Ismerd meg te is a Balaton elátkozott kastélyát!

hirdetes

Esős napokra - Tudtad hogy a Balatonnál van egy elátkozott kastély?

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Balatonnál számos érdekességre bukkanhatunk, így talán nem is olyan meglepő, hogy saját elátkozott kastélya is van, ezt Balatonederics határában találhatjuk meg. Hogy miért elátkozott? Elmondom!

 

Elátkozott kastély a Balatonnál!

Hazánkban és a Balatonnál is számos érdekes dologra bukkanhatunk, melyek olykor ijesztőek is lehetnek. Ilyen ez is. Egy balatoni település, Balatonederics határában bukkanhatunk rá a kastélyra, mely el van átkozva.

 


A 71-es út mentén, az Afrika Múzeumtól nem messze bukkanhatunk rá a Fekete kastélyra, ahol nem egy öngyilkosság történt pusztán három évtized lefolyása alatt.

 


Itt egyébként nem egy, hanem kettő kastély is épült, méghozzá a Nedeczky-család jóvoltából az 1880-as években. A kisebbik a mostani út Balatonra eső oldalán fekszik, a nagyobb, amely akár egy horrorfilm helyszínévé is válhatna, az a falu felé eső részen áll.

 

 

 

 

 

 

A feltételezés, miszerint ez egy elátkozott kastély nem véletlen, hiszen borzalmas dolgok történek itt.

 


A Fekete-kastélyt még Nedeczky Jenő vásárolta meg bátyjától Istvántól, akinek anyagi gondjai adódtak. Harminc évig nem is volt itt semmi olyan esemény, mely ijesztő lenne, vagy aggodalomra adott volna okot.

 


1912-ben azonban a kastély szakácsnőjét megölte egy helyi  gulyás, aki féltékeny volt, két évvel később, 1914-ben pedig Nedeczky Jenő lett öngyilkos, a 74. születésnapján vetett véget az életének.

hirdetes

 


Ezek után a szörnyű esetek után számos tulajdonban állt a balatonedericsi kastély és a borzalmak sorozata sem állt meg a múltban történteknél. 1928-ban talált újabb gazdára, Vág Jenő budapesti ügyvéd személyében, aki szintén megölte magát.

 

Az ok felesége hűtlensége volt, férje kapta enyelgésen hűtlen nejét.

 

Kedvező árú balatoni szállást keresel? Akkor itt az alkalom, hogy megismerd a legjobb, legkomfortosabb, legolcsóbb szállást, ami ráadásul az északi part egyik legjobb településén található! Ez a hely szuper kiindulópontja lehet minden balatoni kirándulásnak, hisz rengeteg látnivaló van errefelé, elérhető távolságban! Ismerd meg ezt a partközeli szállást, ami egy csendes, gyönyörűen parkosított környezetben fekszik! Kattints idetudd meg, hol van és kérj személyre szabott árajánlatot
Elátkozott kastély a Balatonnál!

A feleség ezután újabb férjjelölt után nézett, aki szintén féltékenységi okokból lett öngyilkos, a nő harmadik választottja azonban az özvegy minden pénzét elköltötte, ezután eltűnt, mintha sosem lett volna. Később ki is derült, hogy egy közönséges és hírhedt csaló volt, akit már a rendőrség nagy erőkkel körözött, hiszen nem ez volt az első ilyen bűncselekmény, amelyet elkövetett.

hirdetes

 

 


Ezután anyagiak hiányában a pórul járt nő eladta a kastélyt, amit egy kém vett meg, ő 1945. telén vetett véget életének saját kezével.
Ezeknek az információknak a tudatában kijelenthetjük, hogy a Fekete-kastély rászolgált borzalmas hírnevére, miszerint el van átkozva.

 

 

 

 

 

 

Az 1980-as években üdülőt alakítottak ki benne, ezután teljesen elhagyatott lett. Pár évvel ezelőtt 220 millió forintért árulták és bár nagyon rossz hírnévre tett szert, mégis megvásárolták, ám még mindig ugyanúgy lepusztultan áll, ahogy eddig, benőtte a gaz és burjánzanak a növények körülötte, falai omladoznak már.

 


Azt, hogy miért is hívják Fekete-kastélynak, még most sem tudni, egyesek szerint a feketére festett ajtók az okai, mások az itt megtörtént borzalmakra gondolnak.

 

Egy biztos azonban: tényleg hátborzongató helyről van szó, ahová ha nem muszáj, be sem mennénk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

érdekességek utazás

Szótár

Fonyód Vitorláskikötő Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt. Keresztes... Tovább

Tréning helyszín

Egy tökéletes tréning helyszín távol helyezkedik el a város zajától, hiszen az előadások... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 222

Átlagos értékelés: 4.9