Az Everglades Nemzeti Park

hirdetes

A különleges Everglades

Tóth Pál
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Biztosan elég sokan láttátok a Miami helyszínelőket. Abban a sorozatban, elég sokszor visszatérő helyszín az Everglades. Nem véletlenül. Tökéletes helyszín, ahol bizony a természet, az állatok uralkodnak az emberek felett. Mind ez Miami belvárosától alig 1 óra autóútra. Nézzük, tehát részletesebben!

Everglades, ahol a természet az úr

Ezt a híres, hírhedt mocsárvidéket a Okeechobee tó túlfolyása hozta létre. Sok kisebb folyó és csatorna található benne. A víz állandó, nagyon lassú mozgásban van itt. Maga a terület 6000 négyzetkilométer. Az átlagos vízmélység 15 cm, a szélessége 80 km! Az innen 200 km-re lévő Florida öbölbe szállítja a vizet a nagyon lassan hömpölygő folyam.

Tehát úgy néz ki az egész teljes valójában, hogy adott egy füves, mocsaras terület, ami szinte teljes egészében víz alatt van és ez a víz valójában egy folyó. Hihetetlen párosítás, a természet egy egyedi alkotása.

Everglades, ahol a természet az úr

4 féle módon lehet itt közlekedni: a víz fölé épített járdán :pallókon, a csatornákon nyílván hajókkal, a 90-es számú főúton autóval (bár ne lepődjön meg az ember, ha egy-két aligátor tanyázik az út közepén) és végül a fő közlekedési eszköz a filmekből is ismerhető légpárnás, óriás propelleres hajókkal. Csak ezzel lehet a mocsárba is bemerészkedni biztonságosan.

Everglades, ahol a természet az úr

Növény és állatvilága: különféle egzotikus madarak( pelikánok, flamingók, stb), teknősök, kígyók, és legnagyobb számban a félelmetes aligátorok  a nemzeti park legismertebb lakói. Ezeket az aligátorokat egyébként az Evergladesben még tenyésztik is! Itt található az Everglades Aligator Farm, ahol többféle programot is kínálnak: aligátor show, aligátor etetés, bébi  hüllők simogatása. Hihetetlen!

Everglades, ahol a természet az úr

A terület változatosságát az adja, hogy folyamatosan a vízből kiálló kis szigetecskékkel van megtörve az egybefüggő vízfelület. Ezeken a kisebb nagyobb felületeken, kiemelkedéseken viszont már különböző növényfajok élnek buja szubtrópusi erdőket alkotva. Találhatóak itt különböző trópusi fajok, mint például mahagónifák,broméliák, orchideák,páfrányok, mangrovefák és mocsáriprusok.  A területen tíz pálmafaj őshonos. Mindehhez még párosul a  tehát ez a speciális éghajlat is, hihetetlen páratartalommal. Az embernek pokol, a természetnek mennyország!

Everglades, ahol a természet az úrEverglades, ahol a természet az úrEverglades, ahol a természet az úrEverglades, ahol a természet az úrEverglades, ahol a természet az úrEverglades, ahol a természet az úrEverglades, ahol a természet az úrEverglades, ahol a természet az úrEverglades, ahol a természet az úrEverglades, ahol a természet az úrEverglades, ahol a természet az úrEverglades, ahol a természet az úr
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Reménytelen helyzet

Reménytelen helyzet - ha ellenfelünk a cirkálószakaszon elõttünk haladva zavart szelet... Tovább

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 215

Átlagos értékelés: 4.8