notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Európa legrosszabb munkásai között vagyunk mi, magyarok

hirdetes

Európa legrosszabb munkásai között vagyunk

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mi magyarok sajnos ebben is a sor végén kullogunk. Azok közé az országok közé tartozunk, ahol az emberek rengeteg időt töltenek munkahelyükön, a termelés mégis nagyon alacsony.

Európa legrosszabb munkásai

Az oroszok majdnem olyan hosszú időt töltenek a munkahelyükön, mint a magyarok és a csőd szélén táncoló Görögország lakói, a termelékenység mégis ezekben az országokban a legrosszabb.

 

Az OECD - Gazdasági és Együttműködési és Fejlesztési Szervezet - minden évben előáll, egy táblázattal, amely egyes országokra lebontva mutatja meg, hogyan aránylik a GDP a ledolgozott munkaórák számához. Az európai dolgozók között az oroszok állnak a tabella legutolsó helyén, akik egy óra megfeszített munkával 25,9 dollárnyi jövedelmet állítanak elő. (Egy dollár körülbelül 280 forint.)  Az utolsó előtti helyet a balti térség egyik állama, Lettország szerezte meg, ott a dolgozók 27,6 dollárral járulnak hozzá a lett GDP-hez óránként, míg a lengyelek 29,7 dollárral gazdagítják országukat.

 

Sokat dolgozunk, de minek?

 

A listából az is kiderül, hiába dolgoznak sokat a magyarok, a munka nem igazán hatékony. Egy átlagos magyar dolgozó 31,6 dollárnyi GDP-t termel meg egy munkaóra alatt. Nálunk még a válságban lévő Görögországban is produktívabbak a dolgozók, ők ugyanis 36,2 dollárt termelnek ugyanennyi idő alatt. Érdekes, hogy a produktivitás azokban az országokban alacsony, ahol sok időt töltenek munkával az emberek. A görögök például ebben jól állnak: az OECD 2014-es összesítése szerint egy görög munkavállaló átlagosan több mint 2000 órát tölt munkahelyén. Az oroszok ennél valamivel kevesebbet, 1985 órát dolgoznak éves szinten, a lengyelek közel annyi időt töltenek munkával évente, mint az oroszok. Egy átlagos lengyel munkavállaló 1923 órát dolgozik, míg a magyarok 1858-at.

 

Forrás

Európa legrosszabb munkásai

A szlovákok 38,1 dollárnyi GDP-t hoznak össze egy óra leforgása alatt, amihez nekik éves szinten elég 1763 órát munkával tölteniük- derül ki az OECD által összeállított statisztikából. Szomszédaink közül a leghatékonyabb munkások az osztrákok, akik 55,6 dollárnyi GDP-t termelnek óránként, és ehhez mindössze 1629 órát dolgoznak évente. Az EU-s átlag egyébként 50 dollár.

 

Az eminensek

 

Az Európa gazdasági motorjának számító Németország – a mért országok közül – Európa nyolcadik legproduktívabb dolgozói állományával rendelkezik: ők 62,3 dollárnyi jövedelmet hoznak össze egy munkaóra alatt, bár ehhez az eredményhez mindössze 1371 órát kell eltölteniük munkahelyükön éves szinten.

 

A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a belgák állhatnak fel, akik egy óra alatt 66,5 dollárnyi GDP-t termelnek. Az ezüstérmet a norvégok kaparintották meg 88 dollárral, míg Európa legproduktívabb dolgozóinak a luxemburgiak kiálthatják ki magukat, akik óránként közel 100 dollárral gazdagítják a miniállamot.

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

420

420 vitorlás hajó története A 420-ast a hetvenes évek elején hozták be... Tovább

Gaffos vitorla

A gaffos vitorla meghatározását lásd a csonkarudas vitorlázat szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 201

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek