Ez az a hely, amit a legtöbben meg akarnak látogatni még haláluk előtt. Íme egy felmérés, amiből kiderül az első számú bakancslistás hely.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Felmérések igazolták, hogy ez az első számú bakancslistás hely

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Felmérések igazolták, hogy ez az első számú bakancslistás hely


2018/04/03
CZs

Frissítve: 2024/05/07
Frissítette: ZH

Mi az, ami biztosan nem hiányozhat egyetlen bakancslistáról sem? Az utazás! A világ felfedezése, új kultúrák és helyek megismerése legtöbbünknek a legnagyobb vágyaink között szerepel. Egy felmérésből nemrég kiderült, hogy melyik az a hely, amit a legtöbben látni szeretnének, még a haláluk előtt.

Bakancslistás utazási célpont

Utazni öröm

Honnan ered az ember utazás iránti vágya? Elgondolkodtató kérdés, valószínűleg a kíváncsiság hajt mindannyiunkat. Utazás közben egy másik kultúra részeivé válhatunk, egy másik, számunkra addig ismeretlen világ hétköznapjaiba csöppenhetünk. Új szokásokat ismerhetünk meg, új élményeket szerezünk, olyan emberi történeteket hallhatunk, amiket azelőtt elképzelni sem tudtunk volna. Az utazás csak gazdagít, az utazás szabadságot ad, tanít, szélesíti a látókörünket. Édesapám egész gyermekkoromban arra tanított, hogy utazzak minél többet, utazzak annyit, amennyit csak lehet. Ő maga a munkája miatt bejárta az egész világot, barátokat szerzett Barbadoson, Új-Zélandon, a kontinensek legkülönbözőbb pontjain. Valószínűleg én sem fogok mást tanácsolni a gyerekeimnek. Aki teheti, utazzon!

 

Az utazás a bakancslisták királya

Nem meglepő, hogy a bakancslisták túlnyomó részén az utazás, a világ felfedezése, különböző országok bejárása az első helyen áll. Egy tanulmány szerint a helyzet évek óta mit sem változott, letaszíthatatlanul birtokolja a bakancslisták trónját, sőt, átlagban bőven az anyagi javak megszerzése előtt áll. Az amerikai nyugdíjasok szervezetének (AARP) kutatásából kiderül, hogy a válaszadók közül az 50-es éveikben járó személyek 74%-a, az X generációsok 58%-a, és az Y generáció tagjainak 46%-a vezet valamilyen bakancslistát. Ezeken a listákon az 50-esek 69%-a, az X generációhoz tartozó személyek 76%-a, az Y generációs válaszadók 83%-a biztosan szerepeltet legalább egy, utazással kapcsolatos cél.

 

Az AARP ennél mélyebbre ásott, az Y generációba tartozók szokásait közelebbről is megvizsgálta. Az eredmény talán nem meglepő: legtöbben egy konkrét úticélt neveztek meg, amit mindenképpen látni szeretnének, kevesen jelöltek meg valamilyen tevékenységet, amit egy bizonyos végállomáson próbálnának ki. Ez arra enged következtetni, hogy nagyrészük az utazás élményéért indul el elsősorban, és nem valamilyen nevezetesség vagy látnivaló megismeréséért. 

 

A legnépszerűbb úticél

A tanulmány szerint a bakancslistákon legtöbbször megjelenő úticél nem más, mint Hawaii. A szigetcsoport nem csak az USA tagállaimai előtt végzett nagy fölénnyel, de a világ más országait is megszégyenítette. Legtöbben az egész éves népszerűségét a meleg időjárásnak, a természeti szépségeknek, valamint az “Aloha-életérzésnek” tulajdonították. 

 

Nemrég egy aggasztó tény is napvilágot látott, amit megismerve mindenkinek érdemes átvariálni a bakancslistáját. Egy másik felmérés szerint a szigetcsoport lakói a legboldogtalanabbak az Egyesült Államok tagállamaival összevetve. Hogy ennek mi az oka, azt nehéz megmondani, ettől függetlenül egy európai, de még egy amerikai embernek is óriási élmény lehet néhány, Hawaii-n eltöltött nap.

 

 


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonföldvár - Hajóállomás BH Zrt.

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók: A Balaton nyugati...

krejcolás

Célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább egy fordulást tartalmaz, szél...

Hétvégi gyerekprogram Symbol Budapest

Hétvégi gyerekprogram a Symbol Budapestben: Szeptember 13-tól május végéig tárt karokkal...

Diabétesz kezelése

A cukorbetegség vagyis diabétesz   A diabétesz, a glükóz zavara, melynek oka a...

Gross

A gross (ejtsd: grósz) a nagyvitorla.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.