"Emlékgép" – Egy új állandó kiállítás, ami megidézi Veszprém történetét

Kövess minket facebookon!
Főoldal > "Emlékgép" – Egy új állandó kiállítás, ami megidézi Veszprém történetét

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

"Emlékgép" – Egy új állandó kiállítás, ami megidézi Veszprém történetét


2024/02/22
ZH

Február végén nyílik meg az "Emlékgép" című állandó kiállítás Veszprémben, amely interaktív módon kalauzolja el a látogatókat a város gazdag történetében, a Laczkó Dezső Múzeum falai között.

„Emlékgép” című kiállítás nyílik Veszprémben

„Emlékgép” című kiállítás nyílik Veszprémben


Február végén nyílik meg az "Emlékgép" című állandó kiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban, Veszprémben, amely egy interaktív utazásra hívja az érdeklődőket a város gazdag történelmében, a régmúlt időszaktól egészen a rendszerváltásig. A kiállítás a személyes tárgyakon keresztül kínál betekintést Veszprém életébe, így a látogatók nem csak megismerhetik, hanem érzékelhetik is a város történetének hangulatát.


 

 

Kulturális örökség és megújulás


A tárlat megnyitójával egy időben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program értékelése is helyet kapott, ahol Porga Gyula, Veszprém polgármestere kiemelte a város kulturális intézményeinek, így a Laczkó Dezső Múzeum különleges szerepét is. A múzeum nem csupán kívül-belül megújult, de tartalmilag is jelentős előrelépést tett, amit jól példáz a nívós Egry József kiállítás, melyet február 18-ig lehetett megtekinteni.


 

 

A múlt és jövő találkozása


Mike Friderika, a programigazgató beszámolt arról, hogy az EKF év fókuszában a balatoni régió bemutatása állt, amit különféle képzőművészeti programok és kiállítások szemléltettek. Az "Egry 140" kiállítás különösen kiemelkedő volt, ahol Egry József születésének 140. évfordulója alkalmából 140 művét tekinthették meg a látogatók.


 

 

Művészet és közösség Veszprémben 


Péterváry-Szanyi Brigitta, a múzeum igazgatója elmondta, hogy az intézmény az év folyamán nem csak kiállításokkal, hanem művészetterápiás foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal és nyári táborokkal is várta a látogatókat. Az Egry József tárlatot több mint 18 ezer, míg az egyéb kiállításokat összesen 38 ezer érdeklődő tekintette meg, ami jól mutatja a múzeum és a kulturális programok iránti növekvő érdeklődést.

 

 

Új fejezet a veszprémi múzeum életében


Az épület százéves történetében a tavalyi teljes megújulás jelentős mérföldkő volt, és a 2024-es év további izgalmas kiállításokkal ígérkezik. Négy vendég- és három saját kiállítás várja a látogatókat, így a múzeum továbbra is fontos szerepet tölt be Veszprém kulturális életében.

 

Az "Emlékgép" kiállítás nem csupán egy újabb tárlat a városban, hanem egy interaktív kapu Veszprém múltjába, amely lehetőséget ad a látogatóknak, hogy mélyebben megértsék és felfedezzék a város történelmét és kultúráját. Az új kiállítás és a múzeum megújulása is hozzájárul Veszprém kulturális örökségének megőrzéséhez és a jövő generációi számára való továbbadásához.
 


Balaton érdekesség hír kultúra luxusKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kávéház Budapest

Sokan nem tudják, de kis hazánkban található a Világ Legszebb Kávéháza! Ezen legendás...

Ketch vitorlás

            ...

Balatongyörök Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a DR Zrt. csónakkikötője. Saját...

Tükör

Tükörnek nevezzük a hajók hátsú síkját.

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.