notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezer sziget tava - Ilyen szigetvilág csak egy van!

hirdetes

Az Ezer sziget tava

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Azt hinnénk, hogy ez a legalább 2000 sziget egy tengerben helyezkedik el, viszont ez egy folyó, méghozzá az Ontario-folyónak a kivezetője, ami olyan széles, hogy ezek a szigetek simán elférnek rajta.

Ezer sziget

Azt gondolnánk, hogy ezek a szigetek egy tengerben, vagy óceánban helyezkednek el, azonban ez egy folyó, ami olyan széles, hogy ebben a tulajdonságában majdnem lekörözi az Amazonast. Ez a széles folyó a Szent Lőrinc-folyó, ami az Ontario-tóból ered és végül eljut az Atlanti-óceánba, útközben pedig nem is egy tavat  érint. Az Ontario-tó azért is érdekes, mert itt húzódik Kanada és az Egyesült Államok határa. Az Ezer szigetnek nevezett csodálatos hely pedig az Ontario-tó kivezetésében található. Ebből az következik, hogy az összesen 1864 szigetnek az egyik fele Kanadához, a másik pedig az Egyesült Államokhoz tartozik.

Ezer sziget

Az Ezer szigetnek nevezett különleges szigetvilágban sokféle sziget megtalálható, a nagyobbaktól kezdve az egészen kicsikig, amiken egy fa alig fér el. A szigetvilág azért is érdekes, mert azokra a szigetekre, amik éppen elég nagyok ahhoz, hogy fel lehessen rá építeni egy házat, lecsapott, aki tudott és ma már magántulajdonban vannak. Irigylésre méltó életük lehet ezen a festői szépségű vidéken, ahol a kert végében már ott a víz. Némelyik szigeten egész épületsorokat emeltek fel, némelyiken kastélyokat találunk, viszont olyan szigetekkel is találkozhatunk, amiken épp hogy elfér egy egyszerű, családi ház.

Ezer sziget

Persze nem foglalták el ész nélkül a szigeteket az emberek, mert akad közöttük jó pár olyan, ami lakatlan. Ezek többnyire olyan kisebb szigetek, amik tele vannak sziklákkal, vagy éppenséggel egyetlen sziklatömb az egész és arra nem igazán lehet házat építeni. De akadnak itt olyan szigetek is, amik a kanadai nemzeti park részei és gyönyörű túravonalak találhatóak rajta.

Ezer sziget

A szigetek számára visszatérve: azokat a képződményeket sorolták be a szigetek közé, amik megfeleltek bizonyos szempontoknak. Az egyik közülük az, hogy a szigeteknek meg kell haladniuk a 0,093 négyzetmétert, emellett rendelkezniük kell legalább egy élő fával és persze a folyó vízszintjének se szabad annyira ingadoznia, hogy elborítsa a szigeteket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Iránylat

Iránylat: Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy... Tovább

Cockpit

A cockpit (ejtsd: kokpit) jelentése fedélzeti munkaterület. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 194

Átlagos értékelés: 5.0

utazás