notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

14 top szingapúri ifi vitorlázó tapasztalhatta meg az élet extrémebb oldalát

hirdetes

14 top szingapúri ifi vitorlázó tapasztalhatta meg az élet extrémebb oldalát

Tóth Mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A szingapúri ifi vitorlázók 14 legjobbika ma reggel életük rohanását élhette át, miután felléptek két Extreme 40-es katamaránra a világ élvonalába tartozó vitorlás versenyzők kíséretében a szingapúri Marina Reservoir kikötőben. A helyi vitorlázók a délelőttöt a Masirah és a China Team fedélzetén töltötték és olyan olimpikon vitorlázóktól leshettek el technikákat, mint Leigh McMillan, Mark Bulkeley, Hugh Styles, Thierry Barot vagy a hazai vizeken vitorlázó Tan Wearn Haw.

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - 14 ifi vitorlás versenyző a fedélzeten

A fiatal versenyzőknek ez volt az első ilyen élményük, hogy náluk sokkal tapasztaltabb vitorlás versenyzőkkel ültek egy hajóba. Griselda Khng, a 2006-os Optimist Női világbajnok és 2009-es ISAF Ifi Világbajnokság bronzérmese így nyilatkozott: "Ez egy teljesen más hajó, mint amihez eddig hozzászoktam, fantasztikus és inspiráló élmény volt együtt vitorlázni a csapattal. Ez a hajó sokkal gyorsabb és izgalmasabb, mint ahogy valaha is képzeltem. Hatalmas adrenalin löketek öntenek el, különösen amikor a csapat számít rád és te kormányzod a hajót. Remélem lesz még lehetőségem versenyezni Extreme 40-el, amikor majd visszatérnek Szingapúrba."

Low Teo ping, a Singapore Sailing Federation elnöke és az ISAF alelnöke maximálisan támogatja a kezdeményezést. "Óriási élmény és lehetőség a fiatal versenyzőknek, hogy Extreme 40-esekkel vitorláznak. Dinghikhez vannak szokva, amik relatíve lassabb, ugyanakkor precízebb hajók. Biztos vagyok benne, hogy a mai nap még sokáig emlékezetes lesz számukra."

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - Leigh McMillan Oman Sail's Masirah

A mai nap nem csak az öröm vitorlázásról szólt, a felnőtt versenyzőknek lehetőségük nyílt feltérképezni a jövő nagy reménységeit. Leigh McMillan, az Oman Sail's Masirah kormányosa elmondta: "Ez mindig nagy élmény. A fiatal versenyzők mindig a kedvenc vendégeim a hajókat, nagyon szeretem őket kivinni, mert iszonyatosan lelkesek. Hatalmas élmény nekik egy Extreme 40-el vitorlázni, attól függetlenül, hogy hol tart vitorlázó karrierjük. Ezek a srácok pedig nagyon tehetségesek, volt velünk egy Optimist világbajnok, fantasztikus volt!"

hirdetes

"Amikor felszálltak a hajóra, nem hitték, hogy képesek lesznek kormányozni. De hagytunk mindenkit kormányozni, felhúzták a spinakkert, csináltak mindent és imádták. Egyszerűen láttad az arcukon. Hatalmas élmény volt mindenkinek és pont ettől olyan jók ezek a hajók - megvan a lehetőséged, hogy azonnal megossz valami újat a vendégekkel."

 

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - a verseny

A verseny délután 2-kor kezdődött ismét, a The Wave,Muscat volt a nap győztese, az ötödik helyről feljöttek másodiknak az Oman Sail Masirah mögé hat futam után.

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - Hans-Peter Steinacher Red Bull Extreme Sailing Team

A kétszeres olimpiai aranyérmes Hans-Peter Steinacher, a Red Bull Extreme Sailing Team taktikusa nyilatkozott: "Ez hatalmas! Az esély, hogy valami teljesen mást művelj, óriási. Néha teljesen máshogy kell cselekednek, felforgatni a dolgokat. Most a jövőnek tanulunk. Sose versenyeztünk még így, ez az első alkalom, de elég jól megy. Már két futamot nyertünk! Kell a szerencse is, de résen kell lenni. Küzdened kell a sebességért és a végsőkig ki kell tartani."

hirdetes

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - Paul Campbell-James The Wave,Muscat

A nap végére a Masirah vezet, folytatva ezzel nyerő szériájukat, viszont a The Wave,Muscat az ötödik helyről a másodkra ugrott. Paul Campbell-James, a The Wave,Muscat kormányosa öklével a levegőbe boxolt, miután befutottak az utolsó futamban: "Fantasztikus napunk volt. Három első helyet, egy másodikat, egy harmadikat és egy negyediket csináltunk ma. Nagyon szükségünk volt a jó eredményekre, miután tegnap nem mentünk valami fényesen.

"Ötödikként kezdtük a napot, most a második helyen állunk 13 ponttal lemaradva. Holnap fog eldőlni minden, amikor az utolsó futamban duplán számítanak a pontok."

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore - Finálé holnap

Nagy nyomás lesz holnap a The Wave,Muscat csapatán, mivel a Red Bull Extreme Sailing Team és a China Team nem sokkal van lemaradva mögöttük.

A verseny holnap délután 2-kor folytatódik a fináléval a Marina Reservoir kikötő előtti vízterületen.

Extreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore eredmények a negyedik nap után

Oman Sail Masirah: 96
The Wave, Muscat: 83
Red Bull Extreme Sailing Team: 82
China Team: 80
BT: 68
Rumbo Almeria: 54
 

Extreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - SingaporeExtreme Sailing Series Asia 2009 - Singapore

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kimm

Kimm - sarkos építésû hajóknál a fenék síkjának és az oldal síkjának találkozása Tovább

Új építésű lakás Herceghalom

Miért kiváló választás egy új építésű lakás Herceghalmon? Herceghalom a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 110

Átlagos értékelés: 4.8