Ezer sziget tava - Ilyen szigetvilág csak egy van!

hirdetes

Az Ezer sziget tava

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Azt hinnénk, hogy ez a legalább 2000 sziget egy tengerben helyezkedik el, viszont ez egy folyó, méghozzá az Ontario-folyónak a kivezetője, ami olyan széles, hogy ezek a szigetek simán elférnek rajta.

Ezer sziget

Azt gondolnánk, hogy ezek a szigetek egy tengerben, vagy óceánban helyezkednek el, azonban ez egy folyó, ami olyan széles, hogy ebben a tulajdonságában majdnem lekörözi az Amazonast. Ez a széles folyó a Szent Lőrinc-folyó, ami az Ontario-tóból ered és végül eljut az Atlanti-óceánba, útközben pedig nem is egy tavat  érint. Az Ontario-tó azért is érdekes, mert itt húzódik Kanada és az Egyesült Államok határa. Az Ezer szigetnek nevezett csodálatos hely pedig az Ontario-tó kivezetésében található. Ebből az következik, hogy az összesen 1864 szigetnek az egyik fele Kanadához, a másik pedig az Egyesült Államokhoz tartozik.

Ezer sziget

Az Ezer szigetnek nevezett különleges szigetvilágban sokféle sziget megtalálható, a nagyobbaktól kezdve az egészen kicsikig, amiken egy fa alig fér el. A szigetvilág azért is érdekes, mert azokra a szigetekre, amik éppen elég nagyok ahhoz, hogy fel lehessen rá építeni egy házat, lecsapott, aki tudott és ma már magántulajdonban vannak. Irigylésre méltó életük lehet ezen a festői szépségű vidéken, ahol a kert végében már ott a víz. Némelyik szigeten egész épületsorokat emeltek fel, némelyiken kastélyokat találunk, viszont olyan szigetekkel is találkozhatunk, amiken épp hogy elfér egy egyszerű, családi ház.

Ezer sziget

Persze nem foglalták el ész nélkül a szigeteket az emberek, mert akad közöttük jó pár olyan, ami lakatlan. Ezek többnyire olyan kisebb szigetek, amik tele vannak sziklákkal, vagy éppenséggel egyetlen sziklatömb az egész és arra nem igazán lehet házat építeni. De akadnak itt olyan szigetek is, amik a kanadai nemzeti park részei és gyönyörű túravonalak találhatóak rajta.

Ezer sziget

A szigetek számára visszatérve: azokat a képződményeket sorolták be a szigetek közé, amik megfeleltek bizonyos szempontoknak. Az egyik közülük az, hogy a szigeteknek meg kell haladniuk a 0,093 négyzetmétert, emellett rendelkezniük kell legalább egy élő fával és persze a folyó vízszintjének se szabad annyira ingadoznia, hogy elborítsa a szigeteket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Hepatítisz védőoltás

Hepatitis A elleni védőoltás Kinek lehet beadni a hepatitis A elleni védőoltást? Mikor... Tovább

Alsóörs - Balatoni Hajózás Zrt. (Hajóállomás-BH)

 A Balatoni Hajózási Részvénytársaság kikötője a Balaton keleti medencéjének... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes