Ezeréves történelemmel bíró városok a világból

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Városok, melyek története évezredes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Városok, melyek története évezredes


2016/03/16

Sok olyan város áll még ma is a világ minden pontján, melynek története hatalmas múltba tekint vissza. Magukon viselik a történelem tragédiáit, falaik pedig annyit tudnának mesélni a letűnt időkről, hogy szintén egy évszázad lenne azt végighallgatni. Most megmutatom nektek a világ legrégebbi metropoliszait.
 

Ezeréves múltra visszatekintő városok a nagyvilágból

1. Görögország-Athén

Az ókorban hatalmas tudományos központ, és jelentős hatalommal bíró város volt, ma pedig már kozmopolita jellegű hely. Görögországnak 35% (!!!)-a él Athénban, majdnem négy millió fő, neve pedig egy mitológiai görög istennőtől, Athénétől származik, aki a görög városok védelmezőjeként volt számontartva. Míg ma az Alkotmány tér a városközpont, régen az Akropolisz kőszirtje szolgált a város centrumaként, ma már  páratlan látványban részesíti az ide érkező turistát. 

 

 

2. Izrael-Jeruzsálem

Jeruzsálem rengeteg dolgot tölt be az izraeliek életében, hiszen politikai, vallási és jogi centrum. Három hitvallás találkozik itt, melyek a keresztény, az izraelita, és az iszlám. Múltja bonyolult, és rendkívül összetett, történelme pedig színes, és szintén komplikált, és már a régi térképek is a világ közepeként tüntették fel. Jeruzsálemben terül el a hatalmas Sziklamecset, mely a világ negyedik csodájaként van számontartva.

 


 

3. Libanon-Büblosz

Libanon egyik régi, főniciai kikötővárosa volt Büblosz a Földközi-tenger partján. Nem egy régészeti lelet bizonyítja, hogy itt már i. e. 5000-ben is jelen volt az élet, és i. e. 3000-ben már az akkoris legnagyobb kikötővárosnak számított, így nem véletlenül hívják a Föld legrégebbi városának.

 


 

Ezeréves múltra visszatekintő városok a nagyvilágból

4. Szíria-Damaszkusz

A szíriai Damaszkusz ma is a legnagyobb város az országban, valamint fővárosa is egyben, körülbelül 5 millió lakossal. A világon legrégebb óta lakott városként tartják számon, és számítások szerint már időszámításunk előtt 4000 évvel éltek itt emberek, és i. e. 2000-ben fontos kereskedelmi központ lett.

 


 

5. India-Varánaszi

A város a hindu vallás hét városainak egyike közül emelkedik ki, valamint kultúrális, és ipari központ is egyben. A hinduk egyik legfontosabb vallási központja, és zarándokhelye, minden látogatás alkalmával rítusszerűen megfürdenek a Gangesz vizében, s halottaikat is itt mosdatják meg. 

 


 


érdekességek túra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Molett ruha webáruház

Molett ruha webáruház: online webáruház, ahol kifejezett teltkarcsú nők számára, előnyös...

Matrac

Matrac

Balatonlelle - BL Yacht Club

A BL Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása:  A Balaton nyugati medencéjének...

Alsó szem

Alsó szem: A vitorla alsó sarkára szerelt szem, ringli a sarok rögzítésére.

Scholtz 32

A Scholtz 32 vitorláshajó leírása (gyári adatok és leírás) A SCHOLTZ 32...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.