Ezeréves történelemmel bíró városok a világból

Városok, melyek története évezredes

Ilyés Zsófi
hirdetes

Sok olyan város áll még ma is a világ minden pontján, melynek története hatalmas múltba tekint vissza. Magukon viselik a történelem tragédiáit, falaik pedig annyit tudnának mesélni a letűnt időkről, hogy szintén egy évszázad lenne azt végighallgatni. Most megmutatom nektek a világ legrégebbi metropoliszait.
 

Ezeréves múltra visszatekintő városok a nagyvilágból

1. Görögország-Athén

Az ókorban hatalmas tudományos központ, és jelentős hatalommal bíró város volt, ma pedig már kozmopolita jellegű hely. Görögországnak 35% (!!!)-a él Athénban, majdnem négy millió fő, neve pedig egy mitológiai görög istennőtől, Athénétől származik, aki a görög városok védelmezőjeként volt számontartva. Míg ma az Alkotmány tér a városközpont, régen az Akropolisz kőszirtje szolgált a város centrumaként, ma már  páratlan látványban részesíti az ide érkező turistát. 

 

 

2. Izrael-Jeruzsálem

Jeruzsálem rengeteg dolgot tölt be az izraeliek életében, hiszen politikai, vallási és jogi centrum. Három hitvallás találkozik itt, melyek a keresztény, az izraelita, és az iszlám. Múltja bonyolult, és rendkívül összetett, történelme pedig színes, és szintén komplikált, és már a régi térképek is a világ közepeként tüntették fel. Jeruzsálemben terül el a hatalmas Sziklamecset, mely a világ negyedik csodájaként van számontartva.

hirdetes

 


 

3. Libanon-Büblosz

Libanon egyik régi, főniciai kikötővárosa volt Büblosz a Földközi-tenger partján. Nem egy régészeti lelet bizonyítja, hogy itt már i. e. 5000-ben is jelen volt az élet, és i. e. 3000-ben már az akkoris legnagyobb kikötővárosnak számított, így nem véletlenül hívják a Föld legrégebbi városának.

 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
érdekességek túra utazás

Szótár

Méder Áron

Méder Áron fórum topik itt!   Méder Áron életrajz Méder Áron 1979... Tovább

Lobogtatni

Vitorlás hajót megállítani a vitorlák kilobogtatásával lehet. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.