notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kívül szép, belül azonban borzalmasan néz ki ez az épület

hirdetes

Évtizedek óta áll félkészen ez az épület

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Észak-Kórea legnagyobb felhőkarcolója sokáig a város szégyene volt, mivel legalább 16 évig megállt az építkezés és egy betoncsontváz magasodott a város fölé. A torony még ma se készült el, de legalább kívülről befejezték.

Félkész felhőkarcoló

Az Rjugjong torony Észak-Kóreában, azon belül is Phenjanban található és a világ 27. legmagasabb épülete. A felhőkarcoló elvileg hotelként működne, de belülről már nem nyújt olyan szép látványt, mint kívülről, sőt!  Az épület 330 méter magas és legalább 105 emeletes. Megépítése összesen 750 millió dollárt emésztett fel, viszont a felhőkarcoló nincs teljesen kész, ugyanis még mindig csak a külsejét fejezték be, belül viszont még ott virít a csupasz beton. Pedig már 1987 óta építik! Igaz, az építkezés 1992-ben leállt és csak 2008-ban láttak neki a folytatásnak. A köztes időben, ami 16 év, az épület betoncsontváza a város fölé magasodott és annyira nem nyújtott szép látványt, hogy minden hivatalos fotóról eltüntették. Pedig nagy tervek és nagy remények kapcsolódtak ehhez az épülethez.

 

Félkész felhőkarcoló

Amikor 1987-ben elkezdték építeni a felhőkarcolót, az 1989-es Világifjúsági Találkozóra már be akarták fejezni, hogy aztán átadhassák. Viszont addigra nem lett kész, sőt, még öt év múlva sem.Az építkezést végül leállították anyagi és más problémák miatt. Pedig a betonvázat majdnem sikerült befejezni. Lebontani viszont már nem akarták, mert az hatalmas veszteség lett volna. Így ott hagyták ezt az óriási, csupasz épületet 16 évig porosodni. Az építkezések ugyanis csak 2008-ban kezdődtek el az egyiptomi Orascom Group vezetésével, akinek ezért cserébe az állam egy mobilhálózat kiépítését tette lehetővé. A hotel átadásának időpontját így 2012-re tűzték ki, de még mindig nem lettek kész az épülettel.

 

Az épület belseje ma

Félkész felhőkarcoló

Így az épület gyakorlatilag nem lett befejezve, viszont legalább a külseje szebben mutat, mint előtte. A szálloda belső tere összesen 360 ezer négyzetméter. Bár érdekes ötlet volt egy ilyen hatalmas épületet szállodának megépíteni, amikor Észak-Kóreában nem valami magas az emberek fizetése, külföldiek számára pedig nem egyszerű bejutni ebbe az országba, ráadásul nem is olcsó mulatság. Így azt tervezik, hogy az épületből irodaház lesz – már ha kész lesz egyáltalán valaha.

 

Az épület külseje 2008 előtt

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 187

Átlagos értékelés: 4.7

divat