Ismerd meg te is a Balaton elátkozott kastélyát!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Esős napokra - Tudtad hogy a Balatonnál van egy elátkozott kastély?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Esős napokra - Tudtad hogy a Balatonnál van egy elátkozott kastély?


2016/04/24

A Balatonnál számos érdekességre bukkanhatunk, így talán nem is olyan meglepő, hogy saját elátkozott kastélya is van, ezt Balatonederics határában találhatjuk meg. Hogy miért elátkozott? Elmondom!

 

Elátkozott kastély a Balatonnál!

Hazánkban és a Balatonnál is számos érdekes dologra bukkanhatunk, melyek olykor ijesztőek is lehetnek. Ilyen ez is. Egy balatoni település, Balatonederics határában bukkanhatunk rá a kastélyra, mely el van átkozva.

 


A 71-es út mentén, az Afrika Múzeumtól nem messze bukkanhatunk rá a Fekete kastélyra, ahol nem egy öngyilkosság történt pusztán három évtized lefolyása alatt.

 


Itt egyébként nem egy, hanem kettő kastély is épült, méghozzá a Nedeczky-család jóvoltából az 1880-as években. A kisebbik a mostani út Balatonra eső oldalán fekszik, a nagyobb, amely akár egy horrorfilm helyszínévé is válhatna, az a falu felé eső részen áll.

 

 

 

 

 

 

A feltételezés, miszerint ez egy elátkozott kastély nem véletlen, hiszen borzalmas dolgok történek itt.

 


A Fekete-kastélyt még Nedeczky Jenő vásárolta meg bátyjától Istvántól, akinek anyagi gondjai adódtak. Harminc évig nem is volt itt semmi olyan esemény, mely ijesztő lenne, vagy aggodalomra adott volna okot.

 


1912-ben azonban a kastély szakácsnőjét megölte egy helyi  gulyás, aki féltékeny volt, két évvel később, 1914-ben pedig Nedeczky Jenő lett öngyilkos, a 74. születésnapján vetett véget az életének.

 


Ezek után a szörnyű esetek után számos tulajdonban állt a balatonedericsi kastély és a borzalmak sorozata sem állt meg a múltban történteknél. 1928-ban talált újabb gazdára, Vág Jenő budapesti ügyvéd személyében, aki szintén megölte magát.

 

Az ok felesége hűtlensége volt, férje kapta enyelgésen hűtlen nejét.

 

Kedvező árú balatoni szállást keresel? Akkor itt az alkalom, hogy megismerd a legjobb, legkomfortosabb, legolcsóbb szállást, ami ráadásul az északi part egyik legjobb településén található! Ez a hely szuper kiindulópontja lehet minden balatoni kirándulásnak, hisz rengeteg látnivaló van errefelé, elérhető távolságban! Ismerd meg ezt a partközeli szállást, ami egy csendes, gyönyörűen parkosított környezetben fekszik! Kattints idetudd meg, hol van és kérj személyre szabott árajánlatot
Elátkozott kastély a Balatonnál!

A feleség ezután újabb férjjelölt után nézett, aki szintén féltékenységi okokból lett öngyilkos, a nő harmadik választottja azonban az özvegy minden pénzét elköltötte, ezután eltűnt, mintha sosem lett volna. Később ki is derült, hogy egy közönséges és hírhedt csaló volt, akit már a rendőrség nagy erőkkel körözött, hiszen nem ez volt az első ilyen bűncselekmény, amelyet elkövetett.

 

 


Ezután anyagiak hiányában a pórul járt nő eladta a kastélyt, amit egy kém vett meg, ő 1945. telén vetett véget életének saját kezével.
Ezeknek az információknak a tudatában kijelenthetjük, hogy a Fekete-kastély rászolgált borzalmas hírnevére, miszerint el van átkozva.

 

 

 

 

 

 

Az 1980-as években üdülőt alakítottak ki benne, ezután teljesen elhagyatott lett. Pár évvel ezelőtt 220 millió forintért árulták és bár nagyon rossz hírnévre tett szert, mégis megvásárolták, ám még mindig ugyanúgy lepusztultan áll, ahogy eddig, benőtte a gaz és burjánzanak a növények körülötte, falai omladoznak már.

 


Azt, hogy miért is hívják Fekete-kastélynak, még most sem tudni, egyesek szerint a feketére festett ajtók az okai, mások az itt megtörtént borzalmakra gondolnak.

 

Egy biztos azonban: tényleg hátborzongató helyről van szó, ahová ha nem muszáj, be sem mennénk.


érdekességek utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Deckbalken

Deckbalken – fedélzeti borda

Pilotkönyv

 A vízterület jellegzetességeit és a kikötõket bemutató könyv.

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten, patinás környezetben, a múlt század emlékeivel, és...

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,...

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.