14 top szingapúri ifi vitorlázó tapasztalhatta meg az élet extrémebb oldalát

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 14 top szingapúri ifi vitorlázó tapasztalhatta meg az élet extrémebb oldalát

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

14 top szingapúri ifi vitorlázó tapasztalhatta meg az élet extrémebb oldalát


2009/12/14

Forrás: vitorlazas.hu

A szingapúri ifi vitorlázók 14 legjobbika ma reggel életük rohanását élhette át, miután felléptek két Extreme 40-es katamaránra a világ élvonalába tartozó vitorlás versenyzők kíséretében a szingapúri Marina Reservoir kikötőben. A helyi vitorlázók a délelőttöt a Masirah és a China Team fedélzetén töltötték és olyan olimpikon vitorlázóktól leshettek el technikákat, mint Leigh McMillan, Mark Bulkeley, Hugh Styles, Thierry Barot vagy a hazai vizeken vitorlázó Tan Wearn Haw.

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - 14 ifi vitorlás versenyző a fedélzeten

A fiatal versenyzőknek ez volt az első ilyen élményük, hogy náluk sokkal tapasztaltabb vitorlás versenyzőkkel ültek egy hajóba. Griselda Khng, a 2006-os Optimist Női világbajnok és 2009-es ISAF Ifi Világbajnokság bronzérmese így nyilatkozott: "Ez egy teljesen más hajó, mint amihez eddig hozzászoktam, fantasztikus és inspiráló élmény volt együtt vitorlázni a csapattal. Ez a hajó sokkal gyorsabb és izgalmasabb, mint ahogy valaha is képzeltem. Hatalmas adrenalin löketek öntenek el, különösen amikor a csapat számít rád és te kormányzod a hajót. Remélem lesz még lehetőségem versenyezni Extreme 40-el, amikor majd visszatérnek Szingapúrba."

Low Teo ping, a Singapore Sailing Federation elnöke és az ISAF alelnöke maximálisan támogatja a kezdeményezést. "Óriási élmény és lehetőség a fiatal versenyzőknek, hogy Extreme 40-esekkel vitorláznak. Dinghikhez vannak szokva, amik relatíve lassabb, ugyanakkor precízebb hajók. Biztos vagyok benne, hogy a mai nap még sokáig emlékezetes lesz számukra."

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - Leigh McMillan Oman Sail's Masirah

A mai nap nem csak az öröm vitorlázásról szólt, a felnőtt versenyzőknek lehetőségük nyílt feltérképezni a jövő nagy reménységeit. Leigh McMillan, az Oman Sail's Masirah kormányosa elmondta: "Ez mindig nagy élmény. A fiatal versenyzők mindig a kedvenc vendégeim a hajókat, nagyon szeretem őket kivinni, mert iszonyatosan lelkesek. Hatalmas élmény nekik egy Extreme 40-el vitorlázni, attól függetlenül, hogy hol tart vitorlázó karrierjük. Ezek a srácok pedig nagyon tehetségesek, volt velünk egy Optimist világbajnok, fantasztikus volt!"

"Amikor felszálltak a hajóra, nem hitték, hogy képesek lesznek kormányozni. De hagytunk mindenkit kormányozni, felhúzták a spinakkert, csináltak mindent és imádták. Egyszerűen láttad az arcukon. Hatalmas élmény volt mindenkinek és pont ettől olyan jók ezek a hajók - megvan a lehetőséged, hogy azonnal megossz valami újat a vendégekkel."

 

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - a verseny

A verseny délután 2-kor kezdődött ismét, a The Wave,Muscat volt a nap győztese, az ötödik helyről feljöttek másodiknak az Oman Sail Masirah mögé hat futam után.

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - Hans-Peter Steinacher Red Bull Extreme Sailing Team

A kétszeres olimpiai aranyérmes Hans-Peter Steinacher, a Red Bull Extreme Sailing Team taktikusa nyilatkozott: "Ez hatalmas! Az esély, hogy valami teljesen mást művelj, óriási. Néha teljesen máshogy kell cselekednek, felforgatni a dolgokat. Most a jövőnek tanulunk. Sose versenyeztünk még így, ez az első alkalom, de elég jól megy. Már két futamot nyertünk! Kell a szerencse is, de résen kell lenni. Küzdened kell a sebességért és a végsőkig ki kell tartani."

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - Paul Campbell-James The Wave,Muscat

A nap végére a Masirah vezet, folytatva ezzel nyerő szériájukat, viszont a The Wave,Muscat az ötödik helyről a másodkra ugrott. Paul Campbell-James, a The Wave,Muscat kormányosa öklével a levegőbe boxolt, miután befutottak az utolsó futamban: "Fantasztikus napunk volt. Három első helyet, egy másodikat, egy harmadikat és egy negyediket csináltunk ma. Nagyon szükségünk volt a jó eredményekre, miután tegnap nem mentünk valami fényesen.

"Ötödikként kezdtük a napot, most a második helyen állunk 13 ponttal lemaradva. Holnap fog eldőlni minden, amikor az utolsó futamban duplán számítanak a pontok."

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - Finálé holnap

Nagy nyomás lesz holnap a The Wave,Muscat csapatán, mivel a Red Bull Extreme Sailing Team és a China Team nem sokkal van lemaradva mögöttük.

A verseny holnap délután 2-kor folytatódik a fináléval a Marina Reservoir kikötő előtti vízterületen.

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore eredmények a negyedik nap után

Oman Sail Masirah: 96
The Wave, Muscat: 83
Red Bull Extreme Sailing Team: 82
China Team: 80
BT: 68
Rumbo Almeria: 54
 

Extreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ballaszt

A ballaszt meghatározásád lásd a tőkesúly szótárszónál.

Balatonfűzfő - Marina Fűzfő

A balatonfűzfői Marina Fűzfő közforgalmú, 206 cölöpös hajóhellyel rendelkezik, ebből 10...

Route du Rhum

Route du Rhum vitorlás verseny történet A Route du Rhum egy transzatlanti, egykezes...

Balatonkenese Marina Port

 A Balaton keleti medencéjének keleti partján található a Kenese Port kikötője, mely...

Sátras esküvő

Manapság egyre népszerűbbek a sátras esküvők, hiszen a párok kezdik felismerni a benne rejlő...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.