notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Expedíciós hajóút az Északi-sarkon

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Expedíciós hajóút az Északi-sarkon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Expedíciós hajóút az Északi-sarkon


2012/09/23
Rédei Csilla

Az extrém utazók számára expedíciós hajóutakat kínálnak az utazási irodák a Föld legészakibb pontjára.

 

Expedíciós hajóút az Északi-sarkon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Északi-sark

 

Hosszú évszázadok óta próbálták már felfedezni a Föld legészakibb pontjár, az Északi-sarkot. Először Robert Edwin Peary jutott el erre a jéghideg, ám de gyönyörű helyre 1909-ben.

Ennél északabbra már nincs tovább, itt a világ tetején állhat az ember. Mindössze egy perc alatt körbesétálhatjuk a Földet vagy épp váltogathatjuk az időzónákat.

 

Északi-sark

 

 

 

Útiterv az Északi-sarkra 

Az út 15 napig kínál kellemes pihenést és izgalmas felfedezéseket az exklúzív utazásra vágyók számára.

1. nap: Utazás Budapestről Helsinkibe, ahol csodálatos szállás várja a vendéget.

2. nap: Indulás Murmanszba különrepülővel. Indulás a Kola öböl vizein, első éjszaka a hajón.

3. nap: Hajózás a Barents-tengeren.

4-5. nap: Ferenc József-föld felfedezése. A szigetvilágot egy 1873-as osztrák-magyar expedíció fedezte fel. Áthaladás a 80. szélességi fokon. A kilátás szemet gyönyörködtető.

6-7. nap: Hajózás a Jeges-tengeren az Északi-sark felé.

8. nap: Jeges piknikezés a jégtáblákon, a merészebbek meg is fürödhetnek a Jeges-tengerben.

9-10-11. nap: Utazás dél felé a jégtáblák közt.

12-13. nap: Hajózás Barents-tengeren.

14. nap: Kihajózás Murmanszkba. Szállás Helsinkiben.

15. nap: Érkezés Budapestre.

 

 

 

Az exklúzív út ára:

 

A nem éppen hétköznapinak mondható utazás ára körülbelül 5.500.000 Ft. Ez tartalmazza a repülőjegyet, a szállást, az étkezést, a transzfereket, a teljes körű programokat, az angol idegenvezetést, az italfogyasztást a hajón, a biztosítást, a vízumot és a túrázáshoz szükséges felszerelés kölcsönzési díját.

 

 

 

 

Expedíciós hajóút az Északi-sarkonExpedíciós hajóút az Északi-sarkonExpedíciós hajóút az Északi-sarkonExpedíciós hajóút az Északi-sarkonExpedíciós hajóút az Északi-sarkonExpedíciós hajóút az Északi-sarkon

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb...

Jobbcsapás

Egy vitorláshajó jobb csapáson halad, amikor a szelet jobb oldala felől kapva baumjával a bal...

Árboctalp

Árboctalp: Az árboc alsó, a fedélzeten vagy gerincen rögzített része.

Romantikus étterem

A romantikus éttermek szerte a világon a párok kedvenc helyei. Mint minden országban, nálunk...

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!