éttermi étlap; éttermi menü; mi legyen egy étlapon; milyen egy jó étlap; étlap elemei; étterem étlap marketing; étterem marketing

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Mi van az étlapodon? – 5 kritikus elem, melyet minden étterem étlapjának tartalmaznia kell

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mi van az étlapodon? – 5 kritikus elem, melyet minden étterem étlapjának tartalmaznia kell


2023/02/25
NA

Semmi sem ronthatja el jobban az éttermi élményt, mint egy rosszul elkészített étlap. Lehet bármennyire jó az éttermed reklámja, az étterem marketing étlap nélkül nem sokat ér. Gondolj csak bele: ha az étlapodat nehéz elolvasni vagy megérteni, akkor a vendégek tucatnyi kérdést tesznek fel az étellel kapcsolatban, ami lelassítja a pincéreidet, és megakadályozza őket abban, hogy minden egyéb feladatukat elvégezzék, vagy ami még rosszabb – felesleges gyaloglásra készteti őket az éttermedben. Ez azonban könnyen elkerülhető, ha az étlap kialakítása világos, jól megtervezett és csábító módon van bemutatva. 

Étterem étlap

Íme öt olyan elem, amelyekkel az étlapodnak rendelkeznie kell ahhoz, hogy megállja a helyét:

 

1. OLVASHATÓSÁG 

A menü talán legfontosabb szempontja az általános olvashatóság. Használj könnyen olvasható betűtípusokat – de semmi olyan túl stilizált betűt, amely olvasási nehézségeket okozhatna. Ne felejts el olyan betűszínt is használni, amely kontrasztban van a háttérrel, így kiugrik az oldalról.
A tartalom tekintetében használj élénk és vonzó nyelvezetet, de ne írj túl sokat, különben zsúfolt lesz az étlapod. Legyen tömör. Végül is nem szeretnéd, ha vendégeid minden idejüket csak az étlap olvasásával töltenék!

 

2. CSÁBÍTÁS

Nem az étlap szövege az egyetlen módja annak, hogy ételeid étvágygerjesztőek legyenek. A fotók is sokat elárulnak a menü tételeiről, így minden képnek hívogatónak és finomnak kell lennie. Ne használj gyenge megvilágítású vagy hanyagul összerakott ételeket – legyen fontos a fényképezési folyamat során, hogy a képek mindig csábítóak legyenek és fogyasztásra késznek tűnjenek.
A csábító képek azonban nem állnak meg a fényképeknél. Az étlap kialakításának barátságosnak kell lennie, és összhangban kell lennie a témával. Válassz olyan színsémát, amelyben csak néhány fő szín szerepel, és ne próbálj túl sok különböző árnyalatot használni, mert ez csak elvonja a figyelmet a tervezésről és feszültséget kelt. Ne felejts el szegélyeket vagy más grafikai elemeket hozzáadni a menüoldalak összekapcsolásához.

 

3. VÁLTOZATOSSÁG

Bár ez inkább a menüelemekre vonatkozik, mint a kialakítására, mégis fontos tényező. Az emberek szeretnek sokféle lehetőséget látni (az ételeket és az árakat egyaránt), ezért legyen némi változatosság az étlapon – nem túl nagy mennyiségben, de eléggé ahhoz, hogy sokféle ízlést megszólítson. Adj hozzá néhány szezonális terméket is a választáshoz. Semmi sem keltheti fel jobban az emberek érdeklődését, mint a „csak korlátozott ideig” kötött üzlet!

 

4. MÁRKAÉPÍTÉS

Néha fontos emlékeztetni az embereket, hogy kivel van dolguk. Tartsd a márkádat elől és középen úgy, hogy logódat vagy nevedet a menü első oldalán helyezed el. Használhatsz más márkaelemeket is, például egyedi betűtípust vagy színsémát, feltéve, hogy ezek mind konzisztensek a menüben. Az ötlet az, hogy egyedi atmoszférát teremts, és ehhez hozzájárulhat az étlapod is, ha hagyod, hogy a márkahangoddal és jellegzetes vonásaiddal megszólaljon.

 

5. SZERVEZETTSÉG

Rendezd étlapodat szekciók alapján (pl. Előételek, Italok, Ebédek stb.), hogy logikus legyen, és ügyfeleidnek ne okozzon gondot, hogy megtalálják, amit keresnek. Ismétlem, minél kevesebb időt töltenek az étlapon, annál több idejük van enni és élvezni az ételt, és annál jobb benyomást kelt számukra az étterem.


érdekesség gasztronómiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bilgepumpa

A bilgepumpa a fenékvíz szivattyú idegen elnevezése.

Özni

 Kötélvezetõ karika.

Gyári felújított turbófeltöltő

A gyári felújított turbófeltöltőket a turbófeltöltő gyárak maguk újítják fel és a...

Fonyód - Keresztes György Kikötő (Hajóállomás BH Zrt)

A Fonyódi Keresztes György Kikötő tudnivalói: A Balaton nyugati medencéjének déli...

Pozitív csapás

 Cirkálásnál, azaz kreuzban, az a szakasz, amely közelebb visz minket célunkhoz.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.