Érdi Mária már nem csalódott, és már Párizsra gondol- Érdi Mária olimpiai nyilatkozata

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Érdi Mária már nem csalódott, és már Párizsra gondol

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Érdi Mária már nem csalódott, és már Párizsra gondol


2021/08/06
VN

Érdi Mária a tokiói olimpián a 13. helyen zárt a Laser Radial hajóosztályban. A többszörös korosztályos világbajnok vitorlásversenyző úgy gondolja, hogy bár előzetesen jobb eredményre számított, összességében nincs oka csalódottságra. Nézzük mit mondott ő olimpiai szerepléséről és mit mondtak mások. Már itt az elején szeretnénk neki, és valamennyi sportolónak szívből gratulálni!

Érdi Mária olimpia 2020

Érdi Mária nem csalódott az Olimpiai eredményével

„Tizenharmadik lettem. Persze szerettem volna futamot nyerni, bejutni az éremfutamba, de ez most ennyire volt elég. Hosszú, fárasztó időszak zárult le, egy picit meg is könnyebbültem, a cél mostantól az, hogy regenerálódjak, rendbe hozassam a derekam, és újult erővel kezdjem el az újabb ciklust. Azt a ciklust, amely végén Párizsban bízom benne, hogy jobb eredményt produkálok.” – értékelt Érdi Mária.

 

Sara Winter edző szerint Érdi Máriának van még ideje arra, hogy a legjobbak élmezőnyében maradandót alkosson. „Már most is ott van a legjobbak között, de ugyanakkor nagyon fiatal. Ha megnézzük a TOP 13-at, akkor látszik, hogy ő a legfiatalabb ebben a társaságban.” – hívta fel a figyelmet Sara Winter.

 

Kelemen Tamás: tisztes helytállás Érdi és Vadnai szereplése

Látni kell, hogy a vitorlázásra is igaz, ami sok más sportágra, hogy itt mindenki nagyon odateszi magát, nemcsak a versenyzők, hanem a támogatói csapat tagjai is. Amit meg lehet oldani egy Európa-bajnokságon, egy világbajnokságon vagy egy világkupán, az egy olimpián nem mindig sikerül, ebben Magyarország még nem tart ott, ahol a legjobbak. De emelt fővel távozhat mindkét versenyző, nagyon szoros volt a mezőny, nüánszok döntöttek" - nyilatkozott Kelemen Tamás az MTI-nek.
   

 

Kiemelte Érdi Mária és Vadnai Benjamin is az első húszban vitorlázott, vb-érmeseket, tradicionális vitorlás nemzetek képviselőit előzték meg. "Nyilván mindkettőjüknél benne maradtak pontok, Mária a 6-8. helyen végezhetett volna, ha minden összejön, Benjamin pedig a tizedik hely körül. Mint sportolók, jól vitorláztak, mindent megtettek. Látni kell, hogy ebben a mezőnyben alig akad rajtunk kívül olyan ország, amelynek nincs tengerpartja" - hangsúlyozta.
   

 

Kelemen Tamás nagyon tisztes helytállásnak nevezte mindkét versenyző teljesítményét, jelezve, fiatal vitorlázókról van szó, akiknek felfelé ível a karrierjük. "A következő olimpián már odaérhetnek a mezőny elejére, ahogy most Zsombor" - tette hozzá. Érdi Mária a 13. lett Laser Radialban, Vadnai Benjamin pedig a 18. helyen végzett Laser Standardban a tokiói olimpián. A világbajnok Berecz Zsombor pedig sporttörénelmet írt azzal, hogy elhozta nekünk a finndingbi ezüsérmét.


érdekesség hajó hír sport tenger, óceán verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...

Csacsihal

Mi az a csacsihal?   Lásd hekk.

Barográf

Barográf: A légnyomás értékeit, változásait folyamatosan feljegyző barométer.

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába...

Cleat

Ugyanaz a jelentése, mint a Clemmnek: kötélszorító.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.