notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

2050-re nagyon komoly probléma lehet az éhezés a Földön

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 2050-re komoly gond lehet az éhezés a Földön

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

2050-re komoly gond lehet az éhezés a Földön


2014/12/15
Petra

Forrás: Érdekesvilág.hu

Az ENSZ előrejelzése szerint 2050-ben közel 10 milliárdan is lehetünk a Földön, ami semmi jót nem jelent. Probléma lehet az élelmiszerellátással, ezért lehet, hogy más alternatívákat kell keresni, ha enni akarunk.

Éhezés
Az ENSZ legfrissebb előrejelzése szerint a közeljövőben már komoly gondok léphetnek fel az élelmiszerellátásban, ugyanis 2050-re a Föld népessége elérheti a 9,6 milliárd főt, a század végére pedig akár 11 milliárdan is lehetünk. A Global Harvest Initiative, amely a világ élelmiszer ipari vállalatait tömöríti egybe, úgy vélekedik, hogyha nem teszünk valamit az ügy érdekében, szomorú sors vár az emberiségre. Persze ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy éhezni fogunk, hisz az ember sok mindenre képes a túlérésért, viszont az előfordulhat, hogy olyan ételekre kényszerülünk, amire most rá se tudunk nézni, nemhogy elfogyasztani. A következő oldalakon megtudhatjátok, hogy mik ezek az alternatívák.

Éhezés

Arnold van Huis rovartan professzor szerint a rovarok lehet, hogy nem tartoznak a legvonzóbb külsejű teremtmények közé, viszont nincs náluk táplálóbb étel, ugyanis tele vannak cinkkel, vassal és telítetlen zsírsavakkal – legalább akkora értékük van, mint a hagyományos húsfehérjéknek. A trópusi vidékeken élő gyerekek és várandós anyukák is ezt fogyasztják. Afrikában és Ázsiában nagy hagyománya van a rovarevésnek, azonban ma már ők is átvették a nyugati civilizáció kényelmes életmódját és inkább esznek hamburgert, minthogy bogarakon éljenek. Persze ezt mi megértjük, mert még soha nem kényszerültünk rá a túlélésre, viszont az ő egészségi állapotukra nagyon rossz hatással van ez az életmódváltás.

Éhezés

Brent Taylor szerint, akinek nagy szerepe volt az első növényi alapú húsok kifejlesztésében, a növényekből előállított műhús megoldaná az éhezés problémáját a fejlődő országokban. Már csak az a kérdés, hogy miként lehetne elfogadtatni a növényi alapú műhúst az emberekkel. Elsőként a fejlődő országokba szeretnék ezt bevezetni, mert ott a legnagyobb a nélkülözés, viszont nem kizárt, hogy hamarosan az egész világ erre a sorsra jut.

 

Éhezés

Dr. Craig Rose tengerbiológus szerint a tengeri moszat lehet az egyik legfontosabb táplálékforrás, mert a tengeri moszatnak nincs valami nagy igénye, nem érzékeny a környezetszennyezésre és műtrágyázni se kell, mert szinte bárhol megél bármilyen körülmények között. Emellett pedig csak úgy, mint a rovarok, rendkívül gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben és fehérjében.

Éhezés

Szerintem ez az alternatíva a legbizarrabb az összes közül. Mivel a technológia rohamosan fejlődik, így a 3D nyomtatótechnológia is, ezért nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy a 3D ételtechnológia segítségével képesek lesznek élelmet termelni a fejlődő országoknak. Az eddigi fejlesztések alapján a nyomtatott ételek készítésének eljárása a következő: porrá törik az alapanyagokat, feldolgozzák a helyszínen, majd további anyagokat adnak hozzá, mint például a mogyoróvaj, végül ezt az anyagot egy fúvókán keresztül juttatják a nyomtatóba. Innentől kezdve pedig nincsenek tabuk, hisz számítógép segítségével bármikor bármilyen ételt elkészíthetnek. Ha ez megvalósulna, lehet, hogy örökre megszűnne az éhezés problémája.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hotel Balatonfenyves

Hotel Balatonfenyves – Kényeztető nyugalom egy meghitt, csöndes helyen, a...

Sloop vitorlázat

A legelterjedtebb egyárbocos vitorlázat: nagyvitorla (gross) és orrvitorla (fock).

Salgó polc

Salgó Polc

Játszótér építése

A játszótér egy fontos helyszín a gyermekek életében. Rengeteg időt töltenek itt, ezért...

Félszem

A félszem, vagy másik nevén sekli a vitorláshajón igen változatos szerepet tölt be. Ezek...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.