2050-re nagyon komoly probléma lehet az éhezés a Földön

hirdetes

2050-re komoly gond lehet az éhezés a Földön

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az ENSZ előrejelzése szerint 2050-ben közel 10 milliárdan is lehetünk a Földön, ami semmi jót nem jelent. Probléma lehet az élelmiszerellátással, ezért lehet, hogy más alternatívákat kell keresni, ha enni akarunk.

Éhezés

Az ENSZ legfrissebb előrejelzése szerint a közeljövőben már komoly gondok léphetnek fel az élelmiszerellátásban, ugyanis 2050-re a Föld népessége elérheti a 9,6 milliárd főt, a század végére pedig akár 11 milliárdan is lehetünk. A Global Harvest Initiative, amely a világ élelmiszer ipari vállalatait tömöríti egybe, úgy vélekedik, hogyha nem teszünk valamit az ügy érdekében, szomorú sors vár az emberiségre. Persze ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy éhezni fogunk, hisz az ember sok mindenre képes a túlérésért, viszont az előfordulhat, hogy olyan ételekre kényszerülünk, amire most rá se tudunk nézni, nemhogy elfogyasztani. A következő oldalakon megtudhatjátok, hogy mik ezek az alternatívák.

Éhezés

Arnold van Huis rovartan professzor szerint a rovarok lehet, hogy nem tartoznak a legvonzóbb külsejű teremtmények közé, viszont nincs náluk táplálóbb étel, ugyanis tele vannak cinkkel, vassal és telítetlen zsírsavakkal – legalább akkora értékük van, mint a hagyományos húsfehérjéknek. A trópusi vidékeken élő gyerekek és várandós anyukák is ezt fogyasztják. Afrikában és Ázsiában nagy hagyománya van a rovarevésnek, azonban ma már ők is átvették a nyugati civilizáció kényelmes életmódját és inkább esznek hamburgert, minthogy bogarakon éljenek. Persze ezt mi megértjük, mert még soha nem kényszerültünk rá a túlélésre, viszont az ő egészségi állapotukra nagyon rossz hatással van ez az életmódváltás.

Éhezés

Brent Taylor szerint, akinek nagy szerepe volt az első növényi alapú húsok kifejlesztésében, a növényekből előállított műhús megoldaná az éhezés problémáját a fejlődő országokban. Már csak az a kérdés, hogy miként lehetne elfogadtatni a növényi alapú műhúst az emberekkel. Elsőként a fejlődő országokba szeretnék ezt bevezetni, mert ott a legnagyobb a nélkülözés, viszont nem kizárt, hogy hamarosan az egész világ erre a sorsra jut.

 

Éhezés

Dr. Craig Rose tengerbiológus szerint a tengeri moszat lehet az egyik legfontosabb táplálékforrás, mert a tengeri moszatnak nincs valami nagy igénye, nem érzékeny a környezetszennyezésre és műtrágyázni se kell, mert szinte bárhol megél bármilyen körülmények között. Emellett pedig csak úgy, mint a rovarok, rendkívül gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben és fehérjében.

Éhezés

Szerintem ez az alternatíva a legbizarrabb az összes közül. Mivel a technológia rohamosan fejlődik, így a 3D nyomtatótechnológia is, ezért nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy a 3D ételtechnológia segítségével képesek lesznek élelmet termelni a fejlődő országoknak. Az eddigi fejlesztések alapján a nyomtatott ételek készítésének eljárása a következő: porrá törik az alapanyagokat, feldolgozzák a helyszínen, majd további anyagokat adnak hozzá, mint például a mogyoróvaj, végül ezt az anyagot egy fúvókán keresztül juttatják a nyomtatóba. Innentől kezdve pedig nincsenek tabuk, hisz számítógép segítségével bármikor bármilyen ételt elkészíthetnek. Ha ez megvalósulna, lehet, hogy örökre megszűnne az éhezés problémája.

Forrás: Érdekesvilág.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Fartőke

A fartőke a fából készült hajóknál a gerinc folytatása a fartükör síkjáig. Nagyobb... Tovább

Üzleti ebéd helyszín

Ha szeretné üzleti partnereit elkápráztatni, érdemes egy igazán különleges helyszín... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes