A gízai piramis újabb rejtélye

hirdetes

A rejtélyes piramis újabb titka

tp
hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Elképesztő felfedezés szélén állnak tudósok, a híres gízai nagypiramissal kapcsolatban. Az ember azt gondolná, hogy az ezerszer átnézett, turisták által is keresztbe-kasul „végigfogdosott” épületről nem lehet újat mondani. 

Az egyiptomi rejtély folytatódik

 

Kiderült, hogy lehet mégis lehet. Ezek a piramisok amúgy is döbbenetesen rejtélyes módon épültek, legendák százai keringtek, keringenek körülötte. Most pedig egy újabb felfedezés szélén állunk. A kutatók úgy gondolják, hogy két, eddig ismeretlen üreget találtak a gízai nagy piramisban. Ezt egy újfajta hő kamerás technológiának köszönhetően, illetve az ettől kapott adatok alapján feltételezik. Az ottani régészeti minisztérium bejelentése szerint „két anomáliára” bukkantak a 4500 éve, Hufu fáraó uralkodása alatt épült piramisban. További vizsgálatokra lesz szükség az esetleges üregek méretének, jellemzőinek és funkciójának feltérképezéséhez. Magyarán még semmi sem biztos, viszont az előzetes adatok bíztatóak.

hirdetes
Az egyiptomi rejtély folytatódik

 

 

Hufu  (Kheopsz) egyébként a IV. dinasztia II. uralkodója, Sznofru fáraó és I. Hotepheresz királyné gyermeke volt. Gíza nagy piramisa a legnagyobb egyiptomi piramis, magassága 146,5 méter. Kheopsz ( így azért ismertebb) uralma a fáraói hatalom csúcspontját jelenti az Óbirodalom korában, a halotti kultuszát halála után kétezer évvel, a XXVI. dinasztia korában is fenntartották. A piramisnak eddig három ismert kamrája volt. Ez bővülhet most további kettővel.

Az egyiptomi rejtély folytatódik

 

 

Maga a projekt 2015-ben kezdődött azzal a céllal, hogy a nagy piramis és a szomszédos Hafré piramis valamint a két dahsúri a tört és a vörös piramis rejtett üregeit felkutassák. A ScanPyramids projekt vezetőinek közlése szerint a vizsgálat alapján megerősíthetik a feltételezést, hogy a Kheopsz északi oldalán létezik egy rejtett üreg, amely lehet, hogy egy, a piramis belsejébe vezető folyosó. A műszerek érzékeltek még egy üreget, amely az északkeleti oldalon található.

hirdetes

 

Kíváncsiak vagyunk az ügy folytatásra. Elképesztő, hogy mik ki nem derülnek ennyi évvel is egy régen halott kultúra hagyatékából.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Szeksztáns

Tengeri csillagászati navigációnál használt tükrös szögmérő. Tovább

Rék

Rék: Az árbóc hátradőlésének mértéke. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes