Érkezik a farsang, a bálok időszaka!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Karácsony után érkezik a báli szezon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Karácsony után érkezik a báli szezon


2018/11/27

A Karácsony a szeretet, és az öröm ünnepe, a Farsang pedig a tél túléléséé. A színeké, a zenéé, és a maszkoké. Ilyenkor elűzzük a telet, s felkészülünk a tavaszra. Az élet megújul, s valami új veszi kezdetét... 

Farsangi báli szezon

A Farsang hivatalosan a vízkereszt napján, azaz január 6-án kezdődik, s egészen hamvazó szerdáig tart.

Bizonyos források szerint hagyománya csaknem ötezer évre nyúlik vissza, amikor is Dionüszoszt, a bor és mámor istenét ünnepelték az emberek. Később ebből az ünnepből alakultak ki az athéni vígjátékok is. 

 

Az akkori álarcos felvonulások, és a karneváli forgatag hangulata máig fennmaradt, s  a két leghíresebb ilyen rendezvény a minden évben nagy sikernek örvendő Riói - és Velencei Karnevál. 

 

A Farsang azonban nem csak a tél elűzéséről, hanem mindezzel párhuzamosan a mulatságokról, vigadalmakról, és az úri lakomákról is szól, s kiemelt pontja a "farsang farka", vagyis az utolsó három nap, mely a legnagyobb jelentőséggel bír a teljes időszak tekintetében. Ez az időszak a karnevélok ideje világszerte. 

 

Hazánkban az egyik legkiemelkedőbb farsangi esemény a mohácsi Busójárás, melynek történelmi vonulata is van. Az álarcba és állatbőrbe öltözött, kolompokkal és szerszámokkal felszerelkezett busók ugyanis efféle rémisztgetéssel és hangzavar keltéssel igyekeztek kiűzni területükről az ellenséget. 

 

A mohácsi hagyományokon kívül azonban szinte minden településen megünneplik a Farsangot kisebb-nagyobb álarcos bálokkal, felvonulásokkal, vidám mulatsággal. 

 

Egyre elterjedtebbek a beöltözős bulik a céges rendezvények életében is. 

 

A Farsang hangulatához vidám társaság, finom falatok, színes maskarák, és egy jó helyszín szükséges, ahol zavartalanul mehet az ének és a tánc egészen hajnalig, ahogyan a korabeli bálokban is! 

 

Szervezd meg Te is 2019 legjobb farsangi bálját, s találd meg hozzá a tökéletes rendezvényhelyszínt, a legjobb csapatot, és természetesen a legklasszabb jelmezt, amivel villanthatsz majd a buliban! 

 

Ha exkluzív rendezvényhelyszínt keresel a 2019-es céges farsangi buli számára, akkor érdemes megismerned a Zsidai Csoport helyszíneit! 

 

Űzd el a telet, és kezdj új életet! 

 

Ne feledd! Az Advent a várakozás ideje, a Karácsony az öröm ünnepe, a Farsang pedig valami újnak a kezdete! 

 


érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Pütting

A pütting nem más, mint a hajókon a vantni rögzítő verete.

Sunfish vitorlás hajó

            ...

Szeksztáns

Tengeri csillagászati navigációnál használt tükrös szögmérő.

Dinamikus dőlés

Az oldalt csúszó hajón a tőkesúly vagy az uszony a menetiránnyal szöget zár be, emiatt a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.