Érkezik a farsang, a bálok időszaka!

Karácsony után érkezik a báli szezon!

vitorlazas.hu
hirdetes

A Karácsony a szeretet, és az öröm ünnepe, a Farsang pedig a tél túléléséé. A színeké, a zenéé, és a maszkoké. Ilyenkor elűzzük a telet, s felkészülünk a tavaszra. Az élet megújul, s valami új veszi kezdetét... 

Farsangi báli szezon

A Farsang hivatalosan a vízkereszt napján, azaz január 6-án kezdődik, s egészen hamvazó szerdáig tart.

 

Bizonyos források szerint hagyománya csaknem ötezer évre nyúlik vissza, amikor is Dionüszoszt, a bor és mámor istenét ünnepelték az emberek. Később ebből az ünnepből alakultak ki az athéni vígjátékok is. 

 

Az akkori álarcos felvonulások, és a karneváli forgatag hangulata máig fennmaradt, s  a két leghíresebb ilyen rendezvény a minden évben nagy sikernek örvendő Riói - és Velencei Karnevál. 

 

A Farsang azonban nem csak a tél elűzéséről, hanem mindezzel párhuzamosan a mulatságokról, vigadalmakról, és az úri lakomákról is szól, s kiemelt pontja a "farsang farka", vagyis az utolsó három nap, mely a legnagyobb jelentőséggel bír a teljes időszak tekintetében. Ez az időszak a karnevélok ideje világszerte. 

 

hirdetes

Hazánkban az egyik legkiemelkedőbb farsangi esemény a mohácsi Busójárás, melynek történelmi vonulata is van. Az álarcba és állatbőrbe öltözött, kolompokkal és szerszámokkal felszerelkezett busók ugyanis efféle rémisztgetéssel és hangzavar keltéssel igyekeztek kiűzni területükről az ellenséget. 

 

A mohácsi hagyományokon kívül azonban szinte minden településen megünneplik a Farsangot kisebb-nagyobb álarcos bálokkal, felvonulásokkal, vidám mulatsággal. 

 

Egyre elterjedtebbek a beöltözős bulik a céges rendezvények életében is. 

 

hirdetes

A Farsang hangulatához vidám társaság, finom falatok, színes maskarák, és egy jó helyszín szükséges, ahol zavartalanul mehet az ének és a tánc egészen hajnalig, ahogyan a korabeli bálokban is! 

 

Szervezd meg Te is 2016 legjobb farsangi bálját, s találd meg hozzá a tökéletes rendezvényhelyszínt, a legjobb csapatot, és természetesen a legklasszabb jelmezt, amivel villanthatsz majd a buliban! ;) 

 

Én, személy szerint a Symbol Budapestben ünnepeltem életem eddigi legjobb farsangi bálját. A felszolgálás kifogástalan volt, a szervezés minden apró részletre kiterjedt, s ami a legjobban tetszett, hogy többféle terem közül választhattunk hangulatunknak, és a cégünk profiljának, stílusának megfelelően. 

 

Ha exkluzív rendezvényhelyszínt keresel a 2016-os farsangi karneválod megtartására, akkor véleményem szerint a Symbol a legjobb választás! 

 

Űzd el a telet, és kezdj új életet! 

 

Ne feledd! Az Advent a várakozás ideje, a Karácsony az öröm ünnepe, a Farsang pedig valami újnak a kezdete! 

 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
érdekességek szerelem ünnep

Szótár

Bríz

A bríz jelentése könnyű szél. Tovább

Rolex Miami OCR

Rolex Miami OCR vitorlás verseny Ezt a vitorlás versenyt az egyik legnagyobb és... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.