Növénnyel borított fal

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Zöld rekord: Európa legnagyobb növénnyel borított fala!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Zöld rekord: Európa legnagyobb növénnyel borított fala!


2016/06/07

 

Zöld rekord! A brit Warwick városában található az a híres parkolóház, amelynek falát csodálatos zöld növényzettel ültették be! A látvány magáért beszél!

Európa legnagyobb növénnyel borított fala!

 

Európa legnagyobb zöld fala

 

A brit villamos energia- és gáz közművek hozta létre Európa legnagyobb zöld növény borította falát egy parkolóházon. Összesen 97.000 őshonos növény alkotja ezt a zöld oázist. 

 

Warwick városában, körülbelül Oxford és Nottingham között félúton, áll egy parkolóház csodálatos növényekkel borított fallal. Együttműködve a "One World Design Architects" nevű építészeti céggel létrehozták a 446 parkolóhellyel rendelkező épületet, amelyet "élő fal" vesz körül. A több emeletes parkolóháznak több mint 1000 négyzetméteres homlokzatát teljesen beültették olyannyira, hogy a vasbeton már nem is látható.

 

Az eredmény: Európa legnagyobb zöld növény borította fala, amely nem csak csodálatos látványt nyújt, hanem kitűnő élőhelyet biztosít különböző állatfajok számára. Lapozz a következő oldalra!

 

Európa legnagyobb növénnyel borított fala!

 

Függőleges kertészet sokféle virággal

 

A függőleges irányú zöld növény telepítés egy innovatív megoldás arra, hogy a városokba több legyen a zöld. Az angol Warwick-ban található parkházon Európa legnagyobb zöld falát hozták létre.

 

20 különböző őshonos növényfajjal ültették be a falat. Ez az év jelentős részében nektárt jelent a gyűjtögető rovaroknak, valamint táplálékot és menedéket a madaraknak.  

 

A parkház belseje

 

A zöld növénnyel borított fal mellett a parkház tényleges épületét, technikáját és dizájnját is nagy gondossággal hozták létre. Például az eső víz egy különleges porózus padlón keresztül szivárog el a földszinten. A világítás gazdaságos LED lámpákkal történik, a szellőztetést pedig természetes módon oldják meg.

 

A parkházat és a növénnyel fedett falat sajátos fészkelési lehetőségekkel hozták létre a madarak és rovarok számára. Ezzel egy olyan függőleges kert jött létre, amely minden tekintetben környezetbarát is. A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

 

Európa legnagyobb növénnyel borított fala!

 

Érdekességek más városokban is vannak

 

Hasonló projektek más városokban is vannak, például Chicago repterén. A mézet a reptér saját méhészetéből lehet beszerezni és az étteremben a vendégek olyan fűszernövényeket és zöldségeket fogyaszthatnak, amelyeket a terminál belső kertjében termesztenek.   

 

Friss zöldség is beszerezhető a chicagói reptérről. Különböző salátákat, fűszernövényeket és babot termesztenek. A terminálban innovatív aeropóniás eljárást alkalmaznak, amely abból áll, hogy a növényeket nem a földön termesztik, hanem a palánták a levegőben lógnak és vízzel, tápanyaggal látják el azokat. Az öntözés többnyire szórófejjel történik, amely megnedvesíti a gyökereket.

 

Az aeropóniás eljárásnak számos előnye van. Például, hogy egész évben folyamatos a növénytermesztés és kisebb területen több növény fér el. Ezenkívül előnyt jelent még, hogy nem terem gyom és a termesztés is olcsóbb, mivel kevesebb vizet igényel. A repülőtér lehetőséget biztosít az utasoknak, hogy a terminálon való tartózkodásuk alatt minél többet tanuljanak erről az új termesztési eljárásról. wink  

 


érdekességek utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

RC 44 vitorlás hajó

 RC 44 vitorlás hajó Az RC 44 egy kis vízkiszorítású, magas színvonalú One...

Gerenda

A gerenda a vihart hozó kékeslilás, sötét, egyenes vonalú felhőképződmény. A gerenda...

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb...

Kuh-forduló

Kuh-forduló vagy Q-forduló, közismertebb nevén szamár- vagy tehénforduló. Erős szélben...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.