Európa érintetlen paradicsomai

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Európa érintetlen paradicsomai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Európa érintetlen paradicsomai


2017/01/26
tp

Európa a második legkisebb kontinens a Földön, de népsűrűségét tekintve a leglakottabb. Ezernyi látnivaló, rengeteg izgalmas hely, melyekre özönlenek a turisták. Szinte bárhova megy az ember, ott biztos, hogy belefut olyanokba, akik kirándulni, nézelődni mentek az adott környékre. 

Fantasztikus helyek a kontinensről

Vannak azonban még olyan helyek a földrészen, ahol nem ez a jellemző. Használhatnánk persze az érintetlen paradicsom jelzőt is, de az egy kicsit túlzás lenne. Vitathatatlan viszont, hogy ezeken a helyeken nem botlik bele az ember az ember csoportokba, akik a kis zászlós idegenvezetőt, fényképezőgépek kattintgatása közepette, szájtátva követik.

 

 

Nézzük meg tehát Európa fehér foltjait, melyekre a csodálatos, vagy a fantasztikus nem egészen kifejező jelző. Nézzük meg inkább a képeket, melyektől talán még mi is kedvet kapunk!

Fantasztikus helyek a kontinensről

Kezdjük is Albarracínnel, egy apró kis településsel Spanyolországban. Szűk utcák, romos falak, gyönyörű épületek. Mindössze 1049-en laknak itt, így biztosan nem kell a tömegtől tartanunk.

 

Az Azori-szigetek. Néhány éve a magyar köztudatban hajlamos volt ez a hely, mint szitokszó megjelenni, azonban szerencsére egyrészt ez már elmúlt, más részt pedig felesleges is, hiszen a kinézetével, a környezetével rögtön maga mellé állítja az embereket. Portugáliához közel van ez a hegyekkel, völgyekkel, tavakkal, vízesésekkel tarkított fantasztikus hely.

 

 

 

Fantasztikus helyek a kontinensről

 

Nézzünk most meg még egy szomszédos országot. Ukrajna és Románia között található. Bukovina történelmi régió Kelet-Európában, amely a mai Románia és Ukrajna között van felosztva. Önállósággal soha nem rendelkezett, mindig valamely államnak volt a része. A festői táj mellett már csak a monostorok, templomok és évszázados freskók látványa a csodálatosabb.

 

Most a tengerek szerelmeseinek is kedvezünk egy kicsit. Horvátország ugye tele van millió kis szigettel. Egyik Palagružat, melyet nagyon nehéz ugyan megközelíteni, de a búvárok egyik kedvenc helye. Ezeken az eldugott fürdőző helyeken nyáron sem lesz tömeg. 

 

 

 

Fantasztikus helyek a kontinensről

 

Nem kell messzire mennünk, ha látni akarunk csodát közel a hazánkhoz. Nemrég még háború zajlott Boszniában, szerencsére a helyzet manapság már normalizálódott. Blagaja (mert hogy erről a helyről van szó) egy parányi falu Bosznia Hercegovinában Első számú látványossága a Blagaja Tekke.Ez tulajdonképpen egy monostor, ami a Buna folyóra néz.

 

Most következzen egy egész ország. Nem kell valami nagy dologra gondolni és ez sincsen olyan messze tőlünk. Lichteinstein Ausztria és Svájc között fekszik, fantasztikus környezetben. Fővárosa Vaduz, lakosainak a száma 37000, területe pedig 160 négyzetkilométer (harmada egy Debrecen méretű városnak). Jellemzői kristálytiszta tavak, óriási erdők, ősi várak és hegyek.

 

 

 


túra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Niederholer

Niederholer - a spinnaker bumot lefeszítõ kötél

Bolcni

A bolcni jelentése csapszeg.

Business formal

Manapság egyre több helyen találkozhatunk a dress code fogalmával, bár tény, hogy ezzel...

Koloska Marina Balatonfüred

Koloska Marina Balatonfüred A Koloska Marina kikötőt a Paksi Atomerőmű RT....

árboc

A hajó fedélzetén, a hosszanti tengelyen helyezkedik el. Hosszú, általában fa vagy alumínium...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.