen...

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.