notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A rossz időjárás miatt módosították a Lidl Balaton-átúszás időpontját!

hirdetes

Eltolták az idei Lidl Balaton-átúszás időpontját a rossz idő miatt!

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sajnálatos módon elhalasztották az idei év egyik legjobban várt vízi eseményét! 2018-ban halasztásra került az úszás szerelmeseinek egyik kedvenc programja a Lidl Balaton-átúszás! Olvasd el cikkünket, hogy miről is szól ez az esemény és a továbbiakban azt is megtudhatod, hogy mi lesz a verseny sorsa!

A Balaton-átúszás időpontja módosult

A Balaton-átúszásról

 

A Balaton-átúszás egy minden évben megrendezett nyári sportprogram, amelyet hagyományosan július utolsó szombatjára rendeztek meg, de 2011-től kezdve ez a dátum július első szombatjára módosult. Az időjárási viszontagságok miatt a dátumot esetenként változtatni kell, mint az idei évben is.

 

A verseny célja

 

A verseny célja, hogy a versenyzők a Révfülöp-Balatonboglár közötti 5,2 km-es szakaszt sikeresen átússzák. Átlagban három óra szükséges a célba való beérkezéshez, de a legügyesebb, elszánt versenyzők akár egy óra alatt is megteszik ezt a hatalmas távot.

 

Az úszók számára kijelölt indulópont a révfülöpi kikötő melletti strand és az elérni kívánt célpont a balatonboglári Platán strand. Komoly szervezői munka áll az esemény lebonyolítása mögött, hiszen fontos, hogy a versenyzők pontos eredménye és tartózkodási helye ismert legyen, ezért rádiófrekvenciás csuklópántot kapnak a résztvevők. A versenyzők biztonsága is fontos, hogy a vízen semmiféle baj ne történjen velük, így rendelkezniük kell orvosi alkalmassági véleménnyel és a verseny során kb. 150-180 vitorláshajó biztosítja a versenyzők útvonalát és emellett három egészségügyi hajó is garantálja a verseny biztonságos lefolyását.

hirdetes

 

A versenyt elhalasztották

 

Nem kell csüggedni a halasztás miatt, hiszen egy másik időpontban még megmérettethetik magukat a lelkes úszók. Olvasd el cikkünket és tudd meg a részleteket az idei Balaton-átúszásról!

A Balaton-átúszás időpontja módosult

Csúszik a 36. Lidl Balaton-átúszás időpontja

 

Nem kell búslakodni, mivel egy másik időpontban sort kerítenek a várva várt sporteseményre! Olvasd tovább cikkünket, ha érdekelnek a részletek!

 

2018.június 30.-ára, szombatra tervezett Balaton-átúszás a kedvezőtlen idő miatt sajnos el lett halasztva, de nem kell sokat várni rá!

 

hirdetes

Megszületett az új tervezett időpont

 

A szervezők, az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriuma és a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésében született meg a döntés, miszerint a kedvezőtlen időjárási tényezők miatt egy héttel el kell tolni a verseny időpontját. Így a verseny tervezett időpontja a következőre módosult:

 

2018.július 7.

 

Az időjárás még közbeszólhat

 

A végleges időpontról azonban, csak jövőhét csütörtökön, 2018.06.05-én 13 órakor születik határozat, amikoris kiderül a meteorológiai előrejelzések szerint, hogy az idő alkalmas lesz-e a biztonságos verseny lezajlásához.

 

A verseny megrendezésének tartalék napjai: 2018. július 8., 14., 15., 21., 22.

 

Nem kell aggódni a nevezések miatt sem, hiszen a halasztás miatt a leadott előnevezések és az orvosi igazolások is érvényesek maradnak a tervezett új időpontra is. Akinek sajnos nem megfelelő az új időpont és nem tud jelen lenni július 7.-én, annak nem szükséges visszamondania a nevezését.

 

A Lidl Balaton-átúszás nem marad el!

 

Remélhetőleg a jövőhétre tervezett versenyre valóban sor kerül és megmérettethetik magukat a Balaton-átúszás szerelmesei!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Code-lobogó

Code-lobogó: a klasszikus jelzõlobogó-ábécé Tovább

Árboctalp

Árboctalp: Az árboc alsó, a fedélzeten vagy gerincen rögzített része. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 4.9

Balaton érdekességek hajó sport utazás verseny