Európa érintetlen paradicsomai

hirdetes

Európa érintetlen paradicsomai

tp
hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Európa a második legkisebb kontinens a Földön, de népsűrűségét tekintve a leglakottabb. Ezernyi látnivaló, rengeteg izgalmas hely, melyekre özönlenek a turisták. Szinte bárhova megy az ember, ott biztos, hogy belefut olyanokba, akik kirándulni, nézelődni mentek az adott környékre. 

Fantasztikus helyek a kontinensről

Vannak azonban még olyan helyek a földrészen, ahol nem ez a jellemző. Használhatnánk persze az érintetlen paradicsom jelzőt is, de az egy kicsit túlzás lenne. Vitathatatlan viszont, hogy ezeken a helyeken nem botlik bele az ember az ember csoportokba, akik a kis zászlós idegenvezetőt, fényképezőgépek kattintgatása közepette, szájtátva követik.

 

 

Nézzük meg tehát Európa fehér foltjait, melyekre a csodálatos, vagy a fantasztikus nem egészen kifejező jelző. Nézzük meg inkább a képeket, melyektől talán még mi is kedvet kapunk!

Fantasztikus helyek a kontinensről

Kezdjük is Albarracínnel, egy apró kis településsel Spanyolországban. Szűk utcák, romos falak, gyönyörű épületek. Mindössze 1049-en laknak itt, így biztosan nem kell a tömegtől tartanunk.

 

Az Azori-szigetek. Néhány éve a magyar köztudatban hajlamos volt ez a hely, mint szitokszó megjelenni, azonban szerencsére egyrészt ez már elmúlt, más részt pedig felesleges is, hiszen a kinézetével, a környezetével rögtön maga mellé állítja az embereket. Portugáliához közel van ez a hegyekkel, völgyekkel, tavakkal, vízesésekkel tarkított fantasztikus hely.

hirdetes

 

 

 

Fantasztikus helyek a kontinensről

 

Nézzünk most meg még egy szomszédos országot. Ukrajna és Románia között található. Bukovina történelmi régió Kelet-Európában, amely a mai Románia és Ukrajna között van felosztva. Önállósággal soha nem rendelkezett, mindig valamely államnak volt a része. A festői táj mellett már csak a monostorok, templomok és évszázados freskók látványa a csodálatosabb.

 

Most a tengerek szerelmeseinek is kedvezünk egy kicsit. Horvátország ugye tele van millió kis szigettel. Egyik Palagružat, melyet nagyon nehéz ugyan megközelíteni, de a búvárok egyik kedvenc helye. Ezeken az eldugott fürdőző helyeken nyáron sem lesz tömeg. 

hirdetes

 

 

 

Fantasztikus helyek a kontinensről

 

Nem kell messzire mennünk, ha látni akarunk csodát közel a hazánkhoz. Nemrég még háború zajlott Boszniában, szerencsére a helyzet manapság már normalizálódott. Blagaja (mert hogy erről a helyről van szó) egy parányi falu Bosznia Hercegovinában Első számú látványossága a Blagaja Tekke.Ez tulajdonképpen egy monostor, ami a Buna folyóra néz.

 

Most következzen egy egész ország. Nem kell valami nagy dologra gondolni és ez sincsen olyan messze tőlünk. Lichteinstein Ausztria és Svájc között fekszik, fantasztikus környezetben. Fővárosa Vaduz, lakosainak a száma 37000, területe pedig 160 négyzetkilométer (harmada egy Debrecen méretű városnak). Jellemzői kristálytiszta tavak, óriási erdők, ősi várak és hegyek.

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

túra utazás

Szótár

Cápafog

A cápafog az árbocra szerelt fogas fémszerelvény, mely a vitorlafelhúzók fémcsatjának... Tovább

Mesterházy-Nagy Ákos

Mesterházy-Nagy Ákos (Piri) életrajz Mesterházy-Nagy Ákos 1988-ban született és... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes