Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!


2016/05/21
LK

Újabb magyar siker, amire büszkék lehetünk! Ismerd meg ezeket a csodálatos helyeket, a világ 10 legszebb kávéházait, ahol a budapesti New York Kávéház a legkiemelkedőbb! 

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Mikor az európai kávéházak az értelmiségiek kedvenc helyeivé nőtték ki magukat a 19. század végén és a 20. század elején, kulturális intézményekké váltak a díszes, fejedelmi módon kialakított beltereikkel. Rengeteg közülük mind a mai napig fogadja a vendégeket, igaz a fő közönség jelentősen megváltozott, ma már inkább a turisták keresik fel ezen ikonikus vendéglátóegységeket. Egyes kávéházak már tulajdonképpen múzeumként funkcionálnak, de akadnak olyan helyek is, melyek az évek során étteremmé alakultak át, és persze még jelenleg is találhatunk olyan helyeket, ahol a tulajok a kulturális örökséget helyezik előtérbe.

 

1| Cafe New York, Budapest

 

Ezen legendás budapesti kávéház a művészek kedvelt találkozóhelyéül szolgált a 20. század elején. A nemrégiben Tihanyi Ádám tervező vezetésével felújított hely belső tere megtartotta a csillogó aranyozott kialakítását, ám a korabeli lámpák és festmények mellett már a környezetbe tökéletesen passzoló kortárs bútorok is helyet kaptak. A Boscolo Budapest Hotelhez csatolt kávézó ma már egy teljes értékű étteremként is funkcionál, ahol a helyieket és a turistákat is tárt karokkal fogadják. Az étterembe betérő vendégek a tükrös asztaloknál tradicionális helyi és olasz ételeket fogyaszthatnak, miközben lágy dallamok és gyakran helyi színészek rövid előadásai szórakoztatják őket. Minden magyarnak érdemes ellátogatnia erre a hihetetlen helyre, ahol még egy kávé elfogyasztása is hatalmas élményül szolgál. Foglalj asztalt a New York Kávéházba és gyönyörködj a Világ Legszebb Kávéházában!

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Velence régi dicsőségét a város palotáiban tökéletesen szemügyre vehetjük, azonban ha át is szeretnénk érezni, feltétlenül üljünk be egy helyi kávéházba. A leggyönyörűbb mindközül a Caffé Florian, mely egészen a 18. századig repíti vissza a betérő vendégeket freskókkal és tükrökkel tarkított belső tereivel. Írók és művészek kedvelt találkahelyeként szolgált a hely a múltban, ma már inkább egy élő múzeumként tekinthetünk rá. Éppen ezért senki ne lepődjön meg, ha 10 eurót kell kifizetnie egy kávéért, de még a magas árak ellenére is megéri betérni a kávéházba, ami a 19. század óta szolgál a Velencei biennále otthonául.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Hiába találhatunk gyönyörű utcákat és fejedelmi épületeket szerte az osztrák fővárosban, a történelmi kávéházak jelentik az igazi látnivalót Bécsben. A bécsi kávéházak ugyanis számtalan kávézót inspiráltak kialakításukkal szerte a világon, és közülük a legfenségesebb és a legtöbbet másolt a Café Central. A kastélyban kialakított kávézó márványoszlopokkal, hatalmas csillárokkal és boltíves mennyezettel fogadja a vendégeket, már a 19. század óta. Mint a legtöbb történelmi kávéházat, a Café Central-t is ma már leginkább a turisták látogatják, azonban a délutánonkénti klasszikus élőzenei dallamok még néhány helyi lakost is becsábítanak.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Prága 19. század végén virágzó kávé-kultúrája több nagy kávéház nyitásához vezetett. Bár a második világháborúban rengeteg elpusztult ezekből a gyönyörű épületekből, amelyek túlélték a bombázásokat esélyt kaptak, hogy ismét régi pompájukban tündököljenek. A Café Imperial a legjobb példa erre, mely egy Art Deco ékkőként született újjá. A díszes mozaik és csempe burkolattal kicsinosított belső terek a világ leggyönyörűbb hátterét kínálják a reggelihez, egy délutáni teához, vagy a válogatott cseh finomságok kipróbálásához.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

A világ első kávéháza állítólag a párizsi Le Procope volt, ám a legnagyobb hírnévre a Café Flore és a Les Deux Magot tettek szert. Ezen két kávéház szerepel ugyanis szinte az összes útikönyvben, melynek köszönhetően nap mint nap turisták tömegei lepik el őket.Szintén felkapott még a turisták körében a Café de La Paix, azonban ezen kávéházat valóban érdemes felkeresni, hisz ez a francia főváros legszebb belső kialakítással büszkélkedő kávézója. A díszes stukkókkal, aranyozott falakkal és márvány asztalokkal berendezett kávéház azon építész kezének a munkája, akinek a Café de La Paix-al szemben található Operaházat is köszönhetjük.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Portugália legismertebb kávéházait természetesen a fővárosban találjuk, és tény, hogy mind a lisszaboni Café A Brasileira, mind a Versailles szép belső kialakítást kapott, azonban ha az ország legcsodásabb kávézóját szeretnénk meglátogatni a második legnagyobb városba kell elutaznunk. A Café Majestic kívül-belül ideális helyszínt kínál a különféle kulturális rendezvényekhez, ennek köszönhetően a kávéház jóval több, mint egyszerű turisztikai látványosság. A nevéhez pedig jelen állapotában is képes felérni az épület, mely a csodálatos századfordulós atmoszférájával és a meseszép télikertjével garantált helyet biztosít minden kávé-tematikájú könyvben a Café Majestic-nek.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

A nagy európai kávéházak ihlették a Confeitaria Colombo-t, mely rendkívül felkapott hely volt Rioban a 20. század elején. Díszes báloknak és különféle kulturális rendezvényeknek adott otthont a hely, mely a jómódú lakosok délutáni teázása közben a legkülönfélébb pletykák szülőhelyéül is szolgált. Hatalmas festett üvegablakok, csempézett és tükrös belső felületek jellemzik a kávéházat, melyek elkészítéséhez Franciaországból, Belgiumból és Portugáliából importált anyagokat is felhasználtak. A szecessziós stílusú épületben klasszikus brazil és ibériai ételek, ízletes sütemények és természetesen az elmaradhatatlan brazil kávé várja a vendégeket.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

A nápolyi Gambrinus nem csak azért legendás, mert ez a város legrégebbi kávézója, hanem mert a 19. századi nyitása óta nemeseket, művészeket és celebeket is rendre elvarázsol a hely gyönyörű belső kialakításával. A Gambrinus ugyanis tömve van neves festők és szobrászok alkotásaival, és rengeteg régiséggel, melyeket megcsodálhatunk, miközben felhörpintjük kapucsínónkat. Természetesen az épület előtt is találhatunk asztalokat, azonban a gyönyörű belső kialakításnak köszönhetően sokkal ildomosabb, ha a négy fal között maradunk, a kávézót éppen ezért nemes egyszerűséggel "Nápoly nappalijának" is nevezik.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

A késő 19. századi európai kávéházak ihlették a szecessziós kialakítású Tortoni-t, mely az évek során Buenos Aires kulturális állomásainak alapkövévé nőtte ki magát. A város számos híressége tekintett második otthonaként a helyre, mely jelenleg is egy kötelező látványosság a városban járó turisták számára, hisz a kialakítása mesterien ötvözi a márvány, fa és bronz elemeket, a festett üvegablakok és a falon elhelyezett fotók pedig egy sajátos atmoszférát kölcsönöznek a kávéháznak. A kávé és az ízletes sütemények mellett a Tortoni az esti órákban tangó-bemutatóval és verses felolvasásokkal várja a vendégeket. A helyi lakosok előszeretettel látogatják a helyet, mely főként a speciális forró csokis Churros-nak és az időtálló környezetnek köszönhető.

Elképesztő siker! Magyarországon található a világ legszebb kávéháza!

Róma egyik legrégebbi és leghíresebb kávézójában az európai történelem számos neves alakja megfordult, és mind a mai napig az értelmiségiek és a politikusok közkedvelt helyei között tartják számon. A folyamatos pörgést és a hangulatot a város luxus-bevásárló utcája, a Piazza di Spagna garantálja, itt található ugyanis a Greco. A hely kialakításában nagy szerepet játszanak a tükrök, a romantikus festmények, az arany, a fa, a márvány, valamint a korabeli bútorok, melyek egyedi bájt kölcsönöznek az apró szobáknak, melyekből a Greco felépül.


érdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Árbocfény

Az árbocfény, vagy másnéven topfény a vitorláshajók árboccsúcsán a Hajózási...

Kávéház Budapest

Sokan nem tudják, de kis hazánkban található a Világ Legszebb Kávéháza! Ezen legendás...

cirkálás

Az a művelet sorozat, amikor a célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább...

Ábrahámhegy kikötője

A TVSK kikötője a Balaton nyugati medencéjének északi partján található. 100 cölöpös...

Beaufort skála

A Beaufort skála meghatározását lásd a szélerősség skála szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.