Vitorlázás bármi áron: Elindult a család, akik eladták házukat, hogy egy évig vitorlázhassanak

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Vitorlázás bármi áron: egy család eladta a házát, csak hogy egy évig vitorlázhasson

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlázás bármi áron: egy család eladta a házát, csak hogy egy évig vitorlázhasson


2024/01/02

Az igazi fanatizmus itt kezdődik, amikor valami már nem hobbi, hanem az életünk egy igazán fontos, szerves része. Amikor valaki eladja a házát, csakhogy egy évig vitorlázhasson a világ különböző pontjain. És persze az efféle fanatizmust a koronavírus járvány sem állíthatja meg.

Vitorlás család: eladták a házukat, hogy vitorlázhassanak

Egy házat egy év vitorlázásért

Adott az olasz Barberis család, akik köze egy évtizede szelik a tengerek habjait a fedélzeten három gyerekkel és egy kutyával. Év elején úgy döntöttek, hogy idén nem elégszenek meg pár hónappal, eladják a házukat és egy egész évet a nyílt vízen töltenek. De ekkor még nem tombolt a világjárvány, és nem volt a fél világ karanténban. A család azonban nagyon elszánt, és ez sem szegi kedvüket az utazástól, de azért egy kicsit elcsúsztatták az előre eltervezett utazást. Eredetileg júniusra tervezték az indulást, akkor viszont még olyan rossz volt a járványhelyzet, hogy úgy döntöttek, várnak egy kicsit, és bár most sem sokkal jobb a helyzet, indulniuk kellet, hiszen nem szeretnék felélni a tartalékaikat, a ház eladásából erre szánt összeget. Az útra október 2-án indultak el, 3 gyerekkel és egy kutyával. 

 

Mennyire veszélyes az utazás?

Olaszországban nagyon felkapták a témát, és nagyon sokan kezdték el kifejezni nemtetszésüket, sokak szerint a pár veszélybe sodorja gyermekeit és a kutyájukat is egyaránt, ezért a párnak már is magyarázkodnia kellett, már akkor mikor el sem indultak. Az édesanya a közösségi média felületein úgy próbálta meg megvédeni a családot, hogy a milánói autópálya is veszélyes, mégis mindenki magával viszi a gyermekeit, és sokkal inkább az lenne az önzés, ha otthon hagynák őket, és megannyi élménytől megfosztanák őket ezzel. Kiemelte azt is, hogy teljesen biztonságos minden a hajón, minden technikai felszerelés és egyéb biztonságos vitorlázáshoz szükséges felszerelés, mentőfelszerelés adott, hogy biztonságban megtehessék a nagy utazást, ráadásul az Atlanti-óceánon való átkelés kivételével mindvégig a parton fognak vitorlázni. Valamint egy régóta tesztelt hajón, amit ennek ellenére külön erre az alkalomra felújítottak, egy 17 méter hosszú, Shibumi nevű vitorlással hajóznak majd. A gyerekek egyébként kiveszik a részüket a vitorlás körüli teendőkből, sőt mi több egyes feladatokat ők könnyebben el tudnak végezni. 

 

Mennyire veszélyes a szakértő szerint?

Persze a nagyközönség nem elégedett meg ezzel a válasszal, ezért több szakértő is megszólalt az ügyben, akik így vélekedtek: akár még biztonságos is lehet, a körülmények kedvezőek. A CNN-nek nyilatkozó Maurizio Martini olasz vitorlásszakértő szerint a család jó eséllyel könnyen átkel az óceánon, az időjárás ugyanis kedvező lesz az elkövetkezendő időszakban, azonban az éghajlatváltozás előidézhet helyenként trópusi viharokat, illetve meghosszabbodhat a hurrikánszezon, ezzel számolniuk kell. Minden bizonnyal a Gibraltári-szoroson való átkelés fogja a legnagyobb kihívást jelenteni az óceán előtt.

 

És mi van a koronavírussal?

Az alapvető veszélytényezők mellett még egy lapáttal rá tesz az utazásra a koronavírus is. A család nem hagyhatja ki a számításból, és nem is hagyja. Az egyik oldalon egy vitorlás fedélzetén tökéletesen megoldott a közösségi távolságtartás, de a másik oldalon az utazása, a helyváltoztatás nem a legbiztonságosabb ilyenkor. A család kész módosítani az útitervét ennek megfelelően, ha időközben a kikötési pontokon rosszabbodna a helyzet. 

 

A család kalandjait nyomon követhetitek Instagramon!


 

 
 
 
 
 
" data-instgrm-version="13">
" target="_blank">
" style=" background:#FFFFFF; line-height:0; padding:0 0; text-align:center; text-decoration:none; width:100%;" target="_blank">A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

" data-instgrm-version="13">
" target="_blank">" style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none;" target="_blank">Sailing Shibumi (@sailing_shibumi) által megosztott bejegyzés, Okt 25., 2020, időpont: 2:32 (PDT időzóna szerint)


érdekesség hajó tenger, óceán utazás vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Nautic 12 Racer vitorlás hajó

Adatok Tervező:            &n...

Vantni

A vantnik (=csarnak) az árbocot oldalra merevítő drótkötelek.

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...

Szeksztáns

Tengeri csillagászati navigációnál használt tükrös szögmérő.

Babázás

Babázás: Kötélvég összefonása.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.