notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezer sziget tava - Ilyen szigetvilág csak egy van!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Az Ezer sziget tava

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az Ezer sziget tava


2014/10/09
Petra

Azt hinnénk, hogy ez a legalább 2000 sziget egy tengerben helyezkedik el, viszont ez egy folyó, méghozzá az Ontario-folyónak a kivezetője, ami olyan széles, hogy ezek a szigetek simán elférnek rajta.

Ezer sziget
Azt gondolnánk, hogy ezek a szigetek egy tengerben, vagy óceánban helyezkednek el, azonban ez egy folyó, ami olyan széles, hogy ebben a tulajdonságában majdnem lekörözi az Amazonast. Ez a széles folyó a Szent Lőrinc-folyó, ami az Ontario-tóból ered és végül eljut az Atlanti-óceánba, útközben pedig nem is egy tavat  érint. Az Ontario-tó azért is érdekes, mert itt húzódik Kanada és az Egyesült Államok határa. Az Ezer szigetnek nevezett csodálatos hely pedig az Ontario-tó kivezetésében található. Ebből az következik, hogy az összesen 1864 szigetnek az egyik fele Kanadához, a másik pedig az Egyesült Államokhoz tartozik.

Ezer sziget

Az Ezer szigetnek nevezett különleges szigetvilágban sokféle sziget megtalálható, a nagyobbaktól kezdve az egészen kicsikig, amiken egy fa alig fér el. A szigetvilág azért is érdekes, mert azokra a szigetekre, amik éppen elég nagyok ahhoz, hogy fel lehessen rá építeni egy házat, lecsapott, aki tudott és ma már magántulajdonban vannak. Irigylésre méltó életük lehet ezen a festői szépségű vidéken, ahol a kert végében már ott a víz. Némelyik szigeten egész épületsorokat emeltek fel, némelyiken kastélyokat találunk, viszont olyan szigetekkel is találkozhatunk, amiken épp hogy elfér egy egyszerű, családi ház.

Ezer sziget

Persze nem foglalták el ész nélkül a szigeteket az emberek, mert akad közöttük jó pár olyan, ami lakatlan. Ezek többnyire olyan kisebb szigetek, amik tele vannak sziklákkal, vagy éppenséggel egyetlen sziklatömb az egész és arra nem igazán lehet házat építeni. De akadnak itt olyan szigetek is, amik a kanadai nemzeti park részei és gyönyörű túravonalak találhatóak rajta.

Ezer sziget

A szigetek számára visszatérve: azokat a képződményeket sorolták be a szigetek közé, amik megfeleltek bizonyos szempontoknak. Az egyik közülük az, hogy a szigeteknek meg kell haladniuk a 0,093 négyzetmétert, emellett rendelkezniük kell legalább egy élő fával és persze a folyó vízszintjének se szabad annyira ingadoznia, hogy elborítsa a szigeteket.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Árkádia Hotel Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Árkádia Hotel kikötője....

Keszthelyi Vöröskeresztes Vízimentő Egyesület Kikötője

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Keszthely iVizimentő Egyesület...

Bríz

A bríz jelentése könnyű szél.

Párna

Párna

Reffelés

A reffelés a nagyvitorla felületének csökkentése erős szélben. Ha akkora szél fúj, hogy azt...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.