notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

EGY MENTŐS ÜZENETE! MEGDÖBBENTŐ!! A SAJÁT ÉRDEKETEKBEN TANULJATOK BELŐLE!

hirdetes

Egy mentős üzenete

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy mentős megdöbbentő üzenete, fontos, hogy olvassa el mindenki, hogyha esetleg ilyen helyzetbe kerül, tudja, hogy mit tegyen. Kérlek osszátok meg ti is.

Egy mentős megdöbbentő üzenete, fontos, hogy olvassa el mindenki, hogyha esetleg ilyen helyzetbe kerül, tudja, hogy mit tegyen. Kérlek osszátok meg ti is.

 

Egy szép napon gondtalanul sétálsz az utcán szeretteddel, az egyik pillanatban összeesik, mit teszel hirtelen zavarodban? Lehajolsz, szólítgatod, finoman pofozgatod, nem reagál (fél perc).

 

Mit teszel? Bizonytalanul megnézed lélegzik-e, van-e pulzusa, de nincsen (már 2 perc). Mit teszel? Hívod a mentőket, amire zavarodba kinyögöd hol is vagy (már 4 perc). Ezután mit csinálsz? Újra éleszted? De hogyan? Tétovázol, hogy is állj neki, de rászánod magad, leveszed a ruháit, hogy a mellkasához jobban hozzáférj és elkezdenél valamit, de már későn! 

 

Még, ha tudod is valamennyire, mit is kellene csinálni, már ÁTLÉPED AZ 5 percet… 5 perc után már visszafordíthatatlan károsodások lépnek fel az agyban, 10 perc után pedig már sikertelen az újraélesztés. Hazánkban évente 20-25 ezer ember hal meg hirtelen szívmegállásban, azaz Magyarországon minden 30.percben meghal valaki! Most nézz magadba és tedd fel a kérdést: Te meg tudtad volna menteni azt, aki veled volt? Nem? Akkor most jól vésd az eszedbe!!

hirdetes

 

Ha melletted összeesik valaki, határozottan szólítgatod, finoman pofozgatod (20másodperc), megvizsgálod, nincs légzése, pulzusa (már 1,5 perc), kiszabadítod a mellkasát közben segítségért kiabálsz, felhívatod a mentőket, eközben már megkezded az újra élesztést (5 percen bőven belül vagy)), 30 mellkaskompresszió 2 befúvás, 30 mellkaskompresszió 2 befúvás, 30 mellkaskompresszió 2 befúvás... (10perc) Már kezdesz fáradni, de folytatod... 30 mellkaskompresszió 2 befúvás, 30 mellkaskompresszió 2 befúvás és megérkeznek a mentők (20.perc). Nem is volt olyan bonyolult ugye?

hirdetes

 

GRATULÁLOK!!! MEGMENTETTÉL EGY ÉLETET!!! Kérek mindenkit, hogy ezt a kis írást tetszésnyilvánítások (like-oljátok), hogy minél több emberhez tudjon eljutni. Ezt az írást Ifjabb Baranyai Lajos (31 év) emlékének ajánlom, aki egy focimeccs alatt esett össze és vesztette életét szív leállás, és a szakszerű újraélesztés hiánya miatt!

 

Köszönettel; Kovács Tivadar; Mentős

Forrás

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonlelle - BL Yacht Club

A BL Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása:  A Balaton nyugati medencéjének... Tovább

Farkasfog

A farkasfog a kötél gyors rögzítésére szolgáló szerelvény. Az ívesen fogazott... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 143

Átlagos értékelés: 4.9