notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

2050-re nagyon komoly probléma lehet az éhezés a Földön

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 2050-re komoly gond lehet az éhezés a Földön

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

2050-re komoly gond lehet az éhezés a Földön


2014/12/15
Petra

Forrás: Érdekesvilág.hu

Az ENSZ előrejelzése szerint 2050-ben közel 10 milliárdan is lehetünk a Földön, ami semmi jót nem jelent. Probléma lehet az élelmiszerellátással, ezért lehet, hogy más alternatívákat kell keresni, ha enni akarunk.

Éhezés
Az ENSZ legfrissebb előrejelzése szerint a közeljövőben már komoly gondok léphetnek fel az élelmiszerellátásban, ugyanis 2050-re a Föld népessége elérheti a 9,6 milliárd főt, a század végére pedig akár 11 milliárdan is lehetünk. A Global Harvest Initiative, amely a világ élelmiszer ipari vállalatait tömöríti egybe, úgy vélekedik, hogyha nem teszünk valamit az ügy érdekében, szomorú sors vár az emberiségre. Persze ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy éhezni fogunk, hisz az ember sok mindenre képes a túlérésért, viszont az előfordulhat, hogy olyan ételekre kényszerülünk, amire most rá se tudunk nézni, nemhogy elfogyasztani. A következő oldalakon megtudhatjátok, hogy mik ezek az alternatívák.

Éhezés

Arnold van Huis rovartan professzor szerint a rovarok lehet, hogy nem tartoznak a legvonzóbb külsejű teremtmények közé, viszont nincs náluk táplálóbb étel, ugyanis tele vannak cinkkel, vassal és telítetlen zsírsavakkal – legalább akkora értékük van, mint a hagyományos húsfehérjéknek. A trópusi vidékeken élő gyerekek és várandós anyukák is ezt fogyasztják. Afrikában és Ázsiában nagy hagyománya van a rovarevésnek, azonban ma már ők is átvették a nyugati civilizáció kényelmes életmódját és inkább esznek hamburgert, minthogy bogarakon éljenek. Persze ezt mi megértjük, mert még soha nem kényszerültünk rá a túlélésre, viszont az ő egészségi állapotukra nagyon rossz hatással van ez az életmódváltás.

Éhezés

Brent Taylor szerint, akinek nagy szerepe volt az első növényi alapú húsok kifejlesztésében, a növényekből előállított műhús megoldaná az éhezés problémáját a fejlődő országokban. Már csak az a kérdés, hogy miként lehetne elfogadtatni a növényi alapú műhúst az emberekkel. Elsőként a fejlődő országokba szeretnék ezt bevezetni, mert ott a legnagyobb a nélkülözés, viszont nem kizárt, hogy hamarosan az egész világ erre a sorsra jut.

 

Éhezés

Dr. Craig Rose tengerbiológus szerint a tengeri moszat lehet az egyik legfontosabb táplálékforrás, mert a tengeri moszatnak nincs valami nagy igénye, nem érzékeny a környezetszennyezésre és műtrágyázni se kell, mert szinte bárhol megél bármilyen körülmények között. Emellett pedig csak úgy, mint a rovarok, rendkívül gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben és fehérjében.

Éhezés

Szerintem ez az alternatíva a legbizarrabb az összes közül. Mivel a technológia rohamosan fejlődik, így a 3D nyomtatótechnológia is, ezért nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy a 3D ételtechnológia segítségével képesek lesznek élelmet termelni a fejlődő országoknak. Az eddigi fejlesztések alapján a nyomtatott ételek készítésének eljárása a következő: porrá törik az alapanyagokat, feldolgozzák a helyszínen, majd további anyagokat adnak hozzá, mint például a mogyoróvaj, végül ezt az anyagot egy fúvókán keresztül juttatják a nyomtatóba. Innentől kezdve pedig nincsenek tabuk, hisz számítógép segítségével bármikor bármilyen ételt elkészíthetnek. Ha ez megvalósulna, lehet, hogy örökre megszűnne az éhezés problémája.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Biztonsági távolság

A Hajózási Szabályzat előírja, hogy a Balatonon a vitorlás csónakokon 30 cm, más tavakon...

Flaute

A flaute jelentése teljes szélcsend.

Nautic 330 Club vitorlás hajó

A Nautic 330-as 2005-ben megjelent, még inkább családközpontú koncepciója. A hajótest 15...

Üzleti rendezvényhelyszín

Egy üzleti rendezvényhelyszín nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az adott rendezvény sikeres...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!