Élménybeszámoló – Kerekedi Csárda

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ez lenne Csopak legjobb étterme?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ez lenne Csopak legjobb étterme?


2017/07/25
GA

Aki áthaladt már autóval Csopakon, az biztosan észrevette ezt a hangulatos, nádtetős, parasztház jellegű kis csárdát. Vendéghívogató megjelenése azonban csalóka lehet.

Étterem Balaton

Élményeszámoló Csopak legjobb étterméről

Annyiszor haladtunk már el mellette autóval, hogy a minap úgy döntöttünk ideje kipróbálni végre. A hatalmas parkolóval ellátott étterem előtt könnyen helyet találtunk. Az hely kívül belül szép, hangulatos, azonban már rögtön a belépéskor kedvünk szegte, hogy egy fiatal pincér lány a földön térdepelve sikálta a padlót egy körömkefével. Köszöntünk neki, de ő ránk se hederített. Leültünk az egyik asztalhoz, és kihozták az étlapot. A választék nagy volt, főként magyaros ízvilágú ételekből állt. Míg választottunk, közben észrevettem, hogy az imént a földet sikáló pincér kézmosás, és átöltözés nélkül kezdte el kivinni a rendelést a velünk szomszédos asztalhoz. A kiszolgálás gyors volt, az étel elment, de semmi emlékezetes.

 

A személyzet viselkedése azonban már hagyott maga után némi kivetni valót.

Az tányérokat szinte csak ledobták elénk, semmi „Jó étvágyat”, vagy hasonló. Evőeszközt nem hoztak, külön kellett szólni érte. Szervezetlenül rohangáltak körülöttünk, nekijöttek az asztalunknak, 20 emberen keresztül kiabáltak át egymásnak, és mellénk állva panaszkodtak, hogy mennyire nincs kedvük dolgozni, pedig viszonylag kevés vendégre jutott vagy 6 pincér. Kifejezetten kellemetlenül éreztem magam, hiszen ha az ember egy jót akar ebédelni, az úgy elég nehéz ha közben azt hallgatja, hogy: „TE ÉVII, NÉGYES ASZTALNÁL VOLTÁL MÁR!!?”, vagy hogy: „Elegem van ebből a napból, húznék már haza legszívesebben...” .

Néha egy kedves mosoly a pincértől jobban esik mint a finom étel, és egy vendéglátós nem engedheti meg magának, hogy a negatív hangulata kihasson a vendégekre. Persze, értem én, hogy nyáron a Balatonon nagy szükség van pincérekre, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkit fel kell venni aki mozog.

 

Lényeg a lényeg, az étterem pont az aminek hangzik, egy útszéli csárda.

Legfőbb célja a német túristák bevonzása, ami határozottan működik is. Én azonban nem ajánlom senkinek a helyet, ha csak nem akar rossz hangulattal hazatérni az ebédről.


Balaton gasztronómia utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók...

Flaute

A flaute jelentése teljes szélcsend.

Étterem III. kerület

Budapest III. kerületében található legjobb éttermek, melyek kiemelt szolgáltatást...

Torben Grael

Torben Grael Születési hely/idő: 1960.  július 22. Sao Paolo Torben Grael...

Nereus Hotel Kikötője

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Nereus Hotel kikötője. A...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.