Élménybeszámoló – Kerekedi Csárda

hirdetes

Ez lenne Csopak legjobb étterme?

GA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Aki áthaladt már autóval Csopakon, az biztosan észrevette ezt a hangulatos, nádtetős, parasztház jellegű kis csárdát. Vendéghívogató megjelenése azonban csalóka lehet.

Étterem Balaton

Annyiszor haladtunk már el mellette autóval, hogy a minap úgy döntöttünk ideje kipróbálni végre. A hatalmas parkolóval ellátott étterem előtt könnyen helyet találtunk. Az hely kívül belül szép, hangulatos, azonban már rögtön a belépéskor kedvünk szegte, hogy egy fiatal pincér lány a földön térdepelve sikálta a padlót egy körömkefével. Köszöntünk neki, de ő ránk se hederített. Leültünk az egyik asztalhoz, és kihozták az étlapot. A választék nagy volt, főként magyaros ízvilágú ételekből állt. Míg választottunk, közben észrevettem, hogy az imént a földet sikáló pincér kézmosás, és átöltözés nélkül kezdte el kivinni a rendelést a velünk szomszédos asztalhoz. A kiszolgálás gyors volt, az étel elment, de semmi emlékezetes.

hirdetes

 

A személyzet viselkedése azonban már hagyott maga után némi kivetni valót.

 

Az tányérokat szinte csak ledobták elénk, semmi „Jó étvágyat”, vagy hasonló. Evőeszközt nem hoztak, külön kellett szólni érte. Szervezetlenül rohangáltak körülöttünk, nekijöttek az asztalunknak, 20 emberen keresztül kiabáltak át egymásnak, és mellénk állva panaszkodtak, hogy mennyire nincs kedvük dolgozni, pedig viszonylag kevés vendégre jutott vagy 6 pincér. Kifejezetten kellemetlenül éreztem magam, hiszen ha az ember egy jót akar ebédelni, az úgy elég nehéz ha közben azt hallgatja, hogy: „TE ÉVII, NÉGYES ASZTALNÁL VOLTÁL MÁR!!?”, vagy hogy: „Elegem van ebből a napból, húznék már haza legszívesebben...” .

hirdetes

Néha egy kedves mosoly a pincértől jobban esik mint a finom étel, és egy vendéglátós nem engedheti meg magának, hogy a negatív hangulata kihasson a vendégekre. Persze, értem én, hogy nyáron a Balatonon nagy szükség van pincérekre, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkit fel kell venni aki mozog.

 

Lényeg a lényeg, az étterem pont az aminek hangzik, egy útszéli csárda.

 

Legfőbb célja a német túristák bevonzása, ami határozottan működik is. Én azonban nem ajánlom senkinek a helyet, ha csak nem akar rossz hangulattal hazatérni az ebédről.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-06-30

Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-ban újra visszatér a már hagyománnyá vált Zánkai Bornapok. A balatonfüredi borhetek után a Zánkai Bornapok a második leghosszabb borhét a Balaton északi részén. A szervezők idén is számtalan izgalmas programmal készültek a borkóstoláson kívül is. Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy miért lesz érdemes Zánkára utaznod!

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

2018-07-01

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

Már javában tart Balaton egyik legjobban várt fesztiválja, a Balaton Fesztivál. A rendezvényt 2018. június 29-e és július 1-e között rendezték meg idén. Ne csüggedj, hiszen a mai napon még ellátogathatsz a fesztiválra! Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy mivel készültek idén a szervezők és mit tartogat számodra még a vasárnap!

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

2018-07-04

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

Ma elrajtolt az egyik legnevesebb hazai fesztivál, a Balaton Sound! A fesztiválozás szerelmesei idén is találkozhatnak a megszokott kiváló minőséggel, a legjobb zenékkel, tengernyi programmal és a gyönyörű Balatonnal. Az idei fesztiválon azonban kiemelt szerepet kap a biztonság is, melyet egy új programmal segítenek elő!

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

2018-07-04

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

Keszthelyen 2018-ban is megrendezik az egyik legjobban várt balatoni eseményt, a KeszthelyFeszt fesztivált! Keszthely Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekszik, ami előnyös helyszínt jelent turizmusára tekintve! Tudj meg többet az egyik legjobb balatoni fesztiválról! Olvasd el cikkünket, ha szeretnél többet is megtudni!

gasztronómia

Szótár

Balatonfűzfő - Marina Fűzfő

A balatonfűzfői Marina Fűzfő közforgalmú, 206 cölöpös hajóhellyel rendelkezik, ebből 10... Tovább

Tőkesúly

A tőkesúly a nagyobb hajókon a víz alatti ellensúly. Nevezik még kielnek vagy ballasztnak. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 219

Átlagos értékelés: 4.7