Ismerd meg te is a Balaton elátkozott kastélyát!

hirdetes

Esős napokra - Tudtad hogy a Balatonnál van egy elátkozott kastély?

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Balatonnál számos érdekességre bukkanhatunk, így talán nem is olyan meglepő, hogy saját elátkozott kastélya is van, ezt Balatonederics határában találhatjuk meg. Hogy miért elátkozott? Elmondom!

 

Elátkozott kastély a Balatonnál!

Hazánkban és a Balatonnál is számos érdekes dologra bukkanhatunk, melyek olykor ijesztőek is lehetnek. Ilyen ez is. Egy balatoni település, Balatonederics határában bukkanhatunk rá a kastélyra, mely el van átkozva.

 


A 71-es út mentén, az Afrika Múzeumtól nem messze bukkanhatunk rá a Fekete kastélyra, ahol nem egy öngyilkosság történt pusztán három évtized lefolyása alatt.

 


Itt egyébként nem egy, hanem kettő kastély is épült, méghozzá a Nedeczky-család jóvoltából az 1880-as években. A kisebbik a mostani út Balatonra eső oldalán fekszik, a nagyobb, amely akár egy horrorfilm helyszínévé is válhatna, az a falu felé eső részen áll.

 

 

 

 

 

 

A feltételezés, miszerint ez egy elátkozott kastély nem véletlen, hiszen borzalmas dolgok történek itt.

hirdetes

 


A Fekete-kastélyt még Nedeczky Jenő vásárolta meg bátyjától Istvántól, akinek anyagi gondjai adódtak. Harminc évig nem is volt itt semmi olyan esemény, mely ijesztő lenne, vagy aggodalomra adott volna okot.

 


1912-ben azonban a kastély szakácsnőjét megölte egy helyi  gulyás, aki féltékeny volt, két évvel később, 1914-ben pedig Nedeczky Jenő lett öngyilkos, a 74. születésnapján vetett véget az életének.

 


Ezek után a szörnyű esetek után számos tulajdonban állt a balatonedericsi kastély és a borzalmak sorozata sem állt meg a múltban történteknél. 1928-ban talált újabb gazdára, Vág Jenő budapesti ügyvéd személyében, aki szintén megölte magát.

hirdetes

 

Az ok felesége hűtlensége volt, férje kapta enyelgésen hűtlen nejét.

 

Kedvező árú balatoni szállást keresel? Akkor itt az alkalom, hogy megismerd a legjobb, legkomfortosabb, legolcsóbb szállást, ami ráadásul az északi part egyik legjobb településén található! Ez a hely szuper kiindulópontja lehet minden balatoni kirándulásnak, hisz rengeteg látnivaló van errefelé, elérhető távolságban! Ismerd meg ezt a partközeli szállást, ami egy csendes, gyönyörűen parkosított környezetben fekszik! Kattints idetudd meg, hol van és kérj személyre szabott árajánlatot
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek utazás
hirdetes