Ebben a városban az év 361 napján esik

hirdetes

Ahol egész évben esik az eső

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokan nem várjuk túl nagy lelkesedéssel az őszt és a vele járó esős időt, viszont ha megnézzük Mawsynram lakóinak életét, azt hiszem, nem lehet okunk panaszra.

Az esős Mawsynram

Hazánkban ebben az évben kivételesen sok eső esett, ami miatt nem ugrált mindenki az örömtől, mert nyáron az emberek kimozdulni szeretnek és strandra járni, az eső pedig jól tönkre tudja tenni ezeket a programokat. Viszont ha megnézzük ezt az Indiában található falut, Mawsynramot, rá kell jönni, hogy az esős nyár ellenére nem lehet okunk panaszra. Amíg nálunk a rossz idő csak egy időszakos kellemetlenség, addig ebben a faluban az év 365 napjából 361-en biztos, hogy bőrig áznak az emberek. Ez az indiai település pont egy olyan helyre épült, ahol olyan szerencsétlenül - vagy épp szerencsésen, ki hogy látja - játszanak össze a körülmények, hogy az eget állandóan esőfelhők borítják. Ez a sok csapadék annak köszönhető, hogy a Banglades felőli szél egész évben erre fújja az esőfelhőket, amik viszont nem tudnak továb haladni a Himalájától, ezért az összes nedves légtömeg beszorul ide és egész évben ontják az esőt.

Az esős Mawsynram

A környék átlagos csapadékmennyisége 11 860 milliméter, ami ijesztően nagy szám. A helyiek már rég megtanulták, hogy az otthonukat soha nem hagyhatják el esernyő, vagy esőkabát nélkül. Viszont nemcsak az utcán való közlekedéssel akadnak problémák az állandó esőzések miatt, hanem az se mindegy, hogyan és miből építkeznek, ugyanis ha ennyit esik az eső, akkor előfordulhat olyan baleset, hogy beáznak a lakások. Éppen ezért a helyiek építkezésnél mellőzik a sima fát, ami könnyen elrohadna az esőben és helyette gumifát használnak.

Az esős Mawsynram

Úgy tűnhet, hogy azoknak, akik ebben a városban élnek, elég szomorú életük van. Pedig nemcsak rossz oldala van annak, hogy egész évben ömlik az eső. Először is érdekes látványosság és a világ minden tájáról érkeznek ide turisták, akik megcsodálják az örökké zuhogó esőt. Viszont azok számára még vonzóbb ez a környék, akik a szárazabb, sivatagosabb helyeken élnek, ahol napi szinten kihívást jelenthet ivóvizet találni. Ebből persze a helyieknek jelentős bevétele származik.

Az esős Mawsynram

Mivel ezen a tájon szinte állandóan zuhog, ezért a hőmérséklet is ennek megfelelően alakul: januárban alig mérnek 10 fokot, míg augusztusban általában 20 foknál megáll a hőmérő mutatója. Nincs valami nagy hőingadozás, de ez a hőmérséklet legalább nem szélsőséges.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás

Szótár

Balanszkormány

A balanszkormányon a kormány forgástengelye nem a kormánylap belépőélén, hanem hátrább... Tovább

Beggelés

Az orrvitorla széllel szembeni elfordítása. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 5.0