notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legszebb tavak

hirdetes

Bemutatjuk a világ legszebb tavait

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az alábbiakban bemutatjuk a világ legszebb tavait. A lista szubjektív, lehet vele vitatkozni, de egy biztos: ezek a tavak elképesztően szépek! 

Ezek a világ legszebb tavai

 

A Colorado lagúna

 

Mikor először olvastam a helyről és láttam róla a képeket, meg voltam róla győződve, hogy ez a hely természetesen Észak-Amerikában van. Teljesen megdöbbentem, hogy pár ezer mérfölddel délebbre, egészen pontosan Chile és Bolívia határán található ez a tó. Itt aztán a “sima” kék szín nem megszokott. Itt a vörös szín az uralkodó. És hogy miért van ez a szokatlan szín?  A válasz egyszerű: a piros üledék és az algák pigmentációjának köszönhető ez a színzés. Elképesztő ez a látvány, igaz?

 

 

Kelimutu

 

Kezdjük is rögtön egy képpel, hogy könnyebb legyen a megértés:

 

 

Ez a tó (jobban mondva három tó) Indonéziában található. Elképesztő érdekességük, hogy ezek valójában vulkán tavak, melyek egyenként különböző színűek: a Tiwu Ata Mbupu  kék, a Tiwu Nuwu Muri Koo Fai zöld, a Tiwu Ata Polo pedig vöröses árnyalatú. Hiheteteln népszerűek, évente több ezer turista és geológus látogat el ide.

hirdetes

 

 

 

 

 

Ezek a világ legszebb tavai

hirdetes

 

Moraine-tó

 

Irány Kanada, hogy megnézzük magunknak a Moraine-tavat. Ez az a fajta tó, melyet gleccserek táplálnak, tehát kvázi kifogyhatatlan a vízutánpótlása.Területe 50 hektár.  Nem kevesebb, mint 10 hegycsúcs veszi körbe ezt az egy tavat. Gyönyörű túraútvonalak vannak körülötte, de az ott bóklászó grizzli medvék eléggé riasztó hatásúak tudnak lenni. 

 

 

Jiuzhaigou

 

Ez a tó az ugyan ilyen nevű völgyben található, melyben több tucat hasonló tó található. Érdekességük, hogy valamelyik kék, másik pedig zöld színben pompázik.  Elképesztő látványt nyújtanak ezek a tavak, hiszen amellett, hogy ezek is gleccser által vannak táplálva, tucatnyi vízesés is színesíti őket.  A víz pedig olyan tiszta itt, hogy a látogatók gyakran a tó fenekére is letudnak nézni. 

 

 

Plitvicei tavak

 

Már Ön is azt hitte, hogy egy világ szintű felsorolásban Európa kimaradhat?  Persze, hogy nem! Ez a tórendszer Horvátországban van, közel a bosnyák határhoz. Több féle színben pompáznak: zöld,kék, azúr és a szürke több (nem ötven)  árnyalata. Hihetetelen, de igaz: a tavak színe gyakorta változik. Ez függ az évszaktól, a benne élő mikroorganizmusoktól, a fénytől és hogy éppen milyen évszakban látható. 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

reffelés

A hajó folyamatosan jobban dől az optimális szögnél, célszerű reffelni azaz a... Tovább

Balatonberényi Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatonberényi Magyar Tenger... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 232

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek utazás