Miért olvashatjuk gyakran Elon Musk nevét az interneten?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Miért olvashatjuk gyakran Elon Musk nevét az interneten?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért olvashatjuk gyakran Elon Musk nevét az interneten?


2017/05/22

A tudomány világának multimilliárdos sztárja forradalmi projektjeiről és páratlan munkaetikájáról ismert – lássuk, hogy kicsoda valójában Elon Musk. 

Kicsoda az az Elon Musk, és miért hallunk róla olyan gyakran?

 

A forradalmi újításokat megálmodó és kivitelező férfit gyakran Bill Gates, Mark Zuckerberg és a néhai Sterve Jobs mellett említik. Elon Musk a becslések szerint jelenleg 11 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.Elon Musk nemrégiben bejelentette, hogy űrprojektje, a SpaceX két asztronautát küldene egy Holdkörüli utazásra a világűrben. A világ történetében először jutnának ki képzetlen, hétköznapi személyek egy ekkora űrutazásra – természetesen nem egy uzsonna áráért.

 

Az űr elérhetőbbé tétele nem újdonság Elon Musk számára, aki a világszerte népszerű PayPal fizetőrendszer megalkotásával robbant be a köztudatba. A SpaceX program távolabbi tervei között szerepel továbbá az emberek Marsra küldése is.Persze Elon Musknak minderre csak akkor akad ideje, amikor éppen nem a híres Tesla elektromos autókat gyártó cége ügyes-bajos dolgait intézi, esetleg a SolarCity napenergiát népszerűsítő projektjével, vagy a Hyperloop közlekedési rendszer terveivel foglalkozik. Elon Musk számára nem ismertek a „pihenés”, „unalom” és „lehetetlen” szavak.

 

Kicsoda az az Elon Musk, és miért hallunk róla olyan gyakran?

 

Elon Musk Dél-Afrikában született 1971-ben, majd 1989-ben Kanadába, három évvel később pedig az Egyesült Államokba költözött, ahol megismerkedett a technológiai iparral. Első cégét, a Zip2-t a Compaq-nak adta el 1999-ben. A 27 éves férfi cégéért 307 millió dollárt kapott, itt azonban nem állt meg.Még 1999-ben csatlakozott néhány vállalkozóhoz, akikkel megalkották az X.com-ot – ez később PayPal néven vált híressé. A PayPalt 2002-ben vásárolta fel az eBay, amiért Musk egy elképesztő másfél milliárd dollárt kapott. Ez tette lehetővé számára a SpaceX projekt megalapozását.

 

A SpaceX és a Tesla: Elon Musk elméjének gyermekei

 

Musk személyes vagyonának nagyrészét a SpaceX megalapításába forgatta. Egy olyan kereskedelmi céget álmodott meg, amely lehetővé tehetné a cégek és kormányügynökségek számára, hogy viszonylag költségkímélő módon juttathassanak műholdakat és rakományt az űrbe.Számos sikertelen próbálkozás, és a fenyegető csőd után a SpaceX sikeresen elindította a Falcon 1 rakétát, amely után a Nasa is szerződést kötött velük.

 

Musk volt a társalapítója a 2003-ban alakult Tesla Motors elektromos autókat gyártó cégnek is. Miután a projekt 2008-ban komoly pénzügyi problémákba ütközött, Musk átvette az ügyvezető igazgatói címet, és immáron két nagyobb cég is köthető a nevéhez – a SolarCity, a Hyperloop és az OpenAI mellett.

 

Kicsoda az az Elon Musk, és miért hallunk róla olyan gyakran?

Musk elsődleges céljai között szerepel az emberek Marsra juttatása. A SpaceX jelenleg egy olyan megoldás kidolgozásán fáradozik, amely segítségével összesen 80 nap alatt 100 főt szállíthatnak majd a vörös bolygóra. Nem tartja kizártnak, hogy a következő 100 év során akár egymillió ember is benépesítheti majd a Marsot.

 

Elon Musk magánélete

 

Elon Musknak két hatalmas cége mellett hat gyermeke is van. Volt feleségével Justine Muskkal 8 évig voltak házasok, mielőtt 2008-ban elváltak volna. Ez idő alatt összesen hét gyermekük született, azonban Musk elsőszülött fia, Nevada tízhetes korában hirtelen csecsemőhalál szindróma áldozata lett.

 

2010 óta Musk és a színésznő Talulah Riley többször is közelebb kerültek egymáshoz: 2010-ben összeházasodtak, majd két évvel később elváltak. 2013-ban aztán újra egybekeltek, de ez a kapcsolat sem tartott sokáig, ugyanis 2016-ban Riley újabb válópert adott be.

 

Elon Muskot gyakran hasonlítják össze a Marvel képregények világából ismert Tony Starkkal, Vasemberként veszi fel a harcot a bűn ellen (a karaktert sokan a népszerű Bosszúállók és Vasember filmekből ismerhetik) – ugyan Musk nem repked a felhőkarcolók között bűnözők után kutatva, a gazdag fiktív karakter, Tony Stark hasonlóan nagy úttörőnek számít a technológia területén.

 


érdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Osztályjelzés

  A hajó típusának jelzése a nagyvitorlán.

Kimm

Kimm - sarkos építésû hajóknál a fenék síkjának és az oldal síkjának találkozása

Rig

Rignek nevezzük a rudazat (árboc, bumm) és az azokat merevítő álló kötélzet (forstag,...

Trevor Millar

Trevor Millar vitorlás edző életrajz Írországban született. A mai nappal bezárólag 25...

Fűke 32

Fűke 32 vitorlás hajó gyártói leírása Fűke Yacht Kft. saját fejlesztésű hajója a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.