Ezeréves történelemmel bíró városok a világból

hirdetes

Városok, melyek története évezredes

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sok olyan város áll még ma is a világ minden pontján, melynek története hatalmas múltba tekint vissza. Magukon viselik a történelem tragédiáit, falaik pedig annyit tudnának mesélni a letűnt időkről, hogy szintén egy évszázad lenne azt végighallgatni. Most megmutatom nektek a világ legrégebbi metropoliszait.
 

Ezeréves múltra visszatekintő városok a nagyvilágból

1. Görögország-Athén

Az ókorban hatalmas tudományos központ, és jelentős hatalommal bíró város volt, ma pedig már kozmopolita jellegű hely. Görögországnak 35% (!!!)-a él Athénban, majdnem négy millió fő, neve pedig egy mitológiai görög istennőtől, Athénétől származik, aki a görög városok védelmezőjeként volt számontartva. Míg ma az Alkotmány tér a városközpont, régen az Akropolisz kőszirtje szolgált a város centrumaként, ma már  páratlan látványban részesíti az ide érkező turistát. 

 

 

2. Izrael-Jeruzsálem

Jeruzsálem rengeteg dolgot tölt be az izraeliek életében, hiszen politikai, vallási és jogi centrum. Három hitvallás találkozik itt, melyek a keresztény, az izraelita, és az iszlám. Múltja bonyolult, és rendkívül összetett, történelme pedig színes, és szintén komplikált, és már a régi térképek is a világ közepeként tüntették fel. Jeruzsálemben terül el a hatalmas Sziklamecset, mely a világ negyedik csodájaként van számontartva.

hirdetes

 


 

3. Libanon-Büblosz

Libanon egyik régi, főniciai kikötővárosa volt Büblosz a Földközi-tenger partján. Nem egy régészeti lelet bizonyítja, hogy itt már i. e. 5000-ben is jelen volt az élet, és i. e. 3000-ben már az akkoris legnagyobb kikötővárosnak számított, így nem véletlenül hívják a Föld legrégebbi városának.

 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

érdekességek túra utazás

Szótár

Romantikus étterem a Városligetben

Romantikus étterem a Városligetben? Bemutatjuk a legjobbat! Egy igazán csodálatos környezetben... Tovább

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta A Pünkösdi Regatta egy nagyhajós vitorlás túraverseny. Minden évben... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes