Élményfalu – egy sehol nincs település

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Élményfalu – egy sehol nincs település

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Élményfalu – egy sehol nincs település


2024/01/22

Egyre többek számára cseng ismerősen ma már az Élményfalu neve. Találkozhattok vele a Tisza-tó partján, a Balatonon, az Aprópoliszban, a Fővárosi Állat- és Növénykertben, sajtótermékekben, de akkor is ismered ezt a nevet, ha egyike vagy annak a 10,000 Tisza-tavi vendégnek, akik ingyen Tisza-tavi kerékpáros térképhez juthattak. 2017-ben 150 óriásplakát is ezt reklámozta az Élményfalut szerte az országban

Élményfalu – egy sehol nincs település

De vajon hányan találnátok ránk egy vaktérképen?


•    Te, aki ezt a bejegyzést olvasod, tudod, hogy melyik település mellett van az Élményfalu?
•    Mi az irányítószáma?
•    Milyen közlekedési eszközzel juthatsz el leghamarabb oda?
•    Ismered a polgármesterét?


Foglaljuk össze, mit is tudunk róla:


Állítások:


1., A Tisza-tó Kalandközpontja
2., Ott van a Vízijátszótér, Európa második legnagyobb Aquaglide Vízi Élményparkja
3., Ott van HUCULUDVAR Lovasközpont
4., Ott van a HARCMEZŐ, egy játékos paintball és airsoft csatatér
5., Ott van az ország egyetlen Horgászmúzeuma (most átépítés alatt)
6., Ott van Tisza-tó Sail, a Tisza-tó új vitorlás központja
7., Ott van a Kalandpart, ami a Tisza- tó egyik legszebb strandja
8., Ott van az ÖkoPort, egy jól felszerelt vízisport bázis, és vízitúra központ
9., Ott van a Tisza-tó Fishing, a Kapásból legtöbbet nyújtó szolgáltatás
10., Ott vannak az Utánam Srácok! táborok és kirándulások
11., Ott lehet banánozni és vízisíelni is
12., Ott van a MATULA Bázis, egy különleges táborhely
13., Ott vannak a Zenés Tisza-tavi naplementék
14., Általa került ki az M3 autópályára a TISZA-TÓ barna tábla
15., 1,200 gyerek számára tette lehetővé, hogy ingyen horgásszon a Tisza-tó partján
16., Ott lesz Magyarország legnagyobb trambulinparkja (1,100 nm)


ISMERŐS?


A fentiek alapján annyit biztosan állíthatunk, hogy az Élményfalu kötődik a Tisza-tóhoz. A programokat elemezve az is kiderül, hogy olyan helyen kell, hogy legyen, ahol van nagy vízfelület, de vannak védettebb szakaszok is. Ez alapján az Élményfalunak Sarudon, vagy Sarud közelében kellene lennie, hiszen ezen adottságok máshol nem állnak fenn.


Sarud = Élményfalu?


Talán egyszerű lenne azt mondani, hogy igen, de az igazság az, hogy nem. Az Élményfalu nem található meg sem utcanév sem házszám alapján. Sem Sarudon, sem máshol.


Mi is ennek az oka?


Az Élményfalu egy küldetés, aminek célja:


•    az emberek figyelmének a Tisza-tóra irányítása, hiszen a térség méltatlanul háttérbe szorul
•    más turisztikai attrakciókkal szemben, pedig az ország második legnagyobb taváról, s egyik legnagyobb ökoturisztikai térségéről beszélünk.
•    Sarud fejlesztése, hogy egy olyan élő településsé válhasson, ahol ápolják a hagyományokat, megőrzik az értékeket, tisztelik a természetet és biztosítják az aktív kikapcsolódás lehetőségét, főleg a gyerekek számára.


Az Élményfalu része Sarudnak, a fejlesztései Sarud területén valósulnak meg, de működése és tevékenysége messze túllép a település fizikai határain. Az Élményfalu egy élő szervezet, ami tervezi és szervezi magát, munkáját, annak érdekében fejti ki tevékenységét, hogy maradandót és értéket alkosson. Az Élményfalu egy közösség, olyan emberek szövetsége, akik hatással kívánnak lenni másokra, a környezetükre, akiknek vannak ötleteik, elképzeléseik és képességük ezek megvalósításához. Akik egy különleges világot álmodtak maguknak, másoknak. Neked is. Ha nyitott vagy erre a világra.

 


Az Élményfalu saját álmaink és vágyaink testet öltése, mely álmokat nem szeretnénk eldugni a világtól és csak magunk örömére használni. Ezeket az álmokat mi veletek együtt szeretnénk élvezni, hogy visszaigazoljátok elképzeléseink helyességét vagy segítsetek jobb megoldások kitalálásában. Az Élményfalu egy összetett vállalkozás, aminek célja, hogy értéket állítson elő, és biztosítsa a befektetések megtérülését és fenntarthatóságát, egyre több embernek adjon munkát. Mi saját erőből építjük ezt a projectet. Nincsenek szponzoraink, nem kapunk állami és más forrásokat. Csak magukra, családunkra, barátainkra és munkatársainkra számíthatunk.


Az Élményfalu egy marketing szervezet, ami igyekszik értékeit megmutatni, keresi a leghatékonyabb kommunikációs eszközöket, amikkel bemutatkozhat, és vendégségbe hívhat embereket.

 


Az Élményfalu egy térségi szervező erő. Mi hiszünk abban, hogy a Tisza-tó nem egyenlő az egyes önálló településekkel. Számunkra a Tisza-tó egy. Az itt élő, munkálkodó, vállalkozó, az ezért a vidékért dolgozó és ezért a térségért felelős emberek szövetsége. Akik együtt képesek felépíteni a TISZA- TÓ márkát.

 

Szerző: Élményfalu
 


gasztronómia hajó sport utazás versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ciklon

A ciklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában alacsony légnyomás uralkodik,...

Raffica

Raffica vitorlás hajó A hajót Bruce Farr tervezte a Libera hajóosztály...

Szervezett biciklitúra a Balatonon

szervezett biciklitúra Balaton

Equator

Equator - (lat.=egyenlítõ) az egyetlen magyar tervezésû és építésû óceáni vitorlás,...

A turbó meghibásodásának okai

A turbó élettartalma nagyban függ az autót használó vezetési szokásaitól. Sokkal nagyobb...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.