A rossz időjárás miatt módosították a Lidl Balaton-átúszás időpontját!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Eltolták az idei Lidl Balaton-átúszás időpontját a rossz idő miatt!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Eltolták az idei Lidl Balaton-átúszás időpontját a rossz idő miatt!


2018/06/28
CsA

Sajnálatos módon elhalasztották az idei év egyik legjobban várt vízi eseményét! 2018-ban halasztásra került az úszás szerelmeseinek egyik kedvenc programja a Lidl Balaton-átúszás! Olvasd el cikkünket, hogy miről is szól ez az esemény és a továbbiakban azt is megtudhatod, hogy mi lesz a verseny sorsa!

A Balaton-átúszás időpontja módosult

A Balaton-átúszásról

 

A Balaton-átúszás egy minden évben megrendezett nyári sportprogram, amelyet hagyományosan július utolsó szombatjára rendeztek meg, de 2011-től kezdve ez a dátum július első szombatjára módosult. Az időjárási viszontagságok miatt a dátumot esetenként változtatni kell, mint az idei évben is.

 

A verseny célja

 

A verseny célja, hogy a versenyzők a Révfülöp-Balatonboglár közötti 5,2 km-es szakaszt sikeresen átússzák. Átlagban három óra szükséges a célba való beérkezéshez, de a legügyesebb, elszánt versenyzők akár egy óra alatt is megteszik ezt a hatalmas távot.

 

Az úszók számára kijelölt indulópont a révfülöpi kikötő melletti strand és az elérni kívánt célpont a balatonboglári Platán strand. Komoly szervezői munka áll az esemény lebonyolítása mögött, hiszen fontos, hogy a versenyzők pontos eredménye és tartózkodási helye ismert legyen, ezért rádiófrekvenciás csuklópántot kapnak a résztvevők. A versenyzők biztonsága is fontos, hogy a vízen semmiféle baj ne történjen velük, így rendelkezniük kell orvosi alkalmassági véleménnyel és a verseny során kb. 150-180 vitorláshajó biztosítja a versenyzők útvonalát és emellett három egészségügyi hajó is garantálja a verseny biztonságos lefolyását.

 

A versenyt elhalasztották

 

Nem kell csüggedni a halasztás miatt, hiszen egy másik időpontban még megmérettethetik magukat a lelkes úszók. Olvasd el cikkünket és tudd meg a részleteket az idei Balaton-átúszásról!

 

Csúszik a 36. Lidl Balaton-átúszás időpontja

 

Nem kell búslakodni, mivel egy másik időpontban sort kerítenek a várva várt sporteseményre! Olvasd tovább cikkünket, ha érdekelnek a részletek!

 

2018.június 30.-ára, szombatra tervezett Balaton-átúszás a kedvezőtlen idő miatt sajnos el lett halasztva, de nem kell sokat várni rá!

 

Megszületett az új tervezett időpont

 

A szervezők, az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriuma és a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésében született meg a döntés, miszerint a kedvezőtlen időjárási tényezők miatt egy héttel el kell tolni a verseny időpontját. Így a verseny tervezett időpontja a következőre módosult:

 

2018.július 7.

 

Az időjárás még közbeszólhat

 

A végleges időpontról azonban, csak jövőhét csütörtökön, 2018.06.05-én 13 órakor születik határozat, amikoris kiderül a meteorológiai előrejelzések szerint, hogy az idő alkalmas lesz-e a biztonságos verseny lezajlásához.

 

A verseny megrendezésének tartalék napjai: 2018. július 8., 14., 15., 21., 22.

 

Nem kell aggódni a nevezések miatt sem, hiszen a halasztás miatt a leadott előnevezések és az orvosi igazolások is érvényesek maradnak a tervezett új időpontra is. Akinek sajnos nem megfelelő az új időpont és nem tud jelen lenni július 7.-én, annak nem szükséges visszamondania a nevezését.

 

Remélhetőleg a jövőhétre tervezett versenyre valóban sor kerül és megmérettethetik magukat a Balaton-átúszás szerelmesei!


Balaton hajó sport utazás versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Takli

Takli: vitorlázat Tengeri mérföld (tmf v. M) - kb. 1852 méter.

Csiga

A csiga egy görgős kötélvezető.

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője.

Bandázsolás

A bandázsolás a kötélvég összefonása, másnéven babázás, vagy fuxolás.

Luftkaszni

A luftkaszni jelentése légkamra. Ezek olyan légmentes zárt kamrák a hajóban, amik...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.