notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Eltűnt a vitorlázástól eltiltott 14 éves holland lány - Laura Dekker

hirdetes

Eltűnt a vitorlázástól eltiltott 14 éves holland lány

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Három napja eltűnt othonról az a 14 éves holland lány, akit bíróság tiltott el attól, hogy egyedül körülhajózza a Földet. A lány világrekord-tervét a szülei is támogatták, de az utrechti bírák a gyermekvédelem felügyelete alá helyezték.

Eltűnt a vitorlázástól eltiltott 14 éves holland lány - Laura Dekker

Eltűnt Laura Dekker, a 14 éves holland lány, akir eltiltottak a vitorlázástól

Péntek óta nem ment haza az a 14 éves holland lány, aki egyedül szeretné körbevitorlázni - a világon legfiatalabbként - a Földet. Laura Dekkert - akit a világrekord kísérletben szülei is támogattak - a közelmúltban bíróság tiltotta el az utazástól, és a gyermekvédelem felügyelete alá helyezte 2010 nyaráig.

A holland rendőrség szerint a tizenéves vitorlázó hajója a kikötőben van, apja lakását viszont pénteken egyedül hagyta el, azóta pedig nem találják. A rendőrök nem gyanakodnak bűncselekményre, de jelezték a környező országok reptereinek, hogy keresik a lányt.

Laura Dekker szeptemberben akart útnak indulni vitorlásával. Az utrechti bíróság azonban augusztusban megtiltotta neki, hogy egyedül körbevitorlázza a Földet. Az ügy úgy került a bíróság elé, hogy a család korábban a lány iskolájával, majd az oktatási tárcával is vitába keveredett. Laura tervét szülei támogatták, és kérték, hogy lányukat 2011 szeptemberéig mentsék fel az iskolalátogatási kötelezettség alól. Ezt az iskola megtagadta, és az oktatásügyi államtitkár is hasonlóan nyilatkozott. A bíróság végül megvonta a szülők döntési jogát is a kérdésben.

hirdetes

Laura fiatal kora ellenére tapasztalt vitorlázó, és elhatározta, hogy megdönti a kaliforniai Zac Sunderland júliusban felállított világrekordját. A 17 éves amerikai fiú 400 nap alatt körbevitorlázta a földet, így ő a legfiatalabb, aki ezzel büszkélkedhet.

hirdetes

Laura a BBC szerint egy yachton született Új-Zéland közelében, amikor szülei egy hét éves világkörüli utazáson voltak. Hatéves korában már saját yachtja volt, és tízévesen már egyedül vitorlázott.

A lányt korábban már holland és brit hatóságok is feltartóztatták, amiért egyedül vitorlázott a tengeren. Idén májusban Lowestoft kelet-angliai kikötői településen gyermekotthonba zárták, apjának kellett onnan kihoznia. Az apa akkor is megengedte, hogy a lány Angliából egyedül hazavitorlázzon.

 

Forrás: origo.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 139

Átlagos értékelés: 5.0