Borjárat Etyeken

hirdetes

Ideális hétvégi program: Etyek. Mostantól Borjárattal!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hova menjünk hétvégén? Friss levegőre vágyunk, de jó lenne érdekes, új dolgokat kipróbálni, kicsit unalmas már az állatkert vagy a skanzen…Talán eszünkbe sem jut, hogy Budapesthez nagyon is közel van a már ismert bor- és gasztrotelepülés, Etyek! 

Ideális hétvégi program Etyeken

 

Etyek mára trendi kirándulóhely is: jó levegő, szőlőhegyek, 200 éves présházak és történelmi pincesorok teszik vonzóvá ezt a kis dimbes-dombos falut. A bennfentesek megmutatják a festői horgásztavat is partján egy több száz éves kápolnával, vagy a romantikus futó és kerékpár útvonalakat, amit a helyi Futóegyesület tagjai térképeztek fel.  

 

Etyek igazi hírét a helyi pincészetek minőségi borai hozták. A pincék mára már nemcsak a fesztiválokon tárják ki kapuikat. Hétvégente szinte minden nagyobb pincészet nyitva tart már, és nemcsak borkóstolóval, hanem sokszor extra programokkal is várják az idelátogatókat.

hirdetes

 

hirdetes

 

Ha végig akarunk sétálni egy pincék közötti borutat, simán gyalogolhatunk 5-6 km-t is, hisz az etyeki pincék viszonylag szétszórva, különböző területeken helyezkednek el. De megéri a túra, mert festői tájakon, zeg-zugos dűlőkön visz az utunk, és az érkezéskor szíves látásban, finom borokban lesz részünk.

 

Az Etyeki Borjárat Budapest belvárosából viszi el az érdeklődőket az etyeki borospincékhez. Etyeken 5 helyen is megáll a busz, így a megcélzott borospincéhez vagy látnivalóhoz legközelebb szállhatunk ki. A pincék mellett érdemes megkeresni a Korda Filmparkot, bejelentkezni Lovas íjászatra, virágkötést, csoki készítést vagy vajköpülést tanulni. A Borjáratról kérdeztük Avvakumovits Edinát, aki az ötlet hátterében áll, a következő oldalon elolvashatod te is az érdekes interjút! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek

Szótár

Backstag

A backstag meghatározását lásd az oldalsó hátramerevítő szótárszónál. Tovább

Michael Maier

Michael Maier vitorlázó bemutatása Michael Maier cseh származású vitorlázó. Finn és... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes