notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Növénnyel borított fal

hirdetes

Zöld rekord: Európa legnagyobb növénnyel borított fala!

SKHeni
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Zöld rekord! A brit Warwick városában található az a híres parkolóház, amelynek falát csodálatos zöld növényzettel ültették be! A látvány magáért beszél!

Európa legnagyobb növénnyel borított fala!

 

Európa legnagyobb zöld fala

 

A brit villamos energia- és gáz közművek hozta létre Európa legnagyobb zöld növény borította falát egy parkolóházon. Összesen 97.000 őshonos növény alkotja ezt a zöld oázist. 

 

Warwick városában, körülbelül Oxford és Nottingham között félúton, áll egy parkolóház csodálatos növényekkel borított fallal. Együttműködve a "One World Design Architects" nevű építészeti céggel létrehozták a 446 parkolóhellyel rendelkező épületet, amelyet "élő fal" vesz körül. A több emeletes parkolóháznak több mint 1000 négyzetméteres homlokzatát teljesen beültették olyannyira, hogy a vasbeton már nem is látható.

 

Az eredmény: Európa legnagyobb zöld növény borította fala, amely nem csak csodálatos látványt nyújt, hanem kitűnő élőhelyet biztosít különböző állatfajok számára. Lapozz a következő oldalra!

 

Európa legnagyobb növénnyel borított fala!

 

Függőleges kertészet sokféle virággal

 

A függőleges irányú zöld növény telepítés egy innovatív megoldás arra, hogy a városokba több legyen a zöld. Az angol Warwick-ban található parkházon Európa legnagyobb zöld falát hozták létre.

hirdetes

 

20 különböző őshonos növényfajjal ültették be a falat. Ez az év jelentős részében nektárt jelent a gyűjtögető rovaroknak, valamint táplálékot és menedéket a madaraknak.  

 

A parkház belseje

 

A zöld növénnyel borított fal mellett a parkház tényleges épületét, technikáját és dizájnját is nagy gondossággal hozták létre. Például az eső víz egy különleges porózus padlón keresztül szivárog el a földszinten. A világítás gazdaságos LED lámpákkal történik, a szellőztetést pedig természetes módon oldják meg.

 

A parkházat és a növénnyel fedett falat sajátos fészkelési lehetőségekkel hozták létre a madarak és rovarok számára. Ezzel egy olyan függőleges kert jött létre, amely minden tekintetben környezetbarát is. A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

 

Európa legnagyobb növénnyel borított fala!

 

Érdekességek más városokban is vannak

 

Hasonló projektek más városokban is vannak, például Chicago repterén. A mézet a reptér saját méhészetéből lehet beszerezni és az étteremben a vendégek olyan fűszernövényeket és zöldségeket fogyaszthatnak, amelyeket a terminál belső kertjében termesztenek.   

hirdetes

 

Friss zöldség is beszerezhető a chicagói reptérről. Különböző salátákat, fűszernövényeket és babot termesztenek. A terminálban innovatív aeropóniás eljárást alkalmaznak, amely abból áll, hogy a növényeket nem a földön termesztik, hanem a palánták a levegőben lógnak és vízzel, tápanyaggal látják el azokat. Az öntözés többnyire szórófejjel történik, amely megnedvesíti a gyökereket.

 

Az aeropóniás eljárásnak számos előnye van. Például, hogy egész évben folyamatos a növénytermesztés és kisebb területen több növény fér el. Ezenkívül előnyt jelent még, hogy nem terem gyom és a termesztés is olcsóbb, mivel kevesebb vizet igényel. A repülőtér lehetőséget biztosít az utasoknak, hogy a terminálon való tartózkodásuk alatt minél többet tanuljanak erről az új termesztési eljárásról. wink  

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Finn

Finn vitorlás hajó - 1952 óta töretlen A Finn Vitorlás Szövetség az 1952-es Helsinki... Tovább

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta A Pünkösdi Regatta egy nagyhajós vitorlás túraverseny. Minden évben... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 150

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek utazás