notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

hirdetes

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Újabb magyar siker, amire büszkék lehetünk! Ismerd meg ezeket a csodálatos helyeket, a világ 10 legszebb kávéházait, ahol a budapesti New York Kávéház a legkiemelkedőbb! 

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Mikor az európai kávéházak az értelmiségiek kedvenc helyeivé nőtték ki magukat a 19. század végén és a 20. század elején, kulturális intézményekké váltak a díszes, fejedelmi módon kialakított beltereikkel. Rengeteg közülük mind a mai napig fogadja a vendégeket, igaz a fő közönség jelentősen megváltozott, ma már inkább a turisták keresik fel ezen ikonikus vendéglátóegységeket. Egyes kávéházak már tulajdonképpen múzeumként funkcionálnak, de akadnak olyan helyek is, melyek az évek során étteremmé alakultak át, és persze még jelenleg is találhatunk olyan helyeket, ahol a tulajok a kulturális örökséget helyezik előtérbe.

 

1| Cafe New York, Budapest

 

Ezen legendás budapesti kávéház a művészek kedvelt találkozóhelyéül szolgált a 20. század elején. A nemrégiben Tihanyi Ádám tervező vezetésével felújított hely belső tere megtartotta a csillogó aranyozott kialakítását, ám a korabeli lámpák és festmények mellett már a környezetbe tökéletesen passzoló kortárs bútorok is helyet kaptak. A Boscolo Budapest Hotelhez csatolt kávézó ma már egy teljes értékű étteremként is funkcionál, ahol a helyieket és a turistákat is tárt karokkal fogadják. Az étterembe betérő vendégek a tükrös asztaloknál tradicionális helyi és olasz ételeket fogyaszthatnak, miközben lágy dallamok és gyakran helyi színészek rövid előadásai szórakoztatják őket. Minden magyarnak érdemes ellátogatnia erre a hihetetlen helyre, ahol még egy kávé elfogyasztása is hatalmas élményül szolgál. Foglalj asztalt a New York Kávéházba és gyönyörködj a Világ Legszebb Kávéházában!

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Velence régi dicsőségét a város palotáiban tökéletesen szemügyre vehetjük, azonban ha át is szeretnénk érezni, feltétlenül üljünk be egy helyi kávéházba. A leggyönyörűbb mindközül a Caffé Florian, mely egészen a 18. századig repíti vissza a betérő vendégeket freskókkal és tükrökkel tarkított belső tereivel. Írók és művészek kedvelt találkahelyeként szolgált a hely a múltban, ma már inkább egy élő múzeumként tekinthetünk rá. Éppen ezért senki ne lepődjön meg, ha 10 eurót kell kifizetnie egy kávéért, de még a magas árak ellenére is megéri betérni a kávéházba, ami a 19. század óta szolgál a Velencei biennále otthonául.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Hiába találhatunk gyönyörű utcákat és fejedelmi épületeket szerte az osztrák fővárosban, a történelmi kávéházak jelentik az igazi látnivalót Bécsben. A bécsi kávéházak ugyanis számtalan kávézót inspiráltak kialakításukkal szerte a világon, és közülük a legfenségesebb és a legtöbbet másolt a Café Central. A kastélyban kialakított kávézó márványoszlopokkal, hatalmas csillárokkal és boltíves mennyezettel fogadja a vendégeket, már a 19. század óta. Mint a legtöbb történelmi kávéházat, a Café Central-t is ma már leginkább a turisták látogatják, azonban a délutánonkénti klasszikus élőzenei dallamok még néhány helyi lakost is becsábítanak.

hirdetes
Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Prága 19. század végén virágzó kávé-kultúrája több nagy kávéház nyitásához vezetett. Bár a második világháborúban rengeteg elpusztult ezekből a gyönyörű épületekből, amelyek túlélték a bombázásokat esélyt kaptak, hogy ismét régi pompájukban tündököljenek. A Café Imperial a legjobb példa erre, mely egy Art Deco ékkőként született újjá. A díszes mozaik és csempe burkolattal kicsinosított belső terek a világ leggyönyörűbb hátterét kínálják a reggelihez, egy délutáni teához, vagy a válogatott cseh finomságok kipróbálásához.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

A világ első kávéháza állítólag a párizsi Le Procope volt, ám a legnagyobb hírnévre a Café Flore és a Les Deux Magot tettek szert. Ezen két kávéház szerepel ugyanis szinte az összes útikönyvben, melynek köszönhetően nap mint nap turisták tömegei lepik el őket.Szintén felkapott még a turisták körében a Café de La Paix, azonban ezen kávéházat valóban érdemes felkeresni, hisz ez a francia főváros legszebb belső kialakítással büszkélkedő kávézója. A díszes stukkókkal, aranyozott falakkal és márvány asztalokkal berendezett kávéház azon építész kezének a munkája, akinek a Café de La Paix-al szemben található Operaházat is köszönhetjük.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Portugália legismertebb kávéházait természetesen a fővárosban találjuk, és tény, hogy mind a lisszaboni Café A Brasileira, mind a Versailles szép belső kialakítást kapott, azonban ha az ország legcsodásabb kávézóját szeretnénk meglátogatni a második legnagyobb városba kell elutaznunk. A Café Majestic kívül-belül ideális helyszínt kínál a különféle kulturális rendezvényekhez, ennek köszönhetően a kávéház jóval több, mint egyszerű turisztikai látványosság. A nevéhez pedig jelen állapotában is képes felérni az épület, mely a csodálatos századfordulós atmoszférájával és a meseszép télikertjével garantált helyet biztosít minden kávé-tematikájú könyvben a Café Majestic-nek.

hirdetes
Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

A nagy európai kávéházak ihlették a Confeitaria Colombo-t, mely rendkívül felkapott hely volt Rioban a 20. század elején. Díszes báloknak és különféle kulturális rendezvényeknek adott otthont a hely, mely a jómódú lakosok délutáni teázása közben a legkülönfélébb pletykák szülőhelyéül is szolgált. Hatalmas festett üvegablakok, csempézett és tükrös belső felületek jellemzik a kávéházat, melyek elkészítéséhez Franciaországból, Belgiumból és Portugáliából importált anyagokat is felhasználtak. A szecessziós stílusú épületben klasszikus brazil és ibériai ételek, ízletes sütemények és természetesen az elmaradhatatlan brazil kávé várja a vendégeket.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

A nápolyi Gambrinus nem csak azért legendás, mert ez a város legrégebbi kávézója, hanem mert a 19. századi nyitása óta nemeseket, művészeket és celebeket is rendre elvarázsol a hely gyönyörű belső kialakításával. A Gambrinus ugyanis tömve van neves festők és szobrászok alkotásaival, és rengeteg régiséggel, melyeket megcsodálhatunk, miközben felhörpintjük kapucsínónkat. Természetesen az épület előtt is találhatunk asztalokat, azonban a gyönyörű belső kialakításnak köszönhetően sokkal ildomosabb, ha a négy fal között maradunk, a kávézót éppen ezért nemes egyszerűséggel "Nápoly nappalijának" is nevezik.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

A késő 19. századi európai kávéházak ihlették a szecessziós kialakítású Tortoni-t, mely az évek során Buenos Aires kulturális állomásainak alapkövévé nőtte ki magát. A város számos híressége tekintett második otthonaként a helyre, mely jelenleg is egy kötelező látványosság a városban járó turisták számára, hisz a kialakítása mesterien ötvözi a márvány, fa és bronz elemeket, a festett üvegablakok és a falon elhelyezett fotók pedig egy sajátos atmoszférát kölcsönöznek a kávéháznak. A kávé és az ízletes sütemények mellett a Tortoni az esti órákban tangó-bemutatóval és verses felolvasásokkal várja a vendégeket. A helyi lakosok előszeretettel látogatják a helyet, mely főként a speciális forró csokis Churros-nak és az időtálló környezetnek köszönhető.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Róma egyik legrégebbi és leghíresebb kávézójában az európai történelem számos neves alakja megfordult, és mind a mai napig az értelmiségiek és a politikusok közkedvelt helyei között tartják számon. A folyamatos pörgést és a hangulatot a város luxus-bevásárló utcája, a Piazza di Spagna garantálja, itt található ugyanis a Greco. A hely kialakításában nagy szerepet játszanak a tükrök, a romantikus festmények, az arany, a fa, a márvány, valamint a korabeli bútorok, melyek egyedi bájt kölcsönöznek az apró szobáknak, melyekből a Greco felépül.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Nautic 12 cruiser vitorlás hajó

Méretek Tervező::                    ... Tovább

Üzleti rendezvényhelyszín

Egy üzleti rendezvényhelyszín nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az adott rendezvény sikeres... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 185

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek