Az Emirates Team New Zealand nyerte a Louis Vuitton Pacific Series bajnokságot

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Az Emirates Team New Zealand nyerte a Louis Vuitton Pacific Series bajnokságot

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az Emirates Team New Zealand nyerte a Louis Vuitton Pacific Series bajnokságot


2009/02/14

Forrás: sailing.prg

Louis Vuitton Pacific Series 2009 Auckland, New Zealand: Az Emirates Team New Zealand csapat került ki végső győztesként az Auckland ausztrál városban tartott Louis Vuitton Pacific Series bajnokságon. A hazai csapat az utolsó napon a svájci Alinghi hajót három egymást követő futamban magabiztosan győzte le, ezzel jogot formálva a trófea elnyerésére.

Emirates Team New Zealand,Louis Vuitton Pacific Series

Louis Vuitton Pacific Series 2009 Auckland, New Zealand

A hazai csapat 3:1 arányú győzelmének hangulata jellemezte a 15. napot, hajókürtök hangja hallatszott mindenhol, mialatt az Emirates csapat behajózott a kikötőbe. Dean Barker, az Emirates csapat kapitánya vette át a csapatot megillető trófeát.

A 15 napos bajnokság alatt 53 futam került megszervezésre, amit a Royal New Zealand Yacht klub koordinált kiválóan.

Brad Butterworth, az Alinghi kapitánya és taktikusa igen nagy dicsérettel illette az eseményt. „Egy három hetes, kiváló vitorlázásra volt itt lehetőségünk, bár az nyilvánvaló, hogy az esőben nem teljesít a csapatunk elég jól.” – nyilatkozta. – „Azonban minden fantasztikus volt, ezt nem győzöm elégszer ismételni. Ez egy kiváló, de igen küzdelmes nap volt mindkét csapat számára. A vitorlázás és a küzdelem igazán magas fokát sikerült ma hoznunk, és ez az, ami mindenkit vonz, és amit mindenki látni akar.”

 

Louis Vuitton Pacific Series 2010-ben vagy 2011-ben ismét?

Yves Carcelle, a Louis Vuitton Malletier elnöke nem nyilatkozott arról, hogy a jövőben vajon lesz-e ennek a versenynek folytatása. „Jelen pillanatban nem tudjuk, még mit hoz a jövő, most inkább az elmúlt két hétre koncentrálok.” – nyilatkozta Carcelle. – „Fantasztikus sporteseménynek lehettünk itt szemtanúi. A csapatok kiváló ellenfélként tekintettek egymásra, és a küzdelem átlagon felüli volt!”

 

A Louis Vuitton győztese az Emirates

Az Emirates Team New Zealand nyerte a Louis Vuitton Pacific Series bajnokságotA hazai csapat az előző napi kudarc után igencsak formába hozta magát. Barker és taktikusa, Ray Davies már az elején kiváló döntéseket hoztak, amelyek egy kiegyenlített rajt után meghozták az áhított győzelmet. Az Emirates a nap első futamában 29 másodperccel győzte le az Alinghi hajót, ezzel kiegyenlítve a küzdelmet 1:1 állásra. A mindent eldöntő pillanat akkor érkezett, amikor a futam első felében egy balról érkező széláram előnyhöz juttatta a hazai csapatot, akik onnantól biztosan kezükben tartották a győzelmet.

A szél a második futam kezdetére már elérte a 20 csomós sebességet is, és nem látszott, hogy enyhülne. A Barker-Davies páros a rajtnál sikeresen kirekesztette az ellenfelét, akik sikertelenül próbálták őket utolérni. Az Alinghi ezen kívül egy büntetőt is kapott, így a kemény küzdelem ellenére sem sikerült az Emirates előtt célba érniük, ezzel az állás 2:1-re nőtt az Emirates javára. Ezzel az eredménnyel a hazai csapatot már csupán csak egy futamgyőzelem választotta el a végső győzelemtől.

Az Alinghi a harmadik rajtnál kiválóan teljesített. A svájci hajó 23 méterrel hagyta maga mögött a versenytársát, azonban mikor Ed Baird a kikötő felé vette az irányt, az Emirates beérte őket, és a bal oldali irányba kényszerítette őket. Az Alinghi és csapata ezután folyamatos irányváltoztatásokkal próbált kitörni, de az Emirates most is verhetetlen volt, és a fináléban 20 másodpercet vert ellenfelére.
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan remek lehetőséget biztosít, ha lakásvásárláson gondolkozol, hiszen a...

Kereskedő tanfolyam

Kereskedő tanfolyam   A kiskereskedelem mindig is a világgazdaság egyik húzó...

Sail Melbourne

Sail Melbourne vitorlás verseny Az ISAf Sailing World Cup-ot hét különböző országban...

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület...

Szeksztáns

Tengeri csillagászati navigációnál használt tükrös szögmérő.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.