Európa legrosszabb munkásai között vagyunk mi, magyarok

hirdetes

Európa legrosszabb munkásai között vagyunk

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mi magyarok sajnos ebben is a sor végén kullogunk. Azok közé az országok közé tartozunk, ahol az emberek rengeteg időt töltenek munkahelyükön, a termelés mégis nagyon alacsony.

Európa legrosszabb munkásai

Az oroszok majdnem olyan hosszú időt töltenek a munkahelyükön, mint a magyarok és a csőd szélén táncoló Görögország lakói, a termelékenység mégis ezekben az országokban a legrosszabb.

 

Az OECD - Gazdasági és Együttműködési és Fejlesztési Szervezet - minden évben előáll, egy táblázattal, amely egyes országokra lebontva mutatja meg, hogyan aránylik a GDP a ledolgozott munkaórák számához. Az európai dolgozók között az oroszok állnak a tabella legutolsó helyén, akik egy óra megfeszített munkával 25,9 dollárnyi jövedelmet állítanak elő. (Egy dollár körülbelül 280 forint.)  Az utolsó előtti helyet a balti térség egyik állama, Lettország szerezte meg, ott a dolgozók 27,6 dollárral járulnak hozzá a lett GDP-hez óránként, míg a lengyelek 29,7 dollárral gazdagítják országukat.

 

Sokat dolgozunk, de minek?

 

A listából az is kiderül, hiába dolgoznak sokat a magyarok, a munka nem igazán hatékony. Egy átlagos magyar dolgozó 31,6 dollárnyi GDP-t termel meg egy munkaóra alatt. Nálunk még a válságban lévő Görögországban is produktívabbak a dolgozók, ők ugyanis 36,2 dollárt termelnek ugyanennyi idő alatt. Érdekes, hogy a produktivitás azokban az országokban alacsony, ahol sok időt töltenek munkával az emberek. A görögök például ebben jól állnak: az OECD 2014-es összesítése szerint egy görög munkavállaló átlagosan több mint 2000 órát tölt munkahelyén. Az oroszok ennél valamivel kevesebbet, 1985 órát dolgoznak éves szinten, a lengyelek közel annyi időt töltenek munkával évente, mint az oroszok. Egy átlagos lengyel munkavállaló 1923 órát dolgozik, míg a magyarok 1858-at.

 

Forrás

Európa legrosszabb munkásai

A szlovákok 38,1 dollárnyi GDP-t hoznak össze egy óra leforgása alatt, amihez nekik éves szinten elég 1763 órát munkával tölteniük- derül ki az OECD által összeállított statisztikából. Szomszédaink közül a leghatékonyabb munkások az osztrákok, akik 55,6 dollárnyi GDP-t termelnek óránként, és ehhez mindössze 1629 órát dolgoznak évente. Az EU-s átlag egyébként 50 dollár.

 

Az eminensek

 

Az Európa gazdasági motorjának számító Németország – a mért országok közül – Európa nyolcadik legproduktívabb dolgozói állományával rendelkezik: ők 62,3 dollárnyi jövedelmet hoznak össze egy munkaóra alatt, bár ehhez az eredményhez mindössze 1371 órát kell eltölteniük munkahelyükön éves szinten.

 

A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a belgák állhatnak fel, akik egy óra alatt 66,5 dollárnyi GDP-t termelnek. Az ezüstérmet a norvégok kaparintották meg 88 dollárral, míg Európa legproduktívabb dolgozóinak a luxemburgiak kiálthatják ki magukat, akik óránként közel 100 dollárral gazdagítják a miniállamot.

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

kemencés ételek

  Kemencés ételek a házias Dunyha Étteremben, valódi melegséggel, ínycsiklandó... Tovább

Hajótest hossza

A hajótest hossza a hajótest legnagyobb hosszúsága, a vízvonallal párhuzamosan mért... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 201

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek