notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ebben a városban az év 361 napján esik

hirdetes

Ahol egész évben esik az eső

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokan nem várjuk túl nagy lelkesedéssel az őszt és a vele járó esős időt, viszont ha megnézzük Mawsynram lakóinak életét, azt hiszem, nem lehet okunk panaszra.

Az esős Mawsynram

Hazánkban ebben az évben kivételesen sok eső esett, ami miatt nem ugrált mindenki az örömtől, mert nyáron az emberek kimozdulni szeretnek és strandra járni, az eső pedig jól tönkre tudja tenni ezeket a programokat. Viszont ha megnézzük ezt az Indiában található falut, Mawsynramot, rá kell jönni, hogy az esős nyár ellenére nem lehet okunk panaszra. Amíg nálunk a rossz idő csak egy időszakos kellemetlenség, addig ebben a faluban az év 365 napjából 361-en biztos, hogy bőrig áznak az emberek. Ez az indiai település pont egy olyan helyre épült, ahol olyan szerencsétlenül - vagy épp szerencsésen, ki hogy látja - játszanak össze a körülmények, hogy az eget állandóan esőfelhők borítják. Ez a sok csapadék annak köszönhető, hogy a Banglades felőli szél egész évben erre fújja az esőfelhőket, amik viszont nem tudnak továb haladni a Himalájától, ezért az összes nedves légtömeg beszorul ide és egész évben ontják az esőt.

Az esős Mawsynram

A környék átlagos csapadékmennyisége 11 860 milliméter, ami ijesztően nagy szám. A helyiek már rég megtanulták, hogy az otthonukat soha nem hagyhatják el esernyő, vagy esőkabát nélkül. Viszont nemcsak az utcán való közlekedéssel akadnak problémák az állandó esőzések miatt, hanem az se mindegy, hogyan és miből építkeznek, ugyanis ha ennyit esik az eső, akkor előfordulhat olyan baleset, hogy beáznak a lakások. Éppen ezért a helyiek építkezésnél mellőzik a sima fát, ami könnyen elrohadna az esőben és helyette gumifát használnak.

Az esős Mawsynram

Úgy tűnhet, hogy azoknak, akik ebben a városban élnek, elég szomorú életük van. Pedig nemcsak rossz oldala van annak, hogy egész évben ömlik az eső. Először is érdekes látványosság és a világ minden tájáról érkeznek ide turisták, akik megcsodálják az örökké zuhogó esőt. Viszont azok számára még vonzóbb ez a környék, akik a szárazabb, sivatagosabb helyeken élnek, ahol napi szinten kihívást jelenthet ivóvizet találni. Ebből persze a helyieknek jelentős bevétele származik.

Az esős Mawsynram

Mivel ezen a tájon szinte állandóan zuhog, ezért a hőmérséklet is ennek megfelelően alakul: januárban alig mérnek 10 fokot, míg augusztusban általában 20 foknál megáll a hőmérő mutatója. Nincs valami nagy hőingadozás, de ez a hőmérséklet legalább nem szélsőséges.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Felhúzókötél

A hajó vitorlázatát az árbocra felhúzókötelekkel oldják meg. a nagyvitorlát a... Tovább

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 5.0

utazás