notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ebben a városban az év 361 napján esik

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Ahol egész évben esik az eső

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ahol egész évben esik az eső


2014/09/04
Petra

Sokan nem várjuk túl nagy lelkesedéssel az őszt és a vele járó esős időt, viszont ha megnézzük Mawsynram lakóinak életét, azt hiszem, nem lehet okunk panaszra.

Az esős Mawsynram
Hazánkban ebben az évben kivételesen sok eső esett, ami miatt nem ugrált mindenki az örömtől, mert nyáron az emberek kimozdulni szeretnek és strandra járni, az eső pedig jól tönkre tudja tenni ezeket a programokat. Viszont ha megnézzük ezt az Indiában található falut, Mawsynramot, rá kell jönni, hogy az esős nyár ellenére nem lehet okunk panaszra. Amíg nálunk a rossz idő csak egy időszakos kellemetlenség, addig ebben a faluban az év 365 napjából 361-en biztos, hogy bőrig áznak az emberek. Ez az indiai település pont egy olyan helyre épült, ahol olyan szerencsétlenül - vagy épp szerencsésen, ki hogy látja - játszanak össze a körülmények, hogy az eget állandóan esőfelhők borítják. Ez a sok csapadék annak köszönhető, hogy a Banglades felőli szél egész évben erre fújja az esőfelhőket, amik viszont nem tudnak továb haladni a Himalájától, ezért az összes nedves légtömeg beszorul ide és egész évben ontják az esőt.

Az esős Mawsynram

A környék átlagos csapadékmennyisége 11 860 milliméter, ami ijesztően nagy szám. A helyiek már rég megtanulták, hogy az otthonukat soha nem hagyhatják el esernyő, vagy esőkabát nélkül. Viszont nemcsak az utcán való közlekedéssel akadnak problémák az állandó esőzések miatt, hanem az se mindegy, hogyan és miből építkeznek, ugyanis ha ennyit esik az eső, akkor előfordulhat olyan baleset, hogy beáznak a lakások. Éppen ezért a helyiek építkezésnél mellőzik a sima fát, ami könnyen elrohadna az esőben és helyette gumifát használnak.

Az esős Mawsynram

Úgy tűnhet, hogy azoknak, akik ebben a városban élnek, elég szomorú életük van. Pedig nemcsak rossz oldala van annak, hogy egész évben ömlik az eső. Először is érdekes látványosság és a világ minden tájáról érkeznek ide turisták, akik megcsodálják az örökké zuhogó esőt. Viszont azok számára még vonzóbb ez a környék, akik a szárazabb, sivatagosabb helyeken élnek, ahol napi szinten kihívást jelenthet ivóvizet találni. Ebből persze a helyieknek jelentős bevétele származik.

Az esős Mawsynram

Mivel ezen a tájon szinte állandóan zuhog, ezért a hőmérséklet is ennek megfelelően alakul: januárban alig mérnek 10 fokot, míg augusztusban általában 20 foknál megáll a hőmérő mutatója. Nincs valami nagy hőingadozás, de ez a hőmérséklet legalább nem szélsőséges.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fartőke

A fartőke a fából készült hajóknál a gerinc folytatása a fartükör síkjáig. Nagyobb...

Ahoi

Az ahoi egy régi hajós üdvözlés. pl: Nemere, ahoi!

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas)

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás...

A parafa tömítőanyag

Parafa tömítőanyag: tömítésre és hőszigetelésre a parafát paratölgyből készítik...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.