Meseszép, ehető csokoládéruhák - Salon du Chocolat

hirdetes

Salon du Chocolat, ahol ehető csokoládéruhákat láthatunk

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Salon du Chocolat egy olyan különleges rendezvény, amivel évente egyszer találkozhatunk a világ különböző országaiban. És hogy mi benne a különleges? Salon du Chocolat a csokoládé művészete! Itt még a modellek is csokoládéruhában vonultak fel a kifutón.

Csokoládéruhák

Ha szereted a csokit és a divatot, akkor a Salon du Chocolat a te világod. Ezen a rendezvényen mindennel megismerkedhetsz, ami a csokival kapcsolatos: a csoki történetével, divatbemutatókkal és lényegében mindennel, aminek bármi köze van ehhez a finom édességhez, de még azzal is, amihez semmi köze nincs a csokoládénak. Mondhatni művészetet csináltak a csokoládéból! Lényegében egy nagyon sokoldalú rendezvényről van szó, mi viszont a legérdekesebb részét mutatjuk be: a csokoládéból készült ruhákat, amikben modellek vonultak fel a kifutón és amiken rengeteg világhírű cukrászmester dolgozott, mielőtt bemutatták őket. Elsőre egy érdekes, barna színű ruhának látszanak, viszont ha közelebbről megnézzük, láthatjuk, hogy ez nem igazi szövet, hanem ehető csokoládé. Ugyanis a modelleken egyáltalán nincs ruha, csakis csokoládé, amit viszont sikerült olyan élethűre megalkotni, hogy ez első látásra szinte fel se tűnik. A modelleket tetőtől talpig csokoládé borította, de olyan lélegzetelállító kivitelezésben, akár egy csodaszép estélyi ruha.

Csokoládéruhák

Viszont ezeket a meseszép csokoládé ruhákat nagy kihívás volt megalkotni a cukrászoknak: már a díszítés önmagában nehéz feladat volt, viszont arra is figyelni kellett, hogy ne olvadjon le a ruha a modellekről. Az emberi testhőmérséklet ugyanis átlagosan 37 fok, a csokoládé olvadáspontja pedig 33. Ráadásul a ruhák megalkotásához sok különféle fajta csokit használtak, köztük fehér csokoládét is, ami még gyorsabban elolvad, mint a  barna. Ezért a cukrászoknak meg kellett találnia a módját, hogy ezt a problémát áthidalják. A csokoládékhoz pektint adtak, ami egy különleges kötőanyag és megakadályozza, hogy a sok csokoládé elolvadjon a modelleken. Ez különösen a testet borító mintáknál volt nehéz megvalósítani, de végül sikerült és a végeredmény bámulatos lett!

Csokoládéruhák

Ez a divatbemutató egy új értelmet adott a kakaómasszának és a csokoládénak. A Salon du Chocolate évente kerül megrendezésre, képeken viszont a Zürichi rendezvényt láthatjátok. Az első Salon du Chocolatot Párizsban rendezték meg 1994-ben és ezt a példát követték világszerte, viszont Zürich csak a 12-ik helyen szerepelt a sorban. Ez azért furcsa, mert Svájcban gyártják a világ legfinomabb csokoládéit. Viszont most, hogy végre rájuk került a sor, ki is használták az alkalmat. Svájcnál nem is találhattak volna jobb helyet erre a háromnapos rendezvényre.

Csokoládéruhák

A rendezvényen egyébként világhírű cukrászok vettek részt, akik megmutathatták tudásukat. Viszont most sokkal nehezebb dolguk volt, mert nem tortákat díszítettek, hanem embereket, ez pedig egy lényeges különbség.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Esküvőhelyszín Budapest

A nagy napra megtalálni a megfelelő helyszínt nem egyszerű, hiszen rengeteg szempontot... Tovább

Üzleti vacsora Budapesten

Üzleti vacsora Budapesten, nem mindennapi környezetben? A Zsidai csoport éttermeiben megtalálod... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 103

Átlagos értékelés: 4.7

gasztronómia