Erdélyi Gyilkos-tó

hirdetes

A gyönyörű Gyilkos-tó

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Félelmetes a neve, de maximum a jövőjétől kell félni: megnéztük a Gyilkos-tavat Erdélyben és mint mindig, most is elállta lélegeztünk tőle. Szerencsére a látogatást megtudtuk örökíteni a Sony által, akik rendelkezésünkre bocsátották egyik csúcsterméküket, egy  HX90 fényképezőgépet, így mindneki első osztályú minőségben láthatja azt, ami mi átéltünk. Jó szórakozást hozzá!

Utazás a Gyilkos-tóhoz

Fontos dolog az utazás, a Gyilkos-tó pedig kötelező programnak számít mindnekinek, aki Erdélybe látogat. Mi már jó párszor megettük az utat oda és a lélegzetünk mindig elakad tőle. A hely maga a csoda. Nem mondható el ez ugyanakkor az útról, ami sajnos évről-évre egyre rosszabb. Az idei évben Pünkösdkor látogattunk el oda, ami azt eredményezte, hogy nagyon sok emberrel találkoztunk ott. 

 

 

Maga a tó  egy természetes torlasztó a Hagymás-hegységben, a Keleti-Kárpátokban, Hargita megye északkeleti részén. 1837-ben keletkezett egy közeli hegyről lecsúszó törmelék következtében. Természetesen a legendák nem így szólnak. Aszerint  Fazekas Eszter és az ő tragédiájának eredményeként keletkezett.

hirdetes

 

 

A lényeg azonban az, hogy van és ami létezik, az maga a csoda. Reméljük, hogy ezt még sok-sok évig elmondhatjuk, hiszen a helyiek szerint a nem megfeleő kezelés és az egyre csökkenő utánpótlás miatt pár évtizeden belül teljesen elfog tűnni a tó. 

 

Utazás a Gyilkos-tóhoz

Aki nem járt még ott, az nyugotan kézülhet úgy, hogy egy kellemes egy órás sétával körbejárható a tó. A terep csak a séta végén megterhelő, ott azonban a figyelem sem árt.Természtetsen a figyelmes román parkolóőrök itt is elkérnek egy óráért 10 lejt az embertől. 

hirdetes

 

 

 

Mindenképpen szerettünk volna ellátogatni a nem messze lévő Békás-szoroshoz is, de sajnos olyan méretű volt a káosz, a forgalom és sajnos olyan mértékben romlott le az út minősége, hogy nem mertük megkockáztatni. Majd legközelebb. Mert az biztos, hogy még visszatérünk ide. Lehetőleg úgy, hogy nincs itt ekkora tömeg. Mert úgy az igazi.

 

A következő oldalon is mutatunk fantasztikus képeket a tóról!

 

 

Utazás a Gyilkos-tóhoz

 

 

 

 

 

 

Készítette: TÓTH PÁL, Sony HX90-es fényképezőgéppel

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Bal csapás

A hajó balcsapáson halad, ha a vitorlába "balról csap" bele a szél. Versenyben a... Tovább

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes