notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Endeavour

hirdetes

Endeavour

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Endeavour a kedvenc jachtjaim egyike, ha nem is “A kedvenc”, néhány okból: először is ő egy J típusú jacht - amiből csak néhány épült. Ez a típus jelentette a csúcsok csúcsát a jacht tervezésben a második világháború előtt, és szakmai értelemben azóta is osztályon felüli.

Endeavour

Ezek a jachtok minden szempontból extrémek voltak, és olyan technológiákat követeltek meg, amik akkor még gyerekcipőben jártak. Nagyon jártasnak kellett lenni, hogy egy ilyet elvezess, de bizony ahhoz is, hogy építs egyet. Az Endeavour meggyőződésem szerint a legszebb, amit ezek közül építettek. A letisztultsága kiváló, és azt hiszem a fedélzetív alakja egy leheletnyit jobb mint bármelyik másiké, beleértve a Velshedát is (ugyanazon tervezőtől).

 


Az Endeavourt Charles Nicholson tervezte 1933-ban, és beneveztek vele ’34-ben az Amerika Kupára. Mindenki tudta, hogy gyorsabb volt, mint a címvédő Rainbow, és meg is nyerte az első két versenyt, de aztán az ügyesebb irányítás miatt végül megnyerték az amerikaiak.

hirdetes

Sokak képzeletét rabul ejtette, beleértve, szerencsére Elizabeth Meyert, aki megszerezte a jachtot a hetvenes években, és újraépítette - majdnem a semmiből. Talán még van rajta az eredeti lemezekből, de a hajótestet újraépítették az Egyesült Királyságban, és elvitték a Royal Huisman Shipyardra kipofozni. Belülről, amit John Munford 2 tervezett, gyönyörű - egyértelműen nem az, ami eredetileg passzolt, amikor még egy pusztán versenyhajó volt a harmincas években, de Munford olyat alkotott, ami teljes mértékig illeszkedik.

hirdetes

 


 

Az Endeavour nem egy praktikus jacht, csak megfelelő körülmények között lehet vízre szállni vele, és elég nagy legénységre van szükség a megversenyeztetésére, és egy ilyen típusú jacht karbantartása nem egy olcsó mulatság. Azonban könnyed vitorlázási teljesítményre, romantikus vonzerőre, és szépségre felülmúlhatatlan.

 

 

Forrás:http://www.superyachtworld.com/yachts/the-most-beautiful-superyachts-ever-built/?pid=361

DATA: Year: 1934 LOA: 39.6 m Builder: Camper & Nicholson Exterior: C & N
Interior: C & N

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 237

Átlagos értékelés: 5.0

hajó tenger,óceán