notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az Emirates Team New Zealand nyerte a Louis Vuitton Pacific Series bajnokságot

hirdetes

Az Emirates Team New Zealand nyerte a Louis Vuitton Pacific Series bajnokságot

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Louis Vuitton Pacific Series 2009 Auckland, New Zealand: Az Emirates Team New Zealand csapat került ki végső győztesként az Auckland ausztrál városban tartott Louis Vuitton Pacific Series bajnokságon. A hazai csapat az utolsó napon a svájci Alinghi hajót három egymást követő futamban magabiztosan győzte le, ezzel jogot formálva a trófea elnyerésére.

Emirates Team New Zealand,Louis Vuitton Pacific Series

Louis Vuitton Pacific Series 2009 Auckland, New Zealand

A hazai csapat 3:1 arányú győzelmének hangulata jellemezte a 15. napot, hajókürtök hangja hallatszott mindenhol, mialatt az Emirates csapat behajózott a kikötőbe. Dean Barker, az Emirates csapat kapitánya vette át a csapatot megillető trófeát.

A 15 napos bajnokság alatt 53 futam került megszervezésre, amit a Royal New Zealand Yacht klub koordinált kiválóan.

Brad Butterworth, az Alinghi kapitánya és taktikusa igen nagy dicsérettel illette az eseményt. „Egy három hetes, kiváló vitorlázásra volt itt lehetőségünk, bár az nyilvánvaló, hogy az esőben nem teljesít a csapatunk elég jól.” – nyilatkozta. – „Azonban minden fantasztikus volt, ezt nem győzöm elégszer ismételni. Ez egy kiváló, de igen küzdelmes nap volt mindkét csapat számára. A vitorlázás és a küzdelem igazán magas fokát sikerült ma hoznunk, és ez az, ami mindenkit vonz, és amit mindenki látni akar.”

 

Louis Vuitton Pacific Series 2010-ben vagy 2011-ben ismét?

hirdetes

Yves Carcelle, a Louis Vuitton Malletier elnöke nem nyilatkozott arról, hogy a jövőben vajon lesz-e ennek a versenynek folytatása. „Jelen pillanatban nem tudjuk, még mit hoz a jövő, most inkább az elmúlt két hétre koncentrálok.” – nyilatkozta Carcelle. – „Fantasztikus sporteseménynek lehettünk itt szemtanúi. A csapatok kiváló ellenfélként tekintettek egymásra, és a küzdelem átlagon felüli volt!”

 

A Louis Vuitton győztese az Emirates

Az Emirates Team New Zealand nyerte a Louis Vuitton Pacific Series bajnokságotA hazai csapat az előző napi kudarc után igencsak formába hozta magát. Barker és taktikusa, Ray Davies már az elején kiváló döntéseket hoztak, amelyek egy kiegyenlített rajt után meghozták az áhított győzelmet. Az Emirates a nap első futamában 29 másodperccel győzte le az Alinghi hajót, ezzel kiegyenlítve a küzdelmet 1:1 állásra. A mindent eldöntő pillanat akkor érkezett, amikor a futam első felében egy balról érkező széláram előnyhöz juttatta a hazai csapatot, akik onnantól biztosan kezükben tartották a győzelmet.

hirdetes

A szél a második futam kezdetére már elérte a 20 csomós sebességet is, és nem látszott, hogy enyhülne. A Barker-Davies páros a rajtnál sikeresen kirekesztette az ellenfelét, akik sikertelenül próbálták őket utolérni. Az Alinghi ezen kívül egy büntetőt is kapott, így a kemény küzdelem ellenére sem sikerült az Emirates előtt célba érniük, ezzel az állás 2:1-re nőtt az Emirates javára. Ezzel az eredménnyel a hazai csapatot már csupán csak egy futamgyőzelem választotta el a végső győzelemtől.

Az Alinghi a harmadik rajtnál kiválóan teljesített. A svájci hajó 23 méterrel hagyta maga mögött a versenytársát, azonban mikor Ed Baird a kikötő felé vette az irányt, az Emirates beérte őket, és a bal oldali irányba kényszerítette őket. Az Alinghi és csapata ezután folyamatos irányváltoztatásokkal próbált kitörni, de az Emirates most is verhetetlen volt, és a fináléban 20 másodpercet vert ellenfelére.
 

Forrás: sailing.prg

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Diabétesz kezelése

A cukorbetegség vagyis diabétesz   A diabétesz, a glükóz zavara, melynek oka a... Tovább

Szélbeállás

A hajó orrát szél felé kormányozzuk, majd hagyjuk, hogy a vitorlák lobogjanak és a hajó... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 188

Átlagos értékelés: 4.9