Az V. Építők Vitorlás Kupája - 2010

Kövess minket facebookon!
Főoldal > V. Építők Vitorlás Kupája beszámoló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

V. Építők Vitorlás Kupája beszámoló


2010/09/16

Forrás: www.byc.hu

Az ötödik Építők Vitorlás Kupája regattán 2010. szeptember 10-én Balatonfüreden, minden eddiginél nagyobb számban jelentek meg a magyarországi építőipari vállalkozások képviselői. 27 cég, 37 csapatának, 290 versenyzője szállt hajóba, és dacolva a zord időjárással, derekasan helytálltak. Köszönjük a támogató részvételt, minden cégnek. Lelkesen és elszántan érkeztek péntek reggel a csapatok a Balatonfüredi Yacht Club kikötőjébe, ahol a rendezők ebben az esztendőben a magyar vitorlázás hőskorát, a 30-as, 40-es éveket szerették volna megidézni. Azt az időszakot, amikor az első Kékszalag versenyt rendezték, amikor megépítették az azóta is csodálatos és verhetetlen Nemer II-t., és a Siroccot. A  megnyitót követő kormányos értekezlet után minden csapat hajóba szállt, és megkezdődött a versenyprogram.  Borult, esős időben, 12 fokban, 16-20 csomós É-ÉNY-i szélben egy gyors és kihívásokkal teli túrafutamot teljesítettek a Balatonfüred – Csopak – Tihany - Balatonfüred távon.

Építők Vitorlás Kupája

 

 

 

 

 

 

 

 

A Magyar Építők Zrt. csapata vihette haza  az
V. Építők Vitorlás Kupáját 2010-ben

 

 

Abszolút végeredmény - Nemere II a befutó

Az idei évben az abszolút befutási sorrend alapján is értékelték a csapatokat. A győzelmet Balatonfüred Város Önkormányzatának egysége szerezte meg, éppen a legendás  Nemere II-vel (Láng Róbert). A második helyen a Strabag MML Kft. (Vermesy Sándor) végzett, az X35-ös Admiral-X hajóval, a harmadik hely a Magyar Építő Zrt-nek (Litkey Farkas) jutott egy J24-essel. A túraversenyt YS kategóriában a Magyar Építő Zrt. nyerte meg, a dobogó második fokára a SAILnekeresztve (Nagy R Attila) csapata állhatott.  A harmadik hely az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt-nek (Rauschenberger Miklós)  jutott. A futam után partra szálltak a csapatok, ahol forralt bor, meleg tea, majd bőséges ebéd várta őket.

Délutáni futamok - J24, Bavaria 32 Cruiser, Nautic, Balaton 295-ös hajókkal

A délutáni vízre szállásnál kiderült, hogy az erős szél, és az eső ellenére senkinek sem  ment el a kedve a vitorlázástól. Meglátszott, hogy a csapatok a magyar építőipar kíméletlen versenypályájáról érkeztek Füredre. Két pályafutamot kellett teljesíteni a versenyzőknek. Szerencsére a rajtra már kitisztult az ég, az eső elállt és jó szélben két szép futamot vitorláztak az egységek.  Az építőipari kivitelező cégek J24-es hajókkal indultak, őket követték az anyaggyártók, beszállítók és támogatók Bavaria 32 Cruiser, Nautic, Balaton 295-ös hajókkal, akiket YS rendszerben  értékeltek.

Kivitelezők pályaversenye

A kivitelezők első futamában a SAILnekeresztve (Nagy R Attila)  csapat győzedelmeskedett, a Magyar Építő Zrt. (Litkey Farkas) és a Swietelsky Kft. (Makai Gábor) előtt. A második futamban helyet cseréltek a csapatok, és a Magyar Építő Zrt. csapata szelte át a célvonalat elsőként,  mögötte a Swietelsky Kft., harmadikként pedig a SAILnekeresztve. A J24-es pályaversenyt így összetettben a Magyar Építő Zrt. nyerte, az ezüstérem a SAILnekeresztve egységnek jutott, a harmadik a Swietelsky Kft lett.

YS pályaverseny

Az anyaggyártók, beszállítók és támogatók YS  pályaversenyét két első hellyel a PQS International (Gál Pál) csapata nyerte. A második helyen  végzett a Mapei (Litkey Bence), a harmadik pedig a Hercsel Kft 2-es csapata (Baráth László) lett.

Bavaria 32 Cruiser osztály

Az Építők Vitorlás Kupája versenyen belül külön is értékelték a Bavaria 32 Cruiser hajókat. A Pannon Yacht Charter Kupát a Persecutor Kft (Varga Lajos) csapata nyerte.  Az ezüstérmet a Creaton (Kovács Tamás) szerezte meg, a bronzéremnek pedig a Layher (Mészáros Mátyás)  örülhetett.

Összetett versenyeredmény

Az Építők Vitorlás Kupájának összetett versenyét immáron negyedszer a Magyar Építő Zrt. hódította el. (Litkey Farkas, Joó Kálmán, Ormándlaki Áron, Joó Kristóf) Joó Kálmán csapatvezető nem bízta a véletlenre, mert idén is a kilencszeres Kékszalag győztest, a 2010. évi J24-es bajnokot, Litkey Farkast kérte fel kormányosnak. A második helyen a SAILnekeresztve csapat végzett. Ők (Nagy R Attila, Reményik Kálmán, Boros Péter, Boros Balázs, Benyó Balázs) az elmúlt években még más csapatokban vettek részt ezen a versenyen, de soha nem voltak még ilyen sikeresek, mint ebben az új felállásban. A harmadik helyen pedig az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. egysége (Rauschenberger Miklós, Belle Örs, Peter Perz, Knoll Miklós, Mezei Marcell) végzett. Ebben a csapatban is sokszoros Magyar Bajnok vitorlázók ültek.
A rendezők, a támogatók felajánlásaiból számtalan értékes különdíjat is kioszthattak. A Westport jóvoltából Magyar Nagyhajós Tengeri Bajnokság részvételi lehetőséget kapott 2 egység is, egy másik csapat X-35 próbavitorlázást nyert, egy harmadik pedig komoly kedvezményekkel vásárolhatott vitorlás cipőket. A Vega Yachtsport Kft. vitorlás oktatást ajánlott fel az összetett verseny utolsó helyezettjének, és túravitorlázást egy másik csapatnak. A Balatonfüredi Önkormányzat pedig a legsportszerűbb csapatot jutalmazta. A rendezvény szakmai médiatámogatója a Magyar Építő Fórum volt, aki külön melléklettel lepte meg a résztvevőket, a füredi Clubhotel Imola pedig minden csapatnak komoly kedvezménnyel ajánlotta fel céges rendezvényekre a szállodáját.

A kupa záróestje

Az Építők Vitorlás Kupája esti parti programja ízletes pálinka kóstolóval kezdődött az Agárdi Pálinka jóvoltából, de a Koronczai Pincészet borai is igazán jól fogytak az este. A vacsora után egy rendhagyó divatbemutató szórakoztatta az egybegyűlteket. A bőséges vacsora után a 30-as évek fürdőruha divatját mutatta be hét csodálatos ifjú hölgy, akik nem mellesleg a magyarországi  szépségverseny a Királynő választás döntősei voltak. Ők kicsit fáztak a 16 C fokban, de a nézőket kellően bemelegítette a bemutató, ahol a fürdőruhák után a 30-as, 40-es évek viseletében, Charleston ruhákban vonultak fel a modellek. A díjkiosztó után a Group’n’Swing zenekar fergeteges zenés-táncos koncertjére pedig táncra perdültek a magyar építőipar jelenlévő képviselői. És sokáig szólt a zene…


Ismét köszönet  a résztvevőknek és a támogatóknak, hogy jelenlétükkel és támogatásukkal hozzájárultak a Balatonfüredi Yacht Club ifjú tehetséges vitorlázóinak a sikereihez. Akik egyébként nem mellesleg az Építők Vitorlás Kupájával egyidőben rendezett Magyar Bajnokságon számtalan aranyérmet és helyezéseket gyűjtöttek. Nevükben is köszönjük a részvételt és a támogatást!


Eredmények:

 

forrás : BYC

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt...

Fonyód - Keresztes György Kikötő (Hajóállomás BH Zrt)

A Fonyódi Keresztes György Kikötő tudnivalói: A Balaton nyugati medencéjének déli...

Vorlieck

A vorlieck a nagyvitorla (Gross) első éle.

Fénymásoló bérlés

Nagyobb összegű beruházás és hitelfelvétel nélkül olyan készüléket használhat, ha a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.