notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez az a hely, amit a legtöbben meg akarnak látogatni még haláluk előtt. Íme egy felmérés, amiből kiderül az első számú bakancslistás hely.

hirdetes

Felmérések igazolták, hogy ez az első számú bakancslistás hely

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mi az, ami biztosan nem hiányozhat egyetlen bakancslistáról sem? Az utazás! A világ felfedezése, új kultúrák és helyek megismerése legtöbbünknek a legnagyobb vágyaink között szerepel. Egy felmérésből nemrég kiderült, hogy melyik az a hely, amit a legtöbben látni szeretnének, még a haláluk előtt.

Bakancslistás utazási célpont

Utazni öröm

 

Honnan ered az ember utazás iránti vágya? Elgondolkodtató kérdés, valószínűleg a kíváncsiság hajt mindannyiunkat. Utazás közben egy másik kultúra részeivé válhatunk, egy másik, számunkra addig ismeretlen világ hétköznapjaiba csöppenhetünk. Új szokásokat ismerhetünk meg, új élményeket szerezünk, olyan emberi történeteket hallhatunk, amiket azelőtt elképzelni sem tudtunk volna. Az utazás csak gazdagít, az utazás szabadságot ad, tanít, szélesíti a látókörünket. Édesapám egész gyermekkoromban arra tanított, hogy utazzak minél többet, utazzak annyit, amennyit csak lehet. Ő maga a munkája miatt bejárta az egész világot, barátokat szerzett Barbadoson, Új-Zélandon, a kontinensek legkülönbözőbb pontjain. Valószínűleg én sem fogok mást tanácsolni a gyerekeimnek. Aki teheti, utazzon!

 

Felmérésből derül ki a világ legnépszerűbb úticélja

 

Az utazás a bakancslisták királya

 

Nem meglepő, hogy a bakancslisták túlnyomó részén az utazás, a világ felfedezése, különböző országok bejárása az első helyen áll. Egy tanulmány szerint a helyzet évek óta mit sem változott, letaszíthatatlanul birtokolja a bakancslisták trónját, sőt, átlagban bőven az anyagi javak megszerzése előtt áll. Az amerikai nyugdíjasok szervezetének (AARP) kutatásából kiderül, hogy a válaszadók közül az 50-es éveikben járó személyek 74%-a, az X generációsok 58%-a, és az Y generáció tagjainak 46%-a vezet valamilyen bakancslistát. Ezeken a listákon az 50-esek 69%-a, az X generációhoz tartozó személyek 76%-a, az Y generációs válaszadók 83%-a biztosan szerepeltet legalább egy, utazással kapcsolatos cél.

hirdetes

 

Az AARP ennél mélyebbre ásott, az Y generációba tartozók szokásait közelebbről is megvizsgálta. Az eredmény talán nem meglepő: legtöbben egy konkrét úticélt neveztek meg, amit mindenképpen látni szeretnének, kevesen jelöltek meg valamilyen tevékenységet, amit egy bizonyos végállomáson próbálnának ki. Ez arra enged következtetni, hogy nagyrészük az utazás élményéért indul el elsősorban, és nem valamilyen nevezetesség vagy látnivaló megismeréséért. 

hirdetes

 

Hogy mi bizonyult a legnépszerűbb úticélnak? Lapozz a következő oldalra!

Bakancslistás utazási célpont

A legnépszerűbb úticél

 

A tanulmány szerint a bakancslistákon legtöbbször megjelenő úticél nem más, mint Hawaii. A szigetcsoport nem csak az USA tagállaimai előtt végzett nagy fölénnyel, de a világ más országait is megszégyenítette. Legtöbben az egész éves népszerűségét a meleg időjárásnak, a természeti szépségeknek, valamint az “Aloha-életérzésnek” tulajdonították. 

 

Nemrég egy aggasztó tény is napvilágot látott, amit megismerve mindenkinek érdemes átvariálni a bakancslistáját. Egy másik felmérés szerint a szigetcsoport lakói a legboldogtalanabbak az Egyesült Államok tagállamaival összevetve. Hogy ennek mi az oka, azt nehéz megmondani, ettől függetlenül egy európai, de még egy amerikai embernek is óriási élmény lehet néhány, Hawaii-n eltöltött nap.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 172

Átlagos értékelés: 5.0

utazás