notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Gyilkos-tó és a Békás-szoros - Erdély legkülönlegesebb tájai

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Erdély legkülönlegesebb tájai: a Gyilkos-tó és a Békás-szoros

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Erdély legkülönlegesebb tájai: a Gyilkos-tó és a Békás-szoros


2014/11/06
Petra

Forrás: Érdekesvilág

Erdélyben számtalan gyönyörű hely található, különösen a hegyekben, amik olyan szépséggel rendelkeznek, hogy aki egyszer ellátogat oda, biztos soha nem fogja elfelejteni ezeket a havas tájakat. Erdély két legérdekesebb helye a Gyilkos-tó és a Békás-szoros.

Erdély
Ez a különleges hely Hargita megyében található a Békás-patak és az Aranyos-Beszterce folyók találkozásánál. A hely azért számít ritkaságnak egész Európában, mert ez a kontinens egyik leghosszabb szurdokvölgye, aminek hossza legalább 5 kilométer. A szurdokvölgyet szinte függőleges, csupasz mészkősziklák határolják, amik legalább 200-300 méter magasak és rendkívül vadregényessé teszik a tájat. Az ember szinte már egy Tolkien-regényben érzi magát. A szurdoknak három része van: a Pokol kapuja, a Pokol tornáca és a Pokol torka. Ezek nem valami biztató nevek, viszont a hely maga nagyon szép.

Erdély

Az Oltár-kő a Békás szoros legfeltűnőbb része, lehetetlen nem észrevenni. A tetején láthatunk egy keresztet is, ami 1995-ben került oda. A szikla megmászása egyébként igazi kihívás, de aki vállalkozik rá, az a legszebb sziklamászó környezeten haladhat végig. Ennek a hegynek története van, legalábbis a meghódításának, ugyanis rengetegen próbálták megmászni ezt a hegyet még az 1930-as évek előtt különböző országokból, de mégis két erdélyi szász hegymászónak sikerült először felérniük a csúcsára 1934-ben. Az első magyar, aki meghódította ezt a hegyet 1941-ben, Kreisz Sándor volt.

Erdély

A gyilkos-tó szintén Hargita megyében található, a Hagymás-hegységben. A tó majdnem 1000 kilométer magasan húzódik a hegyek között, viszont nincs ott túl régóta, mert majdnem 200 éve, pontosan 1837-ben jött létre egy fölcsuszamlás következtében. Bár a tó gyönyörű, a neve viszont egy csöppet se biztató, ennek pedig van vakóságalapja a néphagyományban. Úgy tartják, hogy amikor a tó keletkezett és feltöltődött, akkor rengeteg nyáj és pásztor vesztette életét, mert nem volt idejük felkészülni és elmenekülni.

Erdély

Erdélyben rengeteg különleges hely található; a Gyilkos-tó és a Békás-szoros csak két szép hely a sok közül. Erdélyt 1920-ban csatolták el tőlünk és ahogy végignézünk ezeken a tájakon, rá kell jönnünk, hogy hatalmas veszteség ért minket.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Avatar

Avatar vitorlás hajó bemutatása Az Avatar egy 2007-es évjáratú, Nautic 12 Racer...

Almádi Öreghegy Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Öreghegyi kikötő....

gyógyszerkiadó

gyógyszerkiadó szakasszisztens tanfolyam

Stopper

Stopper: kötélfogó

Antiallergén matrac

Vajon miért érdemes antiallergén matracot vásárolni?   Ha téged is állandó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.