Eltűnt egy ember a jeges Balatonban, de a tartós jéghelyzet miatt nem tudják tovább keresni

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Eltűnt egy ember a jeges Balatonban, de a tartós jéghelyzet miatt nem tudják tovább keresni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Eltűnt egy ember a jeges Balatonban, de a tartós jéghelyzet miatt nem tudják tovább keresni


2024/01/15
ZH

Forrás: VMSZ

A Balaton partján súlyos esemény rázta meg a közösséget, amikor egy személy eltűnt a jeges vízben. A vízimentők minden erőfeszítésükkel próbálták megmenteni az életet, ám a nulla fok körüli víz és a vastag jégréteg két napos intenzív kutatásukat eredménytelenül zárta le.

Balaton ember eltűnt

Eltűnt személyt keresnek a jeges Balatonban


A Balaton partján tragikus esemény történt, melyben egy személy eltűnt a vízben. A vízimentők minden erővel próbálták megtalálni a túlélőt, ám a nulla fok körüli víz és a jég miatt a két napos intenzív kutatás sem hozott eredményt.

 

A jég akadályozza a kutatást

 

A vízimentők közleményükben elmondták, hogy a kutatás során búvárjaik több órán át merültek a hideg vízben. A hajós egységük szonárral pásztázta a Zala folyó medrét, míg drónpilótával a környező nádas területeket vizsgálták át hidegben is jól működő drón segítségével. Sajnos a jelenlegi körülmények miatt a kutatást nem tudják folytatni, mivel a folyó torkolata és a Balaton egy része vastag 3-4 centiméteres jégréteggel van borítva, ahol még a Zala erőteljes áramlása is tapasztalható.

 

 


Figyelmeztetés a partmenti jégveszélyre

A vízimentők hangsúlyozták, hogy a tartós mínuszok miatt a part menti területeken a jég teljesen befagyott, és a vastagodása folyamatos. Az érintett vízterület jégzaja jelenleg sem alkalmas arra, hogy biztonságosan közlekedjenek rajta. Fontos, hogy mindenki csak akkor merészkedjen a jégre, ha az már megfelelően vastag, és kizárólag kijelölt helyeken.

 

 

Életveszély is lehet a Balaton jegén!

Mint a vitorlazas.hu is kiemelte, rendkívül veszélyes a Balaton jegén tartózkodni. Aki mégis ezt teszi, nemcsak az életét kockáztatja, hanem brutális büntetések is várhatnak rá. Az életvédelmi szabályok betartása nemcsak az egyéni biztonságunkért, hanem a mentőcsapatok hatékony munkájáért is elengedhetetlen.


Bár az eltűnt személy keresése egyelőre eredménytelen, a vízimentők folytatják a helyzet figyelését. Azonban a jelenlegi jégveszély miatt mindenkit sürgetnek, hogy tartsák be a biztonsági előírásokat és csak megfelelő feltételek mellett merészkedjenek a Balaton jegére. Az életmentők továbbra is mindenükkel próbálnak segíteni, de a közösség felelőssége is kiemelkedő fontosságú a tragédiák elkerülése érdekében.


Balaton divat érdekesség gasztronómia hajó hír kultúra luxus sport technológia tenger, óceán utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

J24

J24 vitorlás hajó történet Az amerikai Rod Johnson, sok siker sztorihozhoz hasonlóan, a...

Sátras esküvő

Manapság egyre népszerűbbek a sátras esküvők, hiszen a párok kezdik felismerni a benne rejlő...

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.

Alsóörs - Balatoni Hajózás Zrt. (Hajóállomás-BH)

 A Balatoni Hajózási Részvénytársaság kikötője a Balaton keleti medencéjének...

Balatonszemes Hunyady József Vitorláskikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján Balatonszemesnél található a Balatoni...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.