notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Európa legrosszabb munkásai között vagyunk mi, magyarok

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Európa legrosszabb munkásai között vagyunk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Európa legrosszabb munkásai között vagyunk


2015/08/13

Mi magyarok sajnos ebben is a sor végén kullogunk. Azok közé az országok közé tartozunk, ahol az emberek rengeteg időt töltenek munkahelyükön, a termelés mégis nagyon alacsony.

Európa legrosszabb munkásai
Az oroszok majdnem olyan hosszú időt töltenek a munkahelyükön, mint a magyarok és a csőd szélén táncoló Görögország lakói, a termelékenység mégis ezekben az országokban a legrosszabb.

 

Az OECD - Gazdasági és Együttműködési és Fejlesztési Szervezet - minden évben előáll, egy táblázattal, amely egyes országokra lebontva mutatja meg, hogyan aránylik a GDP a ledolgozott munkaórák számához. Az európai dolgozók között az oroszok állnak a tabella legutolsó helyén, akik egy óra megfeszített munkával 25,9 dollárnyi jövedelmet állítanak elő. (Egy dollár körülbelül 280 forint.)  Az utolsó előtti helyet a balti térség egyik állama, Lettország szerezte meg, ott a dolgozók 27,6 dollárral járulnak hozzá a lett GDP-hez óránként, míg a lengyelek 29,7 dollárral gazdagítják országukat.

 

Sokat dolgozunk, de minek?

 

A listából az is kiderül, hiába dolgoznak sokat a magyarok, a munka nem igazán hatékony. Egy átlagos magyar dolgozó 31,6 dollárnyi GDP-t termel meg egy munkaóra alatt. Nálunk még a válságban lévő Görögországban is produktívabbak a dolgozók, ők ugyanis 36,2 dollárt termelnek ugyanennyi idő alatt. Érdekes, hogy a produktivitás azokban az országokban alacsony, ahol sok időt töltenek munkával az emberek. A görögök például ebben jól állnak: az OECD 2014-es összesítése szerint egy görög munkavállaló átlagosan több mint 2000 órát tölt munkahelyén. Az oroszok ennél valamivel kevesebbet, 1985 órát dolgoznak éves szinten, a lengyelek közel annyi időt töltenek munkával évente, mint az oroszok. Egy átlagos lengyel munkavállaló 1923 órát dolgozik, míg a magyarok 1858-at.

 

Forrás

Európa legrosszabb munkásai

A szlovákok 38,1 dollárnyi GDP-t hoznak össze egy óra leforgása alatt, amihez nekik éves szinten elég 1763 órát munkával tölteniük- derül ki az OECD által összeállított statisztikából. Szomszédaink közül a leghatékonyabb munkások az osztrákok, akik 55,6 dollárnyi GDP-t termelnek óránként, és ehhez mindössze 1629 órát dolgoznak évente. Az EU-s átlag egyébként 50 dollár.

 

Az eminensek

 

Az Európa gazdasági motorjának számító Németország – a mért országok közül – Európa nyolcadik legproduktívabb dolgozói állományával rendelkezik: ők 62,3 dollárnyi jövedelmet hoznak össze egy munkaóra alatt, bár ehhez az eredményhez mindössze 1371 órát kell eltölteniük munkahelyükön éves szinten.

 

A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a belgák állhatnak fel, akik egy óra alatt 66,5 dollárnyi GDP-t termelnek. Az ezüstérmet a norvégok kaparintották meg 88 dollárral, míg Európa legproduktívabb dolgozóinak a luxemburgiak kiálthatják ki magukat, akik óránként közel 100 dollárral gazdagítják a miniállamot.

 

ForrásérdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Konferencia helyszín Budapest

Konferenciáknak, üzleti rendezvényeknek, bemutatóknak tökéletes helyszínéül szolgál a...

Programok Eger

Programok Eger közelében? Nem nehéz a választás, hiszen ebben a gyönyörű városban minden...

Anticiklon

Az anticiklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában magas nyomás uralkodik, és...

BAVARIA VISION 46

 A Bavaria 46 Vison bemutatása A giebelstadti hajógyár legújabb modelljét a Bavaria...

Pilotkönyv

 A vízterület jellegzetességeit és a kikötõket bemutató könyv.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.