14 top szingapúri ifi vitorlázó tapasztalhatta meg az élet extrémebb oldalát

14 top szingapúri ifi vitorlázó tapasztalhatta meg az élet extrémebb oldalát

Tóth Mátyás
hirdetes

A szingapúri ifi vitorlázók 14 legjobbika ma reggel életük rohanását élhette át, miután felléptek két Extreme 40-es katamaránra a világ élvonalába tartozó vitorlás versenyzők kíséretében a szingapúri Marina Reservoir kikötőben. A helyi vitorlázók a délelőttöt a Masirah és a China Team fedélzetén töltötték és olyan olimpikon vitorlázóktól leshettek el technikákat, mint Leigh McMillan, Mark Bulkeley, Hugh Styles, Thierry Barot vagy a hazai vizeken vitorlázó Tan Wearn Haw.

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - 14 ifi vitorlás versenyző a fedélzeten

A fiatal versenyzőknek ez volt az első ilyen élményük, hogy náluk sokkal tapasztaltabb vitorlás versenyzőkkel ültek egy hajóba. Griselda Khng, a 2006-os Optimist Női világbajnok és 2009-es ISAF Ifi Világbajnokság bronzérmese így nyilatkozott: "Ez egy teljesen más hajó, mint amihez eddig hozzászoktam, fantasztikus és inspiráló élmény volt együtt vitorlázni a csapattal. Ez a hajó sokkal gyorsabb és izgalmasabb, mint ahogy valaha is képzeltem. Hatalmas adrenalin löketek öntenek el, különösen amikor a csapat számít rád és te kormányzod a hajót. Remélem lesz még lehetőségem versenyezni Extreme 40-el, amikor majd visszatérnek Szingapúrba."

Low Teo ping, a Singapore Sailing Federation elnöke és az ISAF alelnöke maximálisan támogatja a kezdeményezést. "Óriási élmény és lehetőség a fiatal versenyzőknek, hogy Extreme 40-esekkel vitorláznak. Dinghikhez vannak szokva, amik relatíve lassabb, ugyanakkor precízebb hajók. Biztos vagyok benne, hogy a mai nap még sokáig emlékezetes lesz számukra."

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - Leigh McMillan Oman Sail's Masirah

A mai nap nem csak az öröm vitorlázásról szólt, a felnőtt versenyzőknek lehetőségük nyílt feltérképezni a jövő nagy reménységeit. Leigh McMillan, az Oman Sail's Masirah kormányosa elmondta: "Ez mindig nagy élmény. A fiatal versenyzők mindig a kedvenc vendégeim a hajókat, nagyon szeretem őket kivinni, mert iszonyatosan lelkesek. Hatalmas élmény nekik egy Extreme 40-el vitorlázni, attól függetlenül, hogy hol tart vitorlázó karrierjük. Ezek a srácok pedig nagyon tehetségesek, volt velünk egy Optimist világbajnok, fantasztikus volt!"

hirdetes

"Amikor felszálltak a hajóra, nem hitték, hogy képesek lesznek kormányozni. De hagytunk mindenkit kormányozni, felhúzták a spinakkert, csináltak mindent és imádták. Egyszerűen láttad az arcukon. Hatalmas élmény volt mindenkinek és pont ettől olyan jók ezek a hajók - megvan a lehetőséged, hogy azonnal megossz valami újat a vendégekkel."

 

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - a verseny

A verseny délután 2-kor kezdődött ismét, a The Wave,Muscat volt a nap győztese, az ötödik helyről feljöttek másodiknak az Oman Sail Masirah mögé hat futam után.

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - Hans-Peter Steinacher Red Bull Extreme Sailing Team

A kétszeres olimpiai aranyérmes Hans-Peter Steinacher, a Red Bull Extreme Sailing Team taktikusa nyilatkozott: "Ez hatalmas! Az esély, hogy valami teljesen mást művelj, óriási. Néha teljesen máshogy kell cselekednek, felforgatni a dolgokat. Most a jövőnek tanulunk. Sose versenyeztünk még így, ez az első alkalom, de elég jól megy. Már két futamot nyertünk! Kell a szerencse is, de résen kell lenni. Küzdened kell a sebességért és a végsőkig ki kell tartani."

hirdetes

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - Paul Campbell-James The Wave,Muscat

A nap végére a Masirah vezet, folytatva ezzel nyerő szériájukat, viszont a The Wave,Muscat az ötödik helyről a másodkra ugrott. Paul Campbell-James, a The Wave,Muscat kormányosa öklével a levegőbe boxolt, miután befutottak az utolsó futamban: "Fantasztikus napunk volt. Három első helyet, egy másodikat, egy harmadikat és egy negyediket csináltunk ma. Nagyon szükségünk volt a jó eredményekre, miután tegnap nem mentünk valami fényesen.

"Ötödikként kezdtük a napot, most a második helyen állunk 13 ponttal lemaradva. Holnap fog eldőlni minden, amikor az utolsó futamban duplán számítanak a pontok."

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - Finálé holnap

Nagy nyomás lesz holnap a The Wave,Muscat csapatán, mivel a Red Bull Extreme Sailing Team és a China Team nem sokkal van lemaradva mögöttük.

A verseny holnap délután 2-kor folytatódik a fináléval a Marina Reservoir kikötő előtti vízterületen.

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore eredmények a negyedik nap után

Oman Sail Masirah: 96
The Wave, Muscat: 83
Red Bull Extreme Sailing Team: 82
China Team: 80
BT: 68
Rumbo Almeria: 54
 

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Szótár

Aliga - Club Aliga

Club Aliga Vitorláskikötő bemutatása: A Club Aliga kikötő a Balaton keleti... Tovább

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.