notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sok gyerek táborozhat idén is a Balatonnál!

hirdetes

Minden eddiginél több gyerek nyaralhat idén a Balatoni Erzsébet-táborokban!

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Csúcsra ért az Erzsébet-táborok kezdeményezése. A régi idők hangulatát idézi ez a kezdeményezés, melyben 2017-ben minden eddiginél több gyermek vehet részt!

Csúcson az Erzsébet-tábor

Ki ne emlékezne még a régi idők táborozására? Szinte minden gyerek nyaralt a Balatonnál szervezett körülmények közt anno. Ki a 70-es, ki a 80-as, valaki a 90-es években. Természetesen a 2000-es években is voltak ilyen fajta kezdeményezések. Időközben azonban sajnos a régi táborok mind romlásba kezdtek, már ami az állagukat illeti. Sok kedvenc helynek kellett bezárnia a kapuit, mert nem érkezett a várva-várt felújítás. Személy szerint én a 90-es években rengeteget jártam Balatonboglárra és Balatonlellére. Egy-két évvel ezelőtt azonban szomorúan láttam, hogy az egykor szeretett hely manapság már mennyire el van hanyagolva.

 

Többek között ezért is volt nagyon hasznos, hogy 2012-ben az Erzsébet-táborok keretében a gyerekek lehetőséget kaptak arra, hogy ők is átélhessék a balatoni táborozás élményét. Ez tehát már a program 6. szezonja és úgy tűnik, hogy minden eddiginél többen vehetnek benne részt. A 10 héten át tartó időszak alatt több, mint 26 000 gyermek élheti át a magyar tenger melletti vakáció örömét. Azonban nem csak ez az egy jó hírünk volt. A következő oladlon még többet megtudhatnak erről az akcióról!

hirdetes

 

hirdetes

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár  elmondta: az első turnusban a Balaton északi partján, Zánkán 1600, míg a déli parton Fonyódligeten 800 gyermek részvételével kezdődtek meg az idei nyári Erzsébet-táborok. Szerencsére az állami támogatás továbbra sem csökken, sőt! Az idei évben  26 milliárd Ft forrásról döntöttek a balatoni Erzsébet-táborok felújítására és kapacitásbővítésére. Eme pénzösszeg által fognak teljes egészében megújulni a fonyódligeti és a zánkai táborok.  

 

A felújítás után pedig csak a Balatonnál háromszor több gyermek nyaralhat majd. Ha magát az országos Erzsébet-táborokat nézzük, akkor összesen 100 000 gyerek részvétele biztosított 2017-ben. Több ilyen nagyszerű kezdeményezés kellene az országba és akkor sokkal pozitívabb lenne az élet. Szerencsére jó sok gyermek 1-2 hétre a nyáron kiszakadhat a mindennapok problémáiból, hiszen a táborozás egy életre szóló élmény. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

cirkálás

Az a művelet sorozat, amikor a célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább... Tovább

Fonyód - Keresztes György Kikötő (Hajóállomás BH Zrt)

A Fonyódi Keresztes György Kikötő tudnivalói: A Balaton nyugati medencéjének déli... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 240

Átlagos értékelés: 4.9

Balaton