notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg te is a Balaton elátkozott kastélyát!

hirdetes

Esős napokra - Tudtad hogy a Balatonnál van egy elátkozott kastély?

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Balatonnál számos érdekességre bukkanhatunk, így talán nem is olyan meglepő, hogy saját elátkozott kastélya is van, ezt Balatonederics határában találhatjuk meg. Hogy miért elátkozott? Elmondom!

 

Elátkozott kastély a Balatonnál!

Hazánkban és a Balatonnál is számos érdekes dologra bukkanhatunk, melyek olykor ijesztőek is lehetnek. Ilyen ez is. Egy balatoni település, Balatonederics határában bukkanhatunk rá a kastélyra, mely el van átkozva.

 


A 71-es út mentén, az Afrika Múzeumtól nem messze bukkanhatunk rá a Fekete kastélyra, ahol nem egy öngyilkosság történt pusztán három évtized lefolyása alatt.

 


Itt egyébként nem egy, hanem kettő kastély is épült, méghozzá a Nedeczky-család jóvoltából az 1880-as években. A kisebbik a mostani út Balatonra eső oldalán fekszik, a nagyobb, amely akár egy horrorfilm helyszínévé is válhatna, az a falu felé eső részen áll.

 

 

 

 

 

 

A feltételezés, miszerint ez egy elátkozott kastély nem véletlen, hiszen borzalmas dolgok történek itt.

 


A Fekete-kastélyt még Nedeczky Jenő vásárolta meg bátyjától Istvántól, akinek anyagi gondjai adódtak. Harminc évig nem is volt itt semmi olyan esemény, mely ijesztő lenne, vagy aggodalomra adott volna okot.

 


1912-ben azonban a kastély szakácsnőjét megölte egy helyi  gulyás, aki féltékeny volt, két évvel később, 1914-ben pedig Nedeczky Jenő lett öngyilkos, a 74. születésnapján vetett véget az életének.

hirdetes

 


Ezek után a szörnyű esetek után számos tulajdonban állt a balatonedericsi kastély és a borzalmak sorozata sem állt meg a múltban történteknél. 1928-ban talált újabb gazdára, Vág Jenő budapesti ügyvéd személyében, aki szintén megölte magát.

 

Az ok felesége hűtlensége volt, férje kapta enyelgésen hűtlen nejét.

 

Kedvező árú balatoni szállást keresel? Akkor itt az alkalom, hogy megismerd a legjobb, legkomfortosabb, legolcsóbb szállást, ami ráadásul az északi part egyik legjobb településén található! Ez a hely szuper kiindulópontja lehet minden balatoni kirándulásnak, hisz rengeteg látnivaló van errefelé, elérhető távolságban! Ismerd meg ezt a partközeli szállást, ami egy csendes, gyönyörűen parkosított környezetben fekszik! Kattints idetudd meg, hol van és kérj személyre szabott árajánlatot
Elátkozott kastély a Balatonnál!

A feleség ezután újabb férjjelölt után nézett, aki szintén féltékenységi okokból lett öngyilkos, a nő harmadik választottja azonban az özvegy minden pénzét elköltötte, ezután eltűnt, mintha sosem lett volna. Később ki is derült, hogy egy közönséges és hírhedt csaló volt, akit már a rendőrség nagy erőkkel körözött, hiszen nem ez volt az első ilyen bűncselekmény, amelyet elkövetett.

hirdetes

 

 


Ezután anyagiak hiányában a pórul járt nő eladta a kastélyt, amit egy kém vett meg, ő 1945. telén vetett véget életének saját kezével.
Ezeknek az információknak a tudatában kijelenthetjük, hogy a Fekete-kastély rászolgált borzalmas hírnevére, miszerint el van átkozva.

 

 

 

 

 

 

Az 1980-as években üdülőt alakítottak ki benne, ezután teljesen elhagyatott lett. Pár évvel ezelőtt 220 millió forintért árulták és bár nagyon rossz hírnévre tett szert, mégis megvásárolták, ám még mindig ugyanúgy lepusztultan áll, ahogy eddig, benőtte a gaz és burjánzanak a növények körülötte, falai omladoznak már.

 


Azt, hogy miért is hívják Fekete-kastélynak, még most sem tudni, egyesek szerint a feketére festett ajtók az okai, mások az itt megtörtént borzalmakra gondolnak.

 

Egy biztos azonban: tényleg hátborzongató helyről van szó, ahová ha nem muszáj, be sem mennénk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Formastabilitás

A formastabilitás a hajótest alakjától függő, a hajó dőlésével szemben mutatkozó... Tovább

Lenzventil

Lenzventil - a hajóban felgyülemlett vizet az áramlástan alapján távolítja el Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 222

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek utazás