Erdélyi Gyilkos-tó

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A gyönyörű Gyilkos-tó

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A gyönyörű Gyilkos-tó


2023/12/30

Frissítve: 2024/04/17
Frissítette: ZH

Félelmetes a neve, de maximum a jövőjétől kell félni: megnéztük a Gyilkos-tavat Erdélyben és mint mindig, most is elállta lélegeztünk tőle. Szerencsére a látogatást megtudtuk örökíteni a Sony által, akik rendelkezésünkre bocsátották egyik csúcsterméküket, egy  HX90 fényképezőgépet, így mindneki első osztályú minőségben láthatja azt, ami mi átéltünk. Jó szórakozást hozzá!

Utazás a Gyilkos-tóhoz

A legendás Gyilkos-tó felfedezése

Fontos dolog az utazás, a Gyilkos-tó pedig kötelező programnak számít mindnekinek, aki Erdélybe látogat. Mi már jó párszor megettük az utat oda és a lélegzetünk mindig elakad tőle. A hely maga a csoda. Nem mondható el ez ugyanakkor az útról, ami sajnos évről-évre egyre rosszabb. Az idei évben Pünkösdkor látogattunk el oda, ami azt eredményezte, hogy nagyon sok emberrel találkoztunk ott. 

 

 

A Gyilkos-tó lgendája

Maga a tó  egy természetes torlasztó a Hagymás-hegységben, a Keleti-Kárpátokban, Hargita megye északkeleti részén. 1837-ben keletkezett egy közeli hegyről lecsúszó törmelék következtében. Természetesen a legendák nem így szólnak. Aszerint  Fazekas Eszter és az ő tragédiájának eredményeként keletkezett.

 

Aggasztó jövőkép a Gykos-tóval kapcsolatban

A lényeg azonban az, hogy van és ami létezik, az maga a csoda. Reméljük, hogy ezt még sok-sok évig elmondhatjuk, hiszen a helyiek szerint a nem megfeleő kezelés és az egyre csökkenő utánpótlás miatt pár évtizeden belül teljesen elfog tűnni a tó. 

Aki nem járt még ott, az nyugotan kézülhet úgy, hogy egy kellemes egy órás sétával körbejárható a tó. A terep csak a séta végén megterhelő, ott azonban a figyelem sem árt.Természtetsen a figyelmes román parkolóőrök itt is elkérnek egy óráért 10 lejt az embertől. 

 

 

 

Rossz az út a Békás-szoroshoz

Mindenképpen szerettünk volna ellátogatni a nem messze lévő Békás-szoroshoz is, de sajnos olyan méretű volt a káosz, a forgalom és sajnos olyan mértékben romlott le az út minősége, hogy nem mertük megkockáztatni. Majd legközelebb. Mert az biztos, hogy még visszatérünk ide. Lehetőleg úgy, hogy nincs itt ekkora tömeg. Mert úgy az igazi.

 

A következő oldalon is mutatunk fantasztikus képeket a tóról!

 

 

 

 

 

 

 

 

Készítette: TÓTH PÁL, Sony HX90-es fényképezőgéppel


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz.

BYC

A Balatonfüredi Yacht Club   A BYC  Klub története Az angol...

Óvózászló

Piros zászló, mellyel versenyen jelezzük az ellenünk szabálytalankodó hajó és a zsûri...

Légszekrény

Légszekrény - kishajókba épített kamrák, amik boruláskor nem engedik a hajót elsüllyedni
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.