Egy kaliforniai pár 10 millió dollár értékű arany pénzt talált a kertjében

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Egy kaliforniai pár 10 millió dollár értékű arany pénzt talált a kertjében

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egy kaliforniai pár 10 millió dollár értékű arany pénzt talált a kertjében


2014/03/04

Az észak- kaliforniai pár kint sétáltatta a kutyáját a birtokukon, amikor 10 millió dollár értékű aranypénzekre találtak eltemetve egy tölgyfa alatt. A közel 1427 érme közül az összes vadonatúj.

A pár a kutyáját vitte sétálni, amikor rábukkantak a kincset érő arany pénzre az 1800-as évekből.

David Hall szerint, aki a santa anai Szakmai Érme Vizsgáló Szolgálat társalapítója, és aki hitelesítette az érméket: az összes érme kelte 1847-től 1894-ig terjed, de nem hozták forgalomba.


Habár az arany pénzek névérték összeszámolva körülbelül 27 000 dollár, néhány közülük nagyon ritka, ezért ezek az érmék darabonként közel 1 millió dollárt hozhatnak a szakértők szerint.


„Nem szeretem bármire azt mondani, hogy egyszer az életben, de soha nem lesz több lehetőséged efféle anyaggal, efféle kinccsel foglalkozni, mint ez.” – mondta Don Kagin, az érmegyűjtő szakértő (pénznemek tanulmányozásával foglalkozik).

 

A pár, aki megtalálta a pénzt, megpróbál anonimitásban maradni. Úgy tervezik, hogy eladják a pénz nagy részét az Amazon-on és az árából kifizetik a számláikat, valamint egy részt belőle a helyi segélyszervezeteknek adományoznak.


Kagin szerint, aki képviselte a párt, a másik ok, amiért megtartanák névtelenségüket, hogy elkerüljék a modern idők újraéledő aranylázát, és fém detektorral felfegyverzett aranykutatókat a birtokukon.


„Azon aggódtak, hogy emiatt máshogy néznének rájuk az emberek, de ők a mostani életükkel vannak megelégedve.”- nyilatkozta Kagin.


Az pénzérmék 5, 10 és 20 dolláros címletekben vannak és kronológiai sorrendben 6 dobozban voltak tárolva. Ezafajta tárolási módszer arra enged következtetni, hogy valaki személyes bankként használta a területet. Egy érme olyan messziről érkezett, mint Grúza.

Kattintsatok a képgalériára a megtalált kincs képeiért és egy kis időutazásért vissza az 1800-as évekbe!
                        


kreatív múzeumKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Melges 32

Melges 32 vitorlás hajó leírás A Melges 32, kistestvéréhez, a Melges 24-hez hasonlóan...

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,...

Élkötél

A hátsóél kivételével a vitorla élekre kötelet varrnak fel, mely meghatározza a vitorla...

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta A Pünkösdi Regatta egy nagyhajós vitorlás túraverseny. Minden évben...

Temetkezési biztosítás

Temetkezési biztosítás - nincs annál nagyobb fájdalom, mint mikor elveszítjük szerettünket....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.