Idén elmarad a II. Szilveszteri Porsche M5 – Audi Regatta!

hirdetes

Idén elmarad a II. Szilveszteri Regatta!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A hirtelen megérkező, és fagyveszélyt hordozó téli időjárás miatt elmarad idén a II. Szilveszteri Porsche M5 – Audi Regatta 

II. Szilveszteri Regatta

„Húsz másodperc maradna életmentésre”

 

Immár második alkalommal szerették volna megrendezni december 31-én a Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub a II. Szilveszteri Porsche M5 – Audi Regattát, ám a hirtelen zord téliesre fordult időjárás és a biztonsági szempontok elsődlegessége miatt a szervezők a viadal elmaradása mellett döntöttek. Karsai Gábor, a verseny szervezője elmondta, már a kikötő is befagyott, ráadásul, ha valaki a síkos fedélzetről a vízbe esett volna, a mentős egységeknek mindössze húsz másodperce maradt volna arra, hogy az illetőt kimentsék a fagypont körüli Balatonból.

 

A Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub vezetői idén is megrendezték volna a tavaly nagy sikerrel debütált Szilveszteri Porsche M5 - Audi Regatta Vitorlásversenyt. A meglehetősen egyedi óévbúcsúztatóra hatalmas volt az érdeklődés, és a Bavaria 32-es vitorlások mellett idén egy médiahajó mellett élsportolókból álló legénységgel is versenybe szállt volna, fedélzetén a londoni olimpia bajnoka, Dombi Rudolffal, valamint 2013 legeredményesebb gyorsasági motorversenyzőjével, a Nem Olimpiai Sportágak programjának nagykövetével, Gyutai Adriánnal.

II. Szilveszteri Regatta

Sajnos azonban a váratlanul igencsak zord téliesre forduló időjárás megakadályozta a tervek valóra váltását, ugyanis a szervezők – akik már valamennyi vitorlást felkészítették a nagy megmérettetésre – elsősorban a biztonságot szem előtt tartva a verseny lemondása mellett döntöttek

 

„Nagyon bíztunk benne, hogy kegyes lesz hozzánk az időjárás, de sajnos ez nem következett be. Éjszakánként bőven mínusz tíz fok alá süllyed a hőmérséklet, a szél ereje is időnként viharos, és a napos idő ellenére már a kikötőben is kialakult egy 3-4 centis jégréteg. Nekünk az emberi biztonság a legfontosabb, így végül úgy döntöttünk, hogy idén lemondjuk a versenyt. Ugyanis ha valaki a jeges fedélzeten megcsúszik, és beleesik a vízbe, a mostani körülmények között húsz másodperc alatt kellene kimentenünk a Balatonból. Így a vízben meghirdetett programjaink teljes mértékben elmaradnak, a parton viszont minden az eredeti terv szerint lesz megtartva” – fogalmazott Karsai Gábor, a verseny egyik szervezője.

II. Szilveszteri Regatta

A szárazföldi programokra a belépés a BL Bavaria Yacht Clubba a nézők és az érdeklődők számára ingyenes vasárnap délutánig. Ráadásul a parton tartandó egyéb megmérettetésekbe, mint például a csocsó vagy éppen a squash-bajnokság, nyugodtan benevezhet.

 

Részletes program
 

2014. december 30., Kedd
Egész nap

Pörkölt- és forralt bor főzőverseny
Játszóház és gyermekmegőrző mozival
Csocsó és squash bajnokság
Szauna szeánszok

Este: Gyilkosság a Vacsorán- interaktív vacsora színház

 

2014. december 31., Szerda

Játszóház és gyermekmegőrző mozival
Csocsó és squash bajnokság
 

Este pedig fantasztikus szilveszteri buli!

Gálavacsora
Tombola értékes nyereményekkel
Élőzene - fellép az In Diretta zenekar

Forrás: Bavaria

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Egy testvérpár útja a 2020-as tokiói olimpiáig

2018-06-29

Egy testvérpár útja a 2020-as tokiói olimpiáig

Nathan Outteridge és Iain Jensen páros jelentették az Artemis Racing csapat alapköveit. Ez a 2012-es londoni olimpiában elért kiemelkedő teljesítményük után vált egyértelművé, hiszen a 49er osztályban aranyérmet szereztek. Ezt követően Iain úgy döntött, hogy társa nélkül indul el az America's Cupért.

Vitorlázók figyelem! Hamarosan indul a Volvo High Tech Regatta!

2018-06-30

Vitorlázók figyelem! Hamarosan indul a Volvo High Tech Regatta!

A Volvo High Tech Regatta vitorlás versenyen ismét összemérhetik tudásukat a vitorlázás szerelmesei! A hazai vitorlázók egyik kedvenc versenyét idén is megrendezik! Ha szeretnél részt venni a versenyen indulóként, de ha csak nézőként látogatnál el, akkor mindenképp olvasd el cikkünket, melyben minden részletet összefoglaltunk a versenyről!

Ez a háromtestes vitorlás lesz a 2018-as Hamilton Island Race Week egyik sztárja

2018-07-03

Ez a háromtestes vitorlás lesz a 2018-as Hamilton Island Race Week egyik...

A legnevesebb ausztrál vitorlásverseny, a Hamilton Island Race Week 150. nevezője egy Vietnamban készült trimarán. Az amerikai dizájnú hajóval egy új-zélandi hajós indul. Ez a hajó nem más, mint a Romanza, ami egy 18,2 méter hosszú, háromtestes vitorlás. Sok reményt fűznek a hajóhoz, amellyel elindulnak az idei ausztrál versenyen is!

A Safram nyerte a 2018-as Kékszalagot!

2018-07-27

A Safram nyerte a 2018-as Kékszalagot!

A 2018-as Kékszalag nem igazán hozott meglepetést, maximum annyit, hogy szuperlassúságban tudtak közlekedni a hajók. Nézzük, ki nyerte a 2018-as Kékszalagot!

verseny
hirdetes